Vad blir det för mat?
Bestämde mig nu för kycklingvingar med ugnsbakad potatis till middag. Det blir gött.
Bestämde mig nu för kycklingvingar med ugnsbakad potatis till middag. Det blir gött.
Vi har lite rester kvar från helgen. Pulled beef (fransyska) med tortillas och diverse tillbehör, samt fisksoppa med aioli för den som hellre vill ha det.
Igår blev det stark kycklinggryta med kokosmjölk och grönsaker och ris.
Idag blir det nog ribollita (italiensk soppa).
Jag kommer koka min blodpalt med renblod och renfett på sant västerbottniskt vis med kryddpeppar och sirap. Till detta dricker jag svagdricka som måltidsdryck och sedan grogg på brännvin och blod som en digestive. Om någon av er kan toppa denna paradrätt för att fira in helgen skulle jag bli imponerad. Majoriteten i denna tråd kommer med sina själlösa halvfabrikat och frysta fisiga köttbullar. Låt se om det finns fler än jag som ser på matlagning som ett hantverk och tradition.
Italienska biffar med spaghetti och pesto.
Idag äter vi fisksoppa med vitlöksbröd.
Fråga till er alla: vad ska ni äta imorgon om ni har lite uppesittarkväll? Jag skulle bara vilja ha lite småplock.
Vår nyårsmat var:
Förrätt: hummersoppa med brödpinnar med västerbottenost
Varmrätt: helstekt kyckling i ugn med hasselbackspotatis, sallad och tzatziki
Efterrätt: vit kladdkaka med hallon och grädde
Idag blir det mest rester.
Idag blev det panerad fisk (färdigmat) och ris med skolans fisksås.
Jättegott.
Igår blev det tortillas med köttfärs och svarta bönor och tillbehör.
Dagen innan lax med asiatiska smaker, jasminris och grönsaker.
Idag lär det blir kycklingfilé med pommes och en sallad.
Håller på att tina lövbiff, så det blir nog lövbiff och ris med asiatiska smaker ikväll.
Kanske gör lite misosoppa till förrätt med fint skurna champinjoner och vårlök i.