Vad blir det för mat?
Idag blir det rester av thailiknande mat.
Idag blir det rester av thailiknande mat.
Besvikelse idag, torskgratäng och det var nått mysko med torsken, en udda konstig smak.
Man önskar så här i efterhand man tagit den man fiskat upp själv istället, men den var i en klump och det hade vi inte tid med.
Har 3 såna paket till, får testa krydda hårt och se om det hjälper, annars åker det i soporna
Man blir alltid besviken på bristfälliga råvaror, men inte för mitt liv kunde jag tro ett sådant paket skulle kunna smaka så illa.
Men bättre lycka nästa gång, men då ska det faan kryddas rejält.
Mumma helt klart, och gör variera bra fast än man använder samma ingredienser.
Blev Thai och kyckling med söt basilika, har gjort den ett gäng ggr nu och slutas inte förvånas hur satans god den är.
Gjorde en köttfärsvariant också för ett tag sedan, och den var precis lika god.
Men nu har jag börjat fundera på att flytta mig till annat land, eller dyka djupare i den thailändska maten och den icke typiska för oss här.
Vi får se vad som sker, kokar lingon idag igen, så kanske dina köttbullar med brunsås och pressgurka snart
Hitta en gammal(1-2år gammal) miso i kylen någon brunsvart sak, gjorde en miso kyckling och blev strålande.
Och resten var rester som behövdes försvinna, koriander, salladslök, någon odefinierbar färsk krydda(thai tror jag) vitlök, lök, soja, sesamolja och sesamfrön.
Och med ris och kimchi, kanske kimchi inte passade så bra, men okey, så blir inte någon kimchi imon till den rätten.
Tacos här med, en med carnitas och en med ceviche.
Och majstortillas, en vit och en blå.
Idag blir det nått med salladsspikblad, troligtvis en sallad med chili, tomat, jordnötter.
Och middag blir kyckling, bönssås. diverse grönt och någon korianderliknande krydda(Ej koriander eller thaibasilika, får ta reda på vad den heter :p )
Ja, det är planen i alla fall, man kan ändra sig i sista sekund och göra nått helt annat ibland
Idag blev det ett thai inspirerat eget påhittat recept.
Fläskfilé marinerat i lime, fisksås och sojor, som fick ett täcke av mjöl och maizena, stektes/friterades i olja, sen vitlök, lök, chili, bönsoja, mörk miso, mer soja och sweet basil.
Tillbehör pennyworth sallad, med gurka, paprika, chili, lime, mörk miso, yamasa soja, pennyworth rostgade jordnötter, sesamfrön och en skvätt sesamolja också.
Blev så gott som jag föreställde mig det skulle, starkt, surt, sött, friskt är väl en bra beskrivning plus smakerna.
Det var det, och riktigt gott också.
Men vad pennyworth smakade kan jag inte förklara, då jag knappt förstod det själv.
Ska göra mig en juice imorgon på pennyworth, och kanske jag kan förstå smaken bättre då.
Dock var det gott salladen till.
Idag blir det pimpad starka nudlar, fläskfilé, nått grönt.
Brukar bli goda, gillar dom där färdignudlarna av bättre kvalitet, de har en så satans god buljong.
Funderar på koka egen snart, och testa hur gott det kan bli.(mycket jobb dock)