Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Disa35 skrev 2020-12-11 11:37:39 följande:
    Jo, jag råkade säga till min man att jag önskade mig en joggingdress från Adidas för drygt 700 spänn.

    Han får av mig en liten glasängel att hänga i granen, ett äppel i glas, rött och grönt, infattat i bly - som gamla fönster - och "Harry Potter och Hemligheternas Kammare" av mig. Det är inte i närheten av 700 spänn.
    Hmm, antingen kan man tänka att det jämnar ut sig med tiden eller så köper du något mer till honom? Något personligt så där. Men ängeln och äpplet låter verkligen jättefina iaf! :) En bra bok är alltid rätt i mitt tycke (både jag och min man älskar att läsa) eller något som har med hans hobbies att göra. Man måste liksom inte ge för ungefär lika värde (de flesta vuxna ser det nog så) men det känns bättre för en själv om det inte blir alldeles för stor skillnad.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-11 16:58:27 följande:

    Kasta ut kärringen och korka upp champagnen för nu är det äntligen fredag! .


    Haha! :D
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-12-11 16:46:40 följande:

    Ahhh, påminn mig inte om julklappar! Måste köpa ungefär sjutusen stycken och har bara fixat en (med flera paket i) än så länge. Men den var i alla fall viktig att fixa eftersom den fraktas till andra sidan jordklotet.


    Samma stress varje år.... Tänk om man en enda gång kunde vara ute i tid? Nej då. Jag bet i det sura äpplet och åkte till vår galleria, gick igenom två butiker och jag är antagligen klar nu, annars får jag lösa det hemifrån på något sätt. Jag vill inte ge mig ut i affärer nu om jag kan låta bli.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-12 08:14:57 följande:

    Först nu fattade jag att titeln på julkalendern är en sammanslagning av Mira och Rakel. Jaja, bättre sent än aldrig, haha.


    Ja visst är det så :D Jag tyckte det var riktigt coolt att de kunde få ut två namn av ordet ;) Har inte sett dagens än...
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-12 09:09:59 följande:
    Ja, det tyckte jag med. . Ok, då ska jag inte spoila något. .
    Ah, det blir frukost här nu så då ska jag titta på kalendern till det :)
  • Mortiscia80

    Ok... Jag har frågor om julkalendern....

    Vad fick mamman för piller av doktorn egentligen? Opium var tydligen vanligt att ge till de med ångest eller depression.
    Varför reagerar inte Mira på Galads hudfärg när de träffas första gången? Det kan ju inte finnas många färgade på hennes tid, om ens någon alls där hon bor.
    Dessutom tror jag att berättaren är Sören :)

    Och jag undrar var de filmat småstadsscenerna men hittar ingen info online! Bara om herrgården (Ekebyhovs slott).

    Side note: Känner ni igen doktorn? Det är ju hovmästaren från Vår tid är nu :D En riktigt bra serie om ni inte har sett den, verkligen sevärd på alla sätt!

  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-12-12 11:07:22 följande:
    Ja det lär ju inte ha varit svaga huvudvärkstabletter hon fick av doktorn.... hon verkar ju ha blivit betoende. Jag tycker utomhusmiljöerna ser ut att vara i Torekällberget i Södertälje.
    Åh, tack för tipset :D Av bilder online ser det faktiskt ut att kunna vara det! En fin plats att besöka till sommaren kanske :) Så himla mysig miljö.

    Ja jag tänker att den där lilla burken nog var tänkt att räcka mycket längre än vad hon stoppat i sig på några dagar ;) Och beroende verkar hon ju ha blivit redan.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-12 11:37:53 följande:
    Opium var vanligt, och kokain, och morfin, och ett antal andra mer eller mindre livsfarliga preparat. Jag vet absolut säkert att det fanns en typ av piller med ett eget namn som var jättevanligt, men så tusan om jag kan komma på det - får återkomma.

    Nej, det är konstigt att hon inte reagerar på hans hudfärg - finns ju fortfarande gamlingar som spärrar upp ögonen på vid gavel, om man säger så.

    Tycker stadsscenerna påminner en aning om Gamla Linköping, men jag kan ha fel.

    Vad tror ni oddsen är för att Svt får ett gäng arga föräldrar och minst en anmälan på sig efter dagens avsnitt?
    Ja jag tänker mig också nåt i den stilen. Det var ju så på den tiden, man kom på nya mirakelmediciner. Har du sett serien The Knick? Riktigt bra, men fruktansvärt mörk! Jag grät nästan i sista avsnittet och jag ska försöka att inte avslöja för mycket men precis när man trodde att allt kunde bli bra så visar det sig att en del saker kanske blir ännu sämre än det någonsin hade varit för en del... Clive Owen spelar huvudrollen som drogberoende huvudkirurg på ett stort sjukhus i New York. Det kan vara så att det kommer ytterligare en säsong framöver, och det hoppas jag så det mörka kanske äntligen kan ljusna.

    Jag har faktiskt inte besökt gamla Linköping men det är också ett framtida semestermål som man borde se :) Jag har inte ens sett gamla Örebro fast jag bodde där ett år. Man hade väl inte riktigt de intressena på den tiden, och det var så mycket annat som tog fokus också. Mycket som hände under det året.

    Ja hatstormen kommer väl igång förr eller senare, det verkar vara en tradition i sig, en som jag verkligen tycker att man borde lägga ner. Har man inte bättre för sig än att klaga på julkalendern liksom...? Det är nog väldigt sällan det finns riktiga skäl för det.
  • Mortiscia80

    Undrar förresten hur många säsonger av The Knick jag såg... Men då framställdes det iaf som att serien var över. Jag ska se om jag kan få tag i några avsnitt från säsong två för säkerhets skull.

  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-12 12:21:50 följande:
    Förlåt att jag bryter in, men jag håller med; det ser ut som Torekällberget. Mysigt verkar det vara Fint med sådana gamla stadsmiljöer, speciellt när de har folk som går omkring i tidstypiska kläder.

    De där pillrena hade med all säkerhet varit narkotikaklassade idag, så beroende är inte så konstigt.

    Jag är ledsen, men jag hittar inte medicinen jag är ute efter. Inte har jag mina böcker heller, då hade jag kunnat kolla och fått svar.

    Sorry
    Ja visst är det härligt :)

    Vi får nöja oss med att det nästan säkert är antingen opium eller morfin, kokain kanske man inte gav i pillerform och så är det ju mer av en uppiggande drog så det tror jag minst på.

    Jag hade iaf sett båda säsongerna av The Knick, och då var det mycket riktigt sagt att det var slutet, men nu flera år senare återkommer de snart med en tredje säsong! :D Och den måste jag ju se, trots mörkret.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.