Vilken FETTHALT har mjölken ni dricker?
Men JAAAAA! Jag har snöat in på mjölk! Stör det dig så hoppa vidare.
OBS! OBS! OBS!
Detta gäller enbart KOMJÖLK!
OBS! OBS! OBS!
Men JAAAAA! Jag har snöat in på mjölk! Stör det dig så hoppa vidare.
OBS! OBS! OBS!
Detta gäller enbart KOMJÖLK!
OBS! OBS! OBS!
Skolor i Sverige ska numera servera lättmjölk.
Detta då mjölk innehåller mycket mättat fett.
Ni borde verkligen läsa på!
Vi har mellanmjölk hemma. Mannen föredrar den och barnen, de få ggr de dricker mjölk, är vana vid den från skolan.
Jag dricker bara lättmjölk men då jag dricker ungefär ett glas mjölk vart annat år så känns det inte riktigt rimligt att jag ska bestämma vilken mjölk vi har hemma.
Har mjölk i the dock, där duger mellanmjölken och till de få ggr jag äter havregrynsgröt.
Mättat fett är inte farligt, man trodde det på 80-talet. Du bör läsa på istället.
Ju mindre fett mjölken innehåller, ju högre blir sockerkvoten. Man kan alltså lika gärna ge sina barn cocacola att dricka istället.
Som exempel innehåller bröstmjölk till våra egna bebisar stor mängd mättat fett. Ska vi sluta amma våra barn och ge dom lättmjölk istället?
Mättat fett är inte farligt, man trodde det på 80-talet. Du bör läsa på istället.
Ju mindre fett mjölken innehåller, ju högre blir sockerkvoten. Man kan alltså lika gärna ge sina barn cocacola att dricka istället.
Som exempel innehåller bröstmjölk till våra egna bebisar stor mängd mättat fett. Ska vi sluta amma våra barn och ge dom lättmjölk istället?
Nej, det är du som har dålig koll. Fett löser fett, det fick man lära sig i skolan. Socker löser inte fett utan det klibbar igen och fastnar.
Nej det gör det inte. Våra kroppar består ju för fan av mättat fett. Läs på lite (Inte på livsmedelsverkets sida utan hitta riktig fakta)
Jag antar att du är så ilsken för att din hjärna inte får i sig rätt fetter och att blodsockret har droppat lite för mycket så det är svårt att hålla humöret uppe.
Men ät du din blaskmjölk och kemiskt framställda äckelmargarin om det gör dig lycklig, jag föredrar riktig mat :)
Mättat fett är inte farligt, man trodde det på 80-talet. Du bör läsa på istället.
Ju mindre fett mjölken innehåller, ju högre blir sockerkvoten. Man kan alltså lika gärna ge sina barn cocacola att dricka istället.
Som exempel innehåller bröstmjölk till våra egna bebisar stor mängd mättat fett. Ska vi sluta amma våra barn och ge dom lättmjölk istället?
Och ja, sockerkvoten ökar naturligtvis om man tar bort fettet. Om du äter 1 gram fett och 1 gram socker äter du 50% socker, men tar du bort fettet äter du 100% socker (men exakt lika mycket socker som innan, och en tredjedel så många kalorier).
Måste jag dricka mjölk vill jag ha lättmjölk. Men eftersom jag nästan aldrig dricker mjölk (bara till pannkaka) så brukar vi inte köpa det utan vi köper mellanmjölk som dottern vill ha (och som jag tycker är ok i kaffe).
De gånger jag köper mjölk blir det "lantmjölk". Jag konsumerar nog runt 5-10 liter per år, så jag ser ingen större risk.
Mellanmjölk till kaffet.
Eeeeh.....vet du överhuvudtaget vad du snackar om...!
Det är en jävla skillnad på hur industriellt framställda transfetter påverkar hälsan jämfört med transfetter från idisslare(som dessutom förekommer i små mängder).
Läs för i helvete på innan du postar sån dynga som du gjort här ovan.
Intag av transfetter från idisslare visar på minskad risk för hjärt-kärl sjukdomar. MINSKAD. För helvete.
OCH minskad cancerrisk. Dessutom.
Det sista förvisso i djurförsök. Men ÄNDÅ.
Jag känner till att den hypotesen tidigare framförts och var på väg att ta med det i mitt inlägg men tänkte att debatten kring detta nog dött ut. Uppenbarligen har den inte det.
Det finns inga belägg för att det skulle vara någon skillnad mellan naturliga och industriellt framställda transfetter när det gäller riskerna med transfetter hos människor. Vår kunskap kring mekanismerna bakom hjärt-kärlsjukdom och cancer är dock begränsad och därmed kan man naturligtvis inte säga varken det ena eller det andra med hundraprocentig säkerhet.
Själv hoppas jag naturligtvis att naturliga transfetter är ofarliga, eftersom jag som jag tidigare uppgav äter för mycket feta mjölkprodukter. Men dessvärre är hälsopåståenden som saknar vetenskapligt stöd oftare osanna än sanna.
Nej det gör det inte. Våra kroppar består ju för fan av mättat fett. Läs på lite (Inte på livsmedelsverkets sida utan hitta riktig fakta)
Jag antar att du är så ilsken för att din hjärna inte får i sig rätt fetter och att blodsockret har droppat lite för mycket så det är svårt att hålla humöret uppe.
Men ät du din blaskmjölk och kemiskt framställda äckelmargarin om det gör dig lycklig, jag föredrar riktig mat :)
Jag känner till att den hypotesen tidigare framförts och var på väg att ta med det i mitt inlägg men tänkte att debatten kring detta nog dött ut. Uppenbarligen har den inte det.
Det finns inga belägg för att det skulle vara någon skillnad mellan naturliga och industriellt framställda transfetter när det gäller riskerna med transfetter hos människor. Vår kunskap kring mekanismerna bakom hjärt-kärlsjukdom och cancer är dock begränsad och därmed kan man naturligtvis inte säga varken det ena eller det andra med hundraprocentig säkerhet.
Själv hoppas jag naturligtvis att naturliga transfetter är ofarliga, eftersom jag som jag tidigare uppgav äter för mycket feta mjölkprodukter. Men dessvärre är hälsopåståenden som saknar vetenskapligt stöd oftare osanna än sanna.
Konstigt då att ett av dom allra viktigaste kostråden min fru fick efter sin hjärtinfarkt, var att dra ner så mycket som möjligt på mättat fett.
Det sa både sjuksystrar med hjärtsjukdom som specialitet, dietister knutna till hjärtenheten och läkarna på hjärtmottagningen.
Det tillsammans med att undvika rött kött, var det allra viktigaste.
För det är vad som binder plack i blodbanorna.
Men det är klart du vet säkert bättre än alla dom här experterna.
+1 på den!