Vad blir det för mat?
Raggmunkar, knaperstekt fläsk och lingon.
Raggmunkar, knaperstekt fläsk och lingon.
Idag blir det snart Banh mi, med guam gurka, kimchi och kyckling(Sen sriracha, hoisin, majonnäs, koriander och nog nått mer.)
Allt?
Jag har ett bra recept på egna tortillas om du inte redan har ett.
Du får en länk, och vad som vanligt idag på många sidor är det ton av text man kan hoppa innan man kommer till receptet längre ned, om man nu inte har funderingar om nått, så brukar dom ta upp det mesta där.
thecafesucrefarine.com/best-ever-homemade-flour-tortillas/
Testat ett gäng recept under åren, och dessa blir riktigt bra.
Jag kör 40g tortillas, då är de mot små.
Enda är väl man får låta det vila i 30min efter man knådat klart, för annars blir de som gummiband när man ska kavla ut dom pga glutenet inte slappnat av och svåra få riktigt tunna, annars rätt enkla att göra.
Nu köper jag tortillas också ibland, men dessa smakar något helt annat än dom och har en i klart godare smak i mitt tycke.
Hoppas du gillar dom lika mycket som jag gör.
Idag blir det blomkåls curry, och då av curryblad och en massa andra kryddor och ej färdig blandning.
Och till detta blir det ett snabb-naan, vattnas i munnen redan
Tänkte får bidraga med en bild för en gång skull och blomkåls curryn, med ris och naanbröd med salladslök och vitlök som smaksättning på ena sidan.
www.bildtagg.se/bild/25imvn6bwl8dfceb0h2ae
Vad trevligt med bilder
Idag blir det rester från helgen.
Resterna av min indiska blomkåls curry, rök till lunch, och nu ska det bli köttfärssås och en simpel en.(köttfärs.lök, vitlök, morot, hela tomater, köttbuljong, svart och vitpeppar, basilika och timjan, inget vatten oftast, puttra i en timma typ, och tillsätter då den sista brynta köttfärsen(ca hälften av köttfärsen åker i från början.) för en dubbel smakbild av köttfärs..)
Och bilder, ja, de kommer jag på att ta efter man ätit upp maten :p
Snyggt
Idag blir det Currygryta med en massa jalapeno
Marinerad ugnsbakad fläskytterfilé, pommes, bea och sallad.
Synd att inte fler skriver i tråden, fler med riktigt laga-mat-intresse. Att det inte finns något forum bara för detta tema, där man byter recept och inspirerar varandra och verkligen älskar att laga mat...
Det är alldeles för lite aktivitet i denna forums-delen, det är väl svaret.
Och då menar jag mer än vi som tittar in lite då och då,
6;e inlägget överst är i juni.
Själv har jag dock inte varit jätte intresserad av mat-forumet på rätt länge, då nivån är ofta alldeles för låg för mig.
Men det är skoj och se det finns en del som kan göra fin och god mat och mer än du.
Tyvärr är de dock inte så många som är så aktiva.