• flygrl

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-04-26 17:17:02 följande:

    Ja jag tror vi kommer att vara mycket i lekparken de kommande helgerna :) Förutsatt att det inte är för mycket folk. Samtidigt känner jag mig kluven för även smittade människor kan ju tänkas gå dit och ta i lekgrejerna :s Jag tvättade händerna noga på sonen när vi kom hem iaf.

    Vad äter du till middag idag?


    Ja, dessutom kan ju barn smitta med så det är nog lika bra utgå från att virus kan finnas på dom flesta ytor. Problemet med barn är väl att dom lätt kan stoppa fingrar i munnen, ögonen och näsan och även slicka på saker så det är svårare skydda dom mot smitta än vuxna människor. :/

    Själv är jag försiktig med att inte ta med händerna i ansiktet osv när jag är ute och sen tvättar jag händer och ansikte noga med tvål och vatten när jag kommer hem.

    Ska käka stekt kycklinglever och stekt lök med potatismos till middag. Kan inte bli bättre!
  • flygrl
    LukeStairwalker skrev 2020-04-26 17:31:31 följande:

    Det är alla tiders! Vinden är lite mindre rörig, garaget är lite mer organiserat, jag har ätit entrecote med en kall pilsner till på balkongen, tagit en promenad i skogen och nu gymmet. Grym söndag!

    Hur är det själv?


    Låter fint. Är du nån sort superhjälte eller? Du får så mycket gjort!

    Det är ok. Ska käka snart jag med, kycklinglever som är knaperstekt på utsidan, rosa inuti med stekt lök och potatismos. Har tränat tidigare idag.
  • flygrl
    Litenmenhård skrev 2020-04-26 17:46:17 följande:

    Oj, vad flitig du är. . 

    Jag svarar på det som jag tycker är intressantast. . 

    Jag vet inte vem som ska spela Torsten än. Lite svårt att få till det med en dammråtta så jag tror inte han kommer synas i bild. Tror det blir lite av en konstfilm typ. .

    Jo, det har jag sett på någon gång.

    Tycker också det är intressant att kunna byta meningar med varandra även om man inte tycker samma. 

    Jag känner att det här får gå över på något sätt. Jag försöker tänka positivt. .


    Jo, jag är nog ganska flitig. Och tvångsmässig tror jag faktiskt.

    Tror du har bättre förmåga att sålla faktiskt, att svara på lagom mycket typ.

    Konstfilm? Vi vill nog se Torsten himself in action också. Blir det mycket rafflande actionscener? Kommer han sjunga nåt? Dansa?

    Jag uppskattar verkligen öppensinnade människor. Tycker det är sån attityd i den här tråden...
    Litenmenhård skrev 2020-04-26 17:53:32 följande:

    Aww, vad gulligt. Ge den en klapp från mig. .


    *klappar henne från dig*
  • flygrl
    Litenmenhård skrev 2020-04-26 17:46:17 följande:

    Jag känner att det här får gå över på något sätt. Jag försöker tänka positivt. .


    Skönt höra att du tänker positivt. Det är inte alltid så lätt när man mår dåligt, lätt att tappa framtidstron.
  • flygrl
    Ffridas skrev 2020-04-21 15:11:26 följande:

    Gjorde en sån b12provokation på huddinge. Sköterskan som gjorde den såg rodnad och utslag på nacke rygg bröstkorg å ansikte efter ja fått tabletten, skrev hon i journalen. Men läkaren som jag aldrig ens träffade skriver i journalen att de var tveksamt att jag reagerade på de. Pricktestet visade också histamin intolerans, men dom skickade hem mig med såna tabletter trots de. Då fick ja åka till akuten för halsen svällde igen. Dom flesta läkare man träffar nu är ju ofta stafettläkare på vårdcentraler. Har träffat 3 olika läkare om de här men alla har slutat innan man kommit fram till nåt. Man ledsnar ju tillslut på å söka hjälp när man bara får börja om hela tiden tyävrr.


    Låter jobbigt och inte så bra för vårdkvalitén. Man är ju väldigt utlämnad till läkarna och om det sen inte är nån kontinuitet på dom blir det ju svårt. Men försök kämpa vidare. Ge inte upp!

    Finns det ingen specialist du kan få remiss till?
  • flygrl
    LukeStairwalker skrev 2020-04-26 18:39:51 följande:

    Kycklinglever? Det här jag helt ärligt aldrig ätit. Hur smakar det?


    Det har ju en egen karaktär men väldigt viktigt är ju att inte steka sönder den utan se till så den blir max rosa inuti. Annars sabbas den fina smaken. Jag panerar levern i lite mjöl enbart så får den fin lite knaprig yta. Testa nån gång vetja.
    LukeStairwalker skrev 2020-04-26 18:52:22 följande:

    Ja det var en bra dag. Hoppas hinna med lite film ikväll också.

    Men det är söndag och den bästa söndagen är den man inte gör nånting alls på.


    Fast du har ju gjort massor. Fast sjyssta saker som du mår bra av antar jag.

    Va blir det för film förresten?
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2020-04-21 14:55:19 följande:

    Ja nu har det tagit sig en ny vändning! x) Jag funderar på om jag inte ska försöka laga den jag har trots allt... Den må vara gammal osv men den är då piggare än den nyköpta jag sitter på nu! Spelar flashspel på Facebook och det är seeeeegt, vilket det inte är med min egen dator.

    Har fångat några till Pokémons idag men jag tycker det är alldeles för svårt att få pokébollar att kasta! Om jag kommer till ett pokéstop så får jag max tre stycken, och det är långt mellan dem dessutom. Sedan har jag nån quest nu som gör att jag inte ens får samla från alla stops, utan då måste jag gå i battle med en fiktiv karaktär, som nyss spöade skiten ur mina tre starkaste Pokémons, så jag fick inget från det stoppet... Får se om man orkar fortsätta.


    Ok, hur har det gått med det där? Lämnat in gamla datorn för service eller gör du det själv?

    Pokémon Go har jag faktiskt aldrig spelat men ska nog testa.
    Mortiscia80 skrev 2020-04-22 15:01:45 följande:

    Ja det finns ju en stackare x) Hon lär nog kunna välja och vraka!


    Ha ha eller hur?!
    Mortiscia80 skrev 2020-04-23 20:44:45 följande:

    Nu har vi äntligen fått fram den försvunna gummiankan!! Mycket riktigt låg den bakom en av bokhyllorna. Man känner hur universum sakta börjar skifta tillbaka mot normalläget.


    Ordningen återställd. :P
    Mortiscia80 skrev 2020-04-26 18:17:41 följande:

    Ja barn är ju små oredor i sammanhanget :o Har ju läst den lilla info som finns och t ex var det ett smittat barn som träffat mer än hundra personer men inte smittat en enda, men jag skulle aldrig chansa för det.

    Jag tvättar alltid händerna när jag varit ute, alltid. Även om jag så bara varit ut med soporna (vihar fågelbajs på tunnorna, vill inte ha in salmonella). Nu med corona tvättar jag extra noga, beroende på vad jag gjort kan det hända att jag också tar handsprit. Tvättar sonens händer lika noga när han kommer hem också.

    Har aldrig ätit lever :s Men så klart leverpastej, fast det är ju inte alls samma sak. Det lät iaf som en enkel men bra måltid! :)


    Ja, man får tvätta sig ordentligt med tvål och vatten. Handsprit tar jag bara till när tvål och vatten saknas typ ute på stan. Basic hygien egentligen och det i kombo med lite annat sunt förnuft kommer man nog långt med. Jag är också van att tvätta händerna noga sen innan Corona.

    Lever är enkelt, nyttigt och enkelt fixa till.
  • flygrl

    Som alla nätter vaknar jag efter massa mardrömmar och kan inte somna om. FL är en hjälp komma till ro igen och få sova vidare...så jag tittar in här och fortsätter skriva till er alla...hej mitt i natten förresten.

  • flygrl
    Disa35 skrev 2020-04-22 11:08:07 följande:

    Varsågod Vem hejar du på i t ex OS och VM?

    Vet inte om han skulle uppskatta det, men han skulle nog känna sig mer hemma än vad han gör med Sveriges låga staket, höga standard och trevliga, hjälpsamma myndigheter Han trodde t ex inte sina ögon när vi var hos polisen för att ordna nytt pass till mig.

    Trivs ganska bra, Riga är en väldigt vacker stad, här är rätt billigt att leva, jag har många nya vänner och man kan köpa vin i snabbköpet Det värsta är nog de gånger man har ärende hos myndighet; det tar evigheter, allting är på papper, långt ifrån alla talar engelska och det mesta är krångligt. Näst värst är att folk är ganska ohövliga; de agerar lite till mans som vore de ensamma i världen, flyttar sig inte, tränger sig fram och slår sina barn offentligt.

    Jag minns faktiskt det där med emigrantförbud sedan jag jobbade med pengaöverföring; det var förbjudet att skicka pengar till Cuba om pengarna skulle användas till att lämna landet.

    Litenmenhård kanske kan skaffa en häst?


    Jag hejar på Sverige förstås. Sverige är mitt land, det land som ligger närmast mitt hjärta. Sen är det väl iofs ganska enkelt då varken Cuba eller Venezuela är några länder Sverige brukar möta så mycket i idrottssammanhang. Ska va nån gång i friidrott då möjligen, mer sällan i längdskidåkning, skidskytte eller ishockey.

    Va faktiskt i ett svenskt villaområde idag och tänkte på din man när jag såg dom låga häckarna och staketen runt folks tomter. Intressant det där.

    Och ja, svensk polis är nog bland världens snällaste och minst korrumperade. Fast vi är många i orten som gärna skulle se polisen va betydligt tuffare mot gängen och salafisterna. :/

    Lettland och Riga låter rätt ok. I Latinamerika är också byråkratin omständlig med massa papper och ännu fler stämplar och helst också pengar under bordet. Utan f*****g mutor funkar inget där. :/

    Däremot är folk rätt sociala och artiga i Latinamerika. Över lag iaf.

    Det du säger om skicka pengar till Cuba låter väldigt troligt. Om det inte vore en ö långt ute i havet och dessutom en polisstat skulle en stor del av befolkningen dragit pga fattigdom, korruption och förtryck. :/

    Klart Torsten ska ha en häst.
    Disa35 skrev 2020-04-24 19:19:40 följande:

    90, still going strong. Det finns en intervju med Trumpen i sitt esse och Buzz Aldrin närvarande som är obetalbar 

    Du vet, jag blir väldigt glad och varm om hjärtat varje gång jag hör om svenskar som har gjort något bra i Amerika - jag blir stolt 


    Även om jag ju inte är nån etnisk svensk tycker jag också det är roligt när det går bra för Sverige och svenskar. Både här i Sverige och utomlands.
    Disa35 skrev 2020-04-24 20:03:31 följande:

    Okej, nu kör vi:

    Alexander Samuelsson - Coca Cola-flaskan (formgivning)

    John Ericsson - Monitor (fartyg som bidrog till att nordstaterna vann inbördeskriget)

    Gud vet vem - Log houses (de klassiska husen från östkusten är inspirerade av skandinavernas arkitektur)

    Haddon Sundblom - ritade Santa Claus åt Coca Cola

    Maud Adams - skådespelerska, bl a i Bond

    Alicia Vikander - skådespelerska

    Greta Garbo - en regissör sa om Marilyn Monroe att hon "ibland fick till det som Garbo"

    Ingrid Bergman - I rest my case

    Dolph Lundgren - troligen högst utbildad i Hollywood


    Intressant lista!
    Disa35 skrev 2020-04-24 20:13:16 följande:

    Ah, då är jag med.

    Jonas Gardell har skrivit att barndomen är förlorat land, Kurrekurredutt-öar vi aldrig kan landstiga.

    Vackert och vemodigt, imho


    Fint formulerat av Jonas Gardell där. Ja, det är vackert och vemodigt. Väldigt svenskt faktiskt.

    Gardell kan va väldigt klok ibland.
    Disa35 skrev 2020-04-24 20:17:41 följande:

    Jag är intresserad av historia, så det faller sig rätt naturligt (dessutom rojalist, av skilda skäl).

    Dessutom har jag i dagarna råkat ramla över "Stjärnorna på slottet", och där är det med några stycken internationella kändisar 


    Historia är intressant. Och jag är rojalist jag med. Känner stolthet över få bo i en demokratiskt sinnad monarki.
    Disa35 skrev 2020-04-26 18:27:32 följande:

    Då gör jag det:

    Det här hände för många år sedan, och det som hände var att min mamma skulle jobba. Hon jobbade på ett sjukhem den gången och där fanns en avdelning för dementa äldre personer (jag blev påmind varje gång jag var där att jag absolut inte fick lämna grindarna öppna).

    När hon gick över parkeringen mötte hon en karl utan ytterkläder, reslig och axelbred och med mycket bestämd gång. Hon kände igen honom och tyvärr var han svårt dement.

    Så hon frågade vart han var på väg, och han svarade att han skulle hem och se till djuren (det var mitt i vintern, det var flera mil till hans gamla gård och han hade glömt att han inte hade haft djur på trettio år).

    Mamma blev där och då lagårdspiga och lovade att hon skulle se till hans djur, lovade att de skulle få mat och vatten, att hon skulle mocka ut under dem och mjölka korna och allt möjligt annat - det var enda sättet att få med honom in igen.

    Hon fick med honom och någon minut senare hade han glömt allt om djuren.

    Den historien berör mig väldigt djupt, och det var nog en väldig tur att mamma dök upp precis när hon gjorde.


    Tragiskt när äldre människor blir så dementa men din mamma gjorde en fin insats där som inte bara gav trygghet till den där mannen utan även troligen räddade honom från att frysa ihjäl.
    Disa35 skrev 2020-04-26 19:23:39 följande:

    flygrl och Mortiscia, kan inte jag få stilla oron en smula?

    Ytterst få virus överlever någon längre stund på ytor, så som bordsskivor, handtag, telefonlurar osv. När man testar ytan kan man hitta spår av virus, men då i död form, det är alltså inte smittsamt.

    Salmonella, som Mortiscia var inne på, orsakas av en bakterie och bakterier kan leva rätt länge på ytor, t ex skärbrädor och knivar. Tveksamt om den lever särskilt länge på locket till en soptunna utomhus - men det är hur som helst en bra idé att tvätta händerna ändå 


    Klart du kan få stilla oron med din kunskap. Viktigt och intressant det du berättar.

    Jag känner mig egentligen inte så värst orolig för egen del då jag är ung och frisk men desto mer för dom nära & kära jag har som ingår i riskgrupperna och som jag absolut inte vill smitta ner. Därför försöker jag ta mitt ansvar och ligga rätt lågt med sociala kontakter just nu.
    Disa35 skrev 2020-04-26 19:32:53 följande:

    Då är du i gott sällskap, jag känner mig som 17-21 ungefär 


    Då är vi ju i samma ålder. Jag är 22 nämligen.
    Disa35 skrev 2020-04-26 19:53:32 följande:

    Det var snällt sagt, men det har jag inte - långt ifrån. Jag var närmare trettio när jag fick klart för mig vad skiftarbete innebär, jag kan nästan ingenting om TV-spel och sådant, jag har ingen aning om vad 125 kubik på en motorcykel betyder och det här med skönhet är outforskad kontinent för min del - som exempel.

    Inte jag heller, men du kanske är en av dessa konstnärliga själar 


    Men du har koll på en hel del trots allt och verkar va både smart och trevlig/omtänksam. Jag uppskattar att du finns med här i tråden och tycker om att ta del av det du skriver.
    Disa35 skrev 2020-04-27 07:39:40 följande:

    Det var intressant läsning, tack ska du ha 

    Jag för min del tror att mycket av "rädslan" eller vad man ska kalla det beror på att det här är något alldeles nytt och okänt - jag menar, vinterkräksjuka är ju också väldigt smittsamt, men det är vi vana vid.

    Vad tror du?


    Det kom så snabbt det här med Corona och tog typ över hela världen. Viruset verkar lömskt och våran/mänsklighetens kunskap om det verkar än så länge rätt begränsad och ibland motsägelsefull. Man undrar hur det ska sluta. Det skapar oro. :/
    Disa35 skrev 2020-04-27 11:05:15 följande:

    Jag hoppas att man tar chansen att hyfsa till vården och omsorgen; löner, arbetsvillkor, utrustning, platser, lagerhållning, rubbet. Det är helt sanslöst och fullständigt ohållbart att ha det som vi har det nu.


    Ja, Sveriges beredskap verkar kass och jag hoppas med att man snabbt tar tag i det så vi står bättre rustade när nästa kris kommer.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.