LaFontaine skrev 2019-08-02 17:02:43 följande:
Vi äter på olika typer av restauranger, allt från mer ?fine dining? till enklare ställen, typ sushihak. Jag saknar inte så mycket, men slås av att det i Sverige verkar vara ett jätteprojekt att anpassa lite, som en dessertgaffel istället för en vanlig gaffel. Jag saknar också bra barnmeny. Det är så trist att alternativen alltid är friterade kyckling, pannkakor med glass eller köttfärssås. Att betala nästan 200 spänn för en portion till treåring känns inte heller helt rimligt. Vi var i Estland nyligen och slogs av att de var väldigt bra på just barnmenyer. Smakrika måltider som innehöll grönsaker, fisk och annan kolhydrat än strips. Det saknar jag.
Vi går också på helt vanliga restauranger. Treåringen klarar inte att sitta still i fler timmar så 7-rätters avsmakningsmeny får vänta, men det mesta andra funkar.
Men du har rätt i att det ofta blir världens affär av att få en extra tallrik eller en mindre gaffel, och att barnmenyerna är tråkiga. Hur svårt kan det egentligen vara att göra en liten portion av den vanliga menyn till reducerat pris?...