Vad blir det för mat?
Det började som en carbonara variant pga avsaknaden av flera ingredienser, och blev nått annat och detta.
Lök, vitlök, chili(rätt stark ska det vara), 10 kvistar av min timjan ute i ett knippe(tas bort i slutet), fräses 20min på låg värme.
Svartpeppar korn 2tsk, grönpepparkorn 1tsk, krossade till pulver med ½krm kummin, var av lite får vara med i lökfräset.
Fräser bacon på låg värme med, med mer av svartpepparn ca15-20min.
1 msk torkade kantareller hackade nästan till pulver, 1tsk worcestersås, 2tsk japansk soja, fjärdedels kub nötbuljong, 2tsk skåns grov senap, 2tsk tomatpuré, resten av svartpepparblandningen och grädde ca1dl(man kanske får ta lite mer eller mer pasta vatten senare.)
Koka pastan 1-2 min mindre, och får koka klart i såsen, när spagettin åkt i, 50g parmesan följer kort efter.
Detta motsvarar en portion, ökar man så får man ha koll på saltet, pastamängd 100-140g.
Detta är inte en rätt för de som inte gillar högkoncentration av svartpeppar och hetta.
Och slutresultatet hade inte mycket med carbonara variant ens att göra, men var väldigt väldigt god.
Och som grönsak hade jag bara tjockskivad och delad färsk gurka att bryta av, kanske tomat också kan funka eller bägge.