Inlägg från: Anonym (Xx) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Xx)

    Greta Thunberg är överskattad

    jrockyracoon skrev 2019-07-20 11:58:53 följande:

    Dig just nu!

    Du har hört Gretas budskap och reagerat på det. Hon har influerat dig, och gjort det möjligt att diskussionen mellan dig och mig om miljö har ägt rum.

    Massor av människor i hela världen har just nu liknande diskussioner p.g.a. Greta. Man behöver inte vara statistiker för att räkna ut att de diskussionerna för många mynnar ut i något positivt för miljön. Det Greta har gjort är att plantera en tanke hos många miljoner människor. Och tankar leder till handling, som jag nyss påpekade.

    Vad har Mahatma Ghandi gjort konkret för mänskligheten? Inget konkret. Han utförde en del hungerstrejker, han talade om vikten att använda fredliga metoder och antivåld och att visa ödmjukhet och respekt inför sin motståndare. Trots att han "bara", i likhet med Greta, planterade tankar i folks medvetande bidrog han i stor omfattning till att Indien blev självständigt utan att en enda droppe blod spilldes!


    Fast detta är inget handfast, jag bryr mig inte om prat, prat och prat, jag vill ha handling. Vad för bra har hon gjort, länka gärna.
  • Anonym (Xx)
    Padirac skrev 2019-07-20 01:25:22 följande:

    Greta är opinionsbildare och folkbildare - inget av det är något att nedvärdera


    Vart har jag nedvärderat? Jag bara frågar om och om igen vad för resultat hon har skapat förutom prat. Det är väl inte att nedvärdera.

    Ingen har kunnat presentera något bra mer än hänvisningar till olika tomma ord.
  • Anonym (Xx)
    klyban skrev 2019-07-20 09:43:41 följande:

    Din fråga är irrelevant för sak och vad hon gör.


    Det är väl inte irrelevant, jag vill veta vad hon har utfört, det är väl inget märkligt. Jag finner mer dina insinuationer och slutsatser mer märkliga.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Main Greta) skrev 2019-07-20 10:01:34 följande:

    Att följa ett 16 årigt autistisk barn säger mycket om människor och samhället idag. Fördummat och hjärntvättat, finns knappt en människa kvar i det här landet som kan dra egna analyser om sin omvärld och på ett intellektuellt plan föra fram det pragmatiskt. Istället ser jag vuxna människor, tomma i blicken följa slasktidningar och politiker som bara vill dom illa som de fårskallar ni faktiskt är.

    Jag tycker på riktigt att folk idag är läskiga. Ni år så enormt korkade att det är obehagligt.


    Precis så, du beskrev det lysande fast med lite hårda ord kanske. Det är detta jag vill få fram.

    Underbart beskrivet.
  • Anonym (Xx)
    jrockyracoon skrev 2019-07-20 19:28:41 följande:

    Okej då. Då säger vi att hon inte gjort någonting handfast, så kan du vara nöjd.

    Vi andra vet att hennes position hon har nått i världen gör att hennes betydelse för miljörörelsen är större än någon annan svensk (eller kanske störst betydelse i hela världen), oavsett om denna andra person har gjort jättebra och många handfasta saker.

    Positionen att kunna påverka andra, och att få fram sina åsikter är en bedrift i sig. Särskilt när det gäller så många människor som Greta når.


    Starka ord du tar till. Tycker du det är hon eller media som för fram hennes åsikter? På vad sätt har hennes prat påverkat? Vem har blivit påverkad?
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Louise) skrev 2019-07-20 19:28:20 följande:

    Ja, autism är irrelevant, hon har väl högfungerande asperger? Skulle man lyssna mindre på någon med asperger? Jag tycker det är bra att hon kämpar för miljön och framtiden för barn men problemet är ju att massan bara vill ha en stark ledare att glorifiera och okritiskt följa. Någon skrev att hon planterat en tanke i huvudet på folk och det är ju bra, det kan inte vara fel, men det kan det! För den tanken är inte ?älska din nästa?, ?alla människor är lika mycket värda?, ?vi ska ta hand om alla på planeten och skapa bra förutsättningar för kommande generationer?, tankarna är istället ?PANIK!!!! DET BRINNER!!!! ALLT GÅR ÅT HELVETE!!!! BORT MED ANDRA MÄNNISKOR, SLUTA FÖDA BARN! FÖRHINDRA ATT BARN FÖDS! SKAMBELÄGG FÖRÄLDRAR! SKAMBELÄGG FOLK SOM RESER PÅ SEMESTER! FÖR HELVETE!!! SKAMMA DOM ORDENTLIGT! DOM ÄR VÄRDELÖSA!! JAG VILL HA PLANETEN FÖR MIG SJÄLV OCH MIN SLÄKT, BORT MED ANDRA SÅ ATT VI FÅR PLATS, MATEN RÄCKER INTE TILL ALLA SÅ NI KAN DRA ÅT HELVETE!?


    Alltså du förstår verkligen inte vad det handlar om. Du är ett så bra exempel.

    Det är så det är, jorden kommer att påverkas på grund av att ekosystemen snart kollapsar. Vi överkonsumerar alla jordens resurser och vi är allt för många som ska göra detta på vårt klot.

    Vi kan säker vara många men då måste vi hitta helt andra sätt att leva på i så fall.

    Om du tror att plastpåsar är ett problem så är det du själv som har grava problem, då råder jag dig till att kontakta en miljöförening. Gretas prat och tal ska hon ha en eloge för men prat och talen kan knappast lösa våra problem, det är bara tomma ord, ingen här kan härleda till något som helst resultat som de har gjort.
  • Anonym (Xx)
    jrockyracoon skrev 2019-07-20 20:04:10 följande:

    Vi får väl se hur fortsättningen ser ut, hon är bara 16 år.

    Men visst är hon en världsstjärna. Givetvis är det media som möjliggör hennes inflytande, men hur skulle hon annars kunna få fram sitt budskap?

    Alla som har lyssnat på henne har blivit påverkade av henne på något sätt. Man kanske inte har ändrat åsikt, men man har hört en person påstå att miljön är viktig. Det har betydelse i sig i t.ex. ett land som USA där många tror att miljöhoten är fake news, och miljödebatten i vissa delstater knappt finns.

    Om du menar att människor har påverkats så att alla nu vill sätta igång med miljöarbete, så är det givetvis inte så. Mycket arbeta krävs för att miljöhoten ska tas på allvar, det visar ju inte minst den här tråden, som ändå förs av utbildade människor i ett upplyst land.

    För mig har hon gett mig ett litet hopp om att mina barnbarn eller barnbarnsbarn inte kommer att vara med om jordens undergång, även om jag fortfarande håller det scenariot som mest sannolikt.


    Kan inte se att hon är någon världsstjärna. Hon är mer en dussinvara som hålls vid liv av en PR byrå och media och som vanligt är det tomma ord som kommer ur munnen.

    Frågar du mig personligt om jordens utsikter så är det kört, ingen gör något kraftfullt, ingen är beredd att ändra på sig. Jag hoppas dock själv att jag har helt fel.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Louise) skrev 2019-07-20 23:09:03 följande:

    Jordens utsikter? Fattar inte hur okunniga ni är. Jorden är en planet, planeten är inte hotad. Mänskligheten hotas av oss själva däremot genom krig och förtryck. Planeten som snurrar är inte hotad. Den har haft olika arter och olika klimat och kommer fortsätta ha det så länge solen brinner och det inte kommer en komet och krossar den.

    Jorden har haft både varmare och kallare klimat än nu. Jorden är dessutom bara en död massa av jord och lera i olika lager där det finns liv. Och livet har tagit sig igenom istider och varmare klimat samt MYCKET högre koldioxidhalter än nu.

    fof.se/tidning/2004/1/artikel/varsta-vaxthuskatastrofen


    Louise, människan behöver jorden men jorden behöver inte människan. Människan kommer att utrota dig själv, jorden kommer självklart då leva vidare, tills solen slocknar.
  • Anonym (Xx)
    klyban skrev 2019-07-21 09:20:12 följande:

    Igen så är hon en opinionsbildare, efter ett tag undrar man vad det är för fel på dig som inte förstår skillnaden.

    Och att du fortsätter tramsa om nått vi alla vet det inte handlar om, så varför fortsätter du den irrelevanta i tron det skulle betyda nått och samtidigt vi säger OPINIONSBILDARE.

     

    Men det är väl det enda du har verkar det som.

    Exxon redan gjort dessa klimatmodeller om klimatet och fortsatt förbränning av fossilbränslen.


    På vad sätt är det att tramsa att fråga efter vilka resultat hon har presterat. Du har fortfarande inte visat någonting mer än hon är en dussinvara som sparkar in redan öppna dörrar.

    Att du har sådan tilltro till en autistisk 16-åring, säger långt mer om dig.
  • Anonym (Xx)
    klyban skrev 2019-07-21 10:04:54 följande:

    Enda du berättar är att du inte förstår vad opinionsbildare är för något, då det enda du pratar om vad hon gjort yrkesmässigt(som skolungdom också, bisarrt du gör det, eller hur!)


    Jag förstår mycket väl vad en opinionsbildare är men det jag inte förstår är vad för fantastiskt bra en del påstår att hon har gjort, när hon egentligen inte har gjort någonting.

    Jag ifrågasätter också varför en del glorifierar och har en sådan tilltro till ett barn.
    Jag förstår nu att du inte kan förstå mina inlägg, du får faktiskt läsa om och läsa rätt. Eftersom du har svårt att ta in ser jag ingen fortsatt mening med att skriva med dig.
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad