Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad blir det för mat?

    Anonym (Yummie) skrev 2024-05-05 22:40:35 följande:
    Grillade fläskfilet  och gjorde kokt potaissallad med lök och rädisor , mmmm
    Läxan är - gör Aioli dagen innan. Citron och vitlök går verkligen ihop sig över natten i kylen

    Vad använde du för olja?
    För vet med mina och en del andras erfarenheter, det är med olivolja så kan den bli bittre/besk om den står.
    Men du har helt rätt om dessa smaker blir bättre med tiden, och speciellt med annan olja än oliv.


     


    Fläskfilé är gott att hitta på saker med, är sugen på en nu, men får nog vänta någon dag.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Nån mystisk currygryta från frysen, har ett minne av att den är rätt stark men god.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blir en baguette med pimpad potatissallad och köttfärsbiffar.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Mina biffar blir idag en typ av spagettimiddag, ger fin stekyta och med lite grädde och guldsoja med spagetti.
    Detta är mycket uppskattat hemma.


    Lätt lunch idag blev baguette och potatissalladen med biffar.
    Sen glass, och senare jordgubbar, och väldigt snart spagettin.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Auditanne skrev 2024-05-18 22:32:20 följande:

    Fikabröd och kallt vaniljkaffe från Starbucks. Orkar inte göra middag. Varmt, och gjort massa annat som tagit all must ur en. 

    Imorgon blir det pizza eller möjligen hamburgare på allmänna grillen härnere. Kan man grilla rått hamburgerkött eller måste burgaren ha fått en liten stekyta först?

    Ursäkta om frågan lät dum men jag är inte så grillvan. 


    Tipset olja är inte dumt.
    Men en allmän grill låter som den redan har ett fint kollager som förhindrar att det fastnar.(Men givetvis ingen garanti, kan ju finnas någon som gör rent det med produkter, och då lär det fastna som attan.)


     


    Men ser du en massa mat/kolrester, så efter en rengörning med en mässingsboll, eller andra mekaniska rengörare, så tror jag det inte kommer fastna oavsett.
    Men oljan som du fick rådet för, den kommer ju inte skada, så kör den oavsett.


    Sen om man försöker vända för tidigt, så kan det fastna lätt, men man kan testa med att pilla och lyfta lätt i ena änden, så märker man vilket det är.
    Sitter det fast, kör lite till, vägrar det lossna även när man börjar ana det kanske blir mot svart.
    Så får man ha en stekspade och med våld vända.(Bägge har hänt mig, och inte alltid man vet vilket det blir.)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Zoom) skrev 2024-05-23 09:31:32 följande:

    Jag tog tre entrecote-korvar och slantade dem och gjorde en slags korv stroganoff på dem med matlagningsgrädde, tomatpuré, en gnutta dijonsenap, gul lök och serverade med ris. Sonen åt även 2 stekta ägg till och tyckte allt var jättegott. 

    Kladdkaka till efterrätt smaksatt med kaffe, vanilj och flingsalt. 

    Det ska vara gott att leva! Solig


    Låter gott.


    För skoj skull, testa 1kryddmått kanel i, det ger en smak som är svår identifierad, men god.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Nandez skrev 2024-05-24 21:40:22 följande:

    Toast


    Det körde jag för nån vecka sedan, och det var mycket gott.
    Idag blev det köttfärssås och spagetti, tveklöst mycket gott det med.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Djurvän03 skrev 2024-06-29 10:45:19 följande:

    Lasagne blir det här idag :)


    Det är mums.


     


    Här blir det någon fläskfilégryta med kantareller och champinjoner, mycket mer har jag inte kommit på än.
    Så får se framför grytan vad det blir mer, men gott kommer det bli det vet jag redan Glad


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Djurvän03 skrev 2024-06-29 14:18:47 följande:
    Verkligen :)

    Fläskfilégryta lät inte heller dumt :)
    Bra pris på den det senaste, så blivit en hel del fläskfilé det senaste.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Fläskfilé med röd curry och kokosmjölk blir det senare idag.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Anonyma) skrev 2024-07-09 23:33:59 följande:

    Fastar fortfarande. Inne på 22 dagar nu. Blev lite homemade glass idag igen plus alkoholfri fruktdrink. Förhoppningsvis inte förtärt mer än 500 kcal sammanlagt. 


    Vad är glass ens där?
    För den mängd kcal i vanlig gräddlass, så är det inte mycket sån glass som funkar att förtära på en dag.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Anonyma) skrev 2024-07-10 16:19:01 följande:

    Min glass är inte nyttig nej men det rörde sig om såpass små mängder (ett par munnar) att jag inte oroar mig för den saken. Så länge man fortsätter tappa i vikt så är jag nöjd.


    Undrade mest och med tanke det är en hög-kcal intag.


    Hur länge ska du hålla på?
    Typ 24 dagar nu?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Kalops, potatis och rödbetor, och den "skånska" varianten med morot och lök.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Kycklinglårfiléer, mexi-ris, baconlindade paprikor och lite taco sås.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Imon måste det bli makrill rätt, pga polaren kom med 11st makrillar Skrattande
    Funderar på en med kapris eller en annan med en citrongrädde sås.


     


    Ikväll blir det rostas och asiatenaktigt wok med purjo och champinjoner.
    Och på sidan kommer en pimpad bea och pommes eller ris, inte riktigt bestämt mig där.
    Då asiat wokaktiga gilalr ris, och kött och bea gillar pommes.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Chile verde blev det igår, det var riktigt jävla gott.
    Och antar pga jag hade riktig god salsa verde som jag gjort själv.(Förresten, någon som sett färsk tomatillo i affärerna?)


    Tillbehör, vanligt ris, koriander, rädisskivor, inlagda hungarian wax och en klick gräddfil.


    Har massor över, så ska smaskas idag också Skrattande


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Piccata idag och kaprisvarianten, så god den var.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Nandez skrev 2024-10-13 21:58:33 följande:

    Korv stroganoff med ris


    Det vart det i veckan och det var gott.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Ska bli en texas chili idag, och det vattnas i munnen redan.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Hugo´s isterband med lök, ättiksgurka, äpple, majonnäs, senap och med ost på toppen.
    Bakade potatisar, är sjukligt gott.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?