Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här är vi alla vänner.

    Freddie K skrev 2023-10-09 16:17:52 följande:
    Jo, jag brukar känna mig så liten i den här stora världen, trots min lilla bubbla som jag lever i.
    Det är storslaget att kunna. Också skön känsla att kunna uppgå i något som upplevs som så stort.
    Freddie K skrev 2023-10-09 16:20:58 följande:

    Nej, jag går och lägger mig. Natti, folket.


    God natt.
  • fultextad användarhandbok
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-15 22:02:16 följande:
    Samoin, ja hyvää yötä, onni myötä ja leppäkertun kuvia.
    Sku ju vara kauniita unia före de två sista orden där så klart! Inte ska jag skriva inlägg då jag är på väg att lägga mig.
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-10-16 15:46:56 följande:

    Nu är det officiellt. Min favoritrestaurang stänger 1:e november och så här tycker jag om det:

    Ni som känner mig vet att när jag har hittat något jag gillar så håller jag mig till det, så när Kinarestaurangen stänger, dit jag brukar gå och äta lunch så blev jag ledsen, sen fick jag panik och tänkte:" Vart ska jag nu gå och äta lunch?" Sen blev jag förbannad och tänkte:" Varför är det aldrig någon som tänker på den lille människan?" Ni som känner mig vet också att jag inte gillar förändringar. Jag vill ha det homeostasis, eller hur det stavas. Jag tycker att förändringar är ett djävulens påfund! Jag vet att vissa förändringar är nödvändiga för att det ska gå framåt, men det här är inte en av de.

    Så frågan kvarstår: Vart ska jag nu äta lunch?


    En restaurangägare har öppet för att tjäna pengar, om det inte är tillräckligt kommer restaurangen inte att hålla öppet oavsett vad några andra anser. Att tänka på den lilla människan kan vara att tänka på restaurangägaren. Förändringar är ofta trevliga, utan de hade man inte fötts, årstider hade inte funnits, dygnets timmar inte heller. Ett år hade aldrig gått. Troligen inte nödvändigt för någon sorts existens, men trevligt fast. Att äta ute är dyrt, bättre att laga lunchlåda. Den går att äta lite varstans.
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-10-19 10:28:19 följande:

    Jag är så deprimerad!

    Jag vill inte klaga, men jag är så deprimerad. Jag ska precis fylla 40. Fyller nästa vecka. Jag har inga direkta framtidsplaner mer än att skriva. Det är det jag gör.

    Jag har två bra kompisar och jag är omtyckt på "jobbet", men jag har ingen partner och det gör mig ledsen. Jag försöker att vara positiv och att tänka på det jag har istället för att tänka på det jag saknar, men det är inte lätt!

    Är det här bara en 40-års kris, eller vad tror ni?

    Jag har haft det så här länge nu.

    Jag ville bara skriva av mig lite.

    Snälla, inga påhopp.


    Här följer ett enkelt svar från ett enkelt sinne.

    Att vara ledsen för det man saknar är inte konstigt. Det tror jag inte är någon ålderskris. Det du bör fråga dig är om de uppoffringar som tarvas för att nå de framgångar du söker är värt det? Är det du saknar byggt kring förhoppningar som går att uppfylla? Vad finns det för ännu icke-existerande delar, alltså oupptäckta delar som kan gå att införliva i livet? Nya domäner.

    Ur djupen ropar någonting, jaget, som vi inte vet vad det består av, vars uppkomst vi inte kan förklara. Ur djupen ropar detta något. De allra flesta reagerar på detta. Reaktionerna bör leda till ageranden. Mening är inget som finns utan upplevande medvetande som skapar det. Vem tror ännu på rumtiden? Vem tror på observatörsoberoende sol? Därför, måste du agera, ställa insatsen i proportion till utfallet. Göra uppskattningar och agera. Nya domäner måste skapas, måste bli medvetande.

    Ledsamheten är ett symtom som ska vägleda dig till ageranden som får dig att må bra. Du kan bota symtomen för stunden, eller göra något åt de bakomliggande orsakerna. Lycka till.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-10-18 19:54:57 följande:
    Det förstår jag verkligen och det blir nästan som att vara en främling i sitt eget hem, om hemmet har förändrats så mycket. Aha! Då begriper jag varför det har tagit så lång tid. Nu ska vi se om jag kan svara på finska med lite hjälp från min kära vän Google Translate 😉Hyvää iltaa! Toivotan sinulle kaunista iltaa mielenrauhalla ja sielun lepoa.
    Inte för att lägga mig i, men google translate verkar ha blivit rätt bra. Jag har en kompis som gjorde en del av sina svenskläxor via just google translate. Då var den inte lika precis, så jag fick hjälpa lite. Fast slang kan den inte översätta, jag provade med hei kaiffari tuus tsiigaa, då fick jag förslaget att översätta från ett språk som heter oromo. Det skulle då bli "du typen/kompis, kom och kolla."
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-10-19 15:08:12 följande:
    Tack för det svaret. Nu fick jag en del att tänka på.
    Det kan löna sig att fundera lite. Ofta har man färdiga sinnebilder att det kan bli bra om man träffar någon, det kan säkert stämma många gånger, men inte alltid. Ibland, eller ofta, beroende på vem man frågar, kostar det mer än det smakar. Ibland måste man också prova för att ta reda på om det är bra.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-10-19 23:06:20 följande:
    Ja, det har blivit bättre och bättre! Jag testade att översätta det jag skrivit omvänt och det gick ju att förstå vad jag menade. Kan tänka mig att det blev en del fel om din kompis gjorde svenskläxorna så. Nej, med slang är det nog lite lurigare och med ord som betyder två saker på svenska. Jag testade att översätta ordet underlivssvamp en gång och det blev tydligen inte rätt alls 🍄
    Hon var inte så intresserad av det. Det skulle ju vara emättimen hiivatulehdus så det innehåller ju inte ordet svamp alls, och just sådant kanske kan bli svårare att översätta via google translate, då det inte alltid går att direktöversätta, då språken fungerar på två olika vis. Gäller nog även ordspråk och ord som har två betydelser som du ju också tänkt på. Nå nu börjar helgen.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.