Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad blir det för mat?

    Idag blir det Dolmades och kål varianten.
    Smakar som fisk gratäng, fast utan fisk.


    Riktigt gott.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Hm) skrev 2024-02-19 23:36:13 följande:
    Inte testat detta

    Om man gillar kål så är den mycket god, i alla fall i mitt tycke.
    Gör ungefär som denna, fast jag har skivor/hackade tomater i botten också.
    www.mygreekdish.com/recipe/stuffed-cabbage-rolls-lahanodomades/
    Sen den mängd mjöl i det receptet har jag funnit ger en lite för rinnig sås, kan bero på att jag inte packar det så hårt, inte vet jag.
    Men dubblar typ tripplar mängden mjöl.


    Sen brukar jag köra högrev på denna, vilket inte är nödvändigt och skulle nog bli gott även med fläskfärs eller en blandning.


     


    Jag bör testa vinbladsvarianten också, en har inte fått tummen ur än, och det är ett jävla rullande då och pga det blir så många man måste rulla då.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Zoom) skrev 2024-02-23 09:35:39 följande:

    Idag tänker jag steka lite rostas och göra ugnsstekt potatis till samt hemgjord coleslaw och grönsallad. 

    Till dessert häller jag bara upp grekisk yoghurt i små glas, toppar med nötter och honung. 

    Trevlig helg på er! 


    Mmm, rostas är gott.


    Idag blir det fajitas på kyckling mest troligtvis, skulle blivit fläskfilé flamenco men gäster uteblir så då kör vi fajitas istället.
    Oj, börjar redan drägla, för det vattnas i munnen pga man vet hur gott det är.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Zoom) skrev 2024-03-15 15:24:53 följande:

    Har ni övergett mig i den här tråden? 

    Nu är jag verkligen sugen på att höra vad ni ska äta fredag-lördag-söndag. 

    Själv har jag inte kommit på något kul än. 

    Trevlig helg!


    Kanske testa fajitas?


    Om du gillar idé, så kan jag ge lite pointers.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Fisken) skrev 2024-03-16 12:24:21 följande:

    Flygande Jacob och ris 


    Den har jag tänkt på länge nu, men blir aldrig av.
    Måste få ur den tummen snart.


     


    Själv är man lite villrådig vad det blir idag, blir väl att man öppnar kylet och frysen och bara hittar på något.
    Var ett tag sedan jag åt majs tortillas(Gjort på masa.), så kanske någon enkel taco rätt med detta.


    Jaja, blir det något trevligt, så får jag ge rapport senare.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blev oxfile, räfflad BBQ pommes och Lohmanders bea som pimpas upp med lökpulver, vinäger, inlagd dragon och vit och svartpeppar.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Stuvade makaroner och Hugo´s isterband, mums.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Djurvän03 skrev 2024-03-21 12:50:31 följande:

    Kyckling satay med jordnötsås, ris till


    Hehe, tittade på Triple D häromdagen och en thailändare gör Satay, och det var en hel del grundarbeten.
    Men måste testa detta igen, vet jag gjorde en från från för länge sedan.


    Men får väl göra en enklare under tiden, för det är jävligt gott det med.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Djurvän03 skrev 2024-03-22 14:58:05 följande:
    Haha, det kan jag tänka mig att det är, men det måste vara en upplevelse att äta egengjord satay. Tyvärr var vi lite lata och köpte färdig sataysås, men det blev väldigt gott det med måste jag säga :)

    Har gjort det en gång för typ 15-20 år sedan och det var riktigt gott utan tvekan.
    Dock var jag dålig på jordnötssåser då, så där tappade man en dimension.


     


    En del färdig sataykryddor/sås/pasta är utmärkta, sen när de inte upp till göra en egen, då den har en massa färska element.
    Dock kan man kanske pimpa upp sin sån, och med kanske citrongräs, galanga, vitlök eller något annat och för få in en fräschhet som saknas i dessa färdiga.


    Men de är goda som de är också, och är man inte som mig vill göra det ordentligt och från grunden, så kan man köra dessa sataysåser/pasta/kryddblandningar utan tvekan och för de är goda.(Inte alla, men en hel del av varianterna som finns.)
    Så det förstår jag att det blev gott för er Skrattande
    För mig det finns en bra i asienaffärerna som är en platt påse som det står Satay på som är rätt god.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blir rester från igår, kycklinglårfiléer.


    Med en satans massa vitlök, lök, purjo, paprika, vitkål, kantareller, kryddor och kräm fräs.
    Såsen var för Malfadine pastan, som en seg krämig kräm fräs sås, som älskar att kleta sig fast på denna pasta.
    Och det är mycket gott med den pastan och göra så där.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?