Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    Liberté skrev 2019-05-14 15:03:17 följande:
    Man läser om det där i grundskolan jag trodde helt ärligt att du inte var seriös.
    När man läser fysik 1/2 på gymnasienivå så fördjupar man sig en smula när man räknar på radioaktiva isotoper och liknande.

    Vi pratar om länkar som är för barn, helt ärligt.
    Bra att du börjat läsa in dig lite mer på det du pratar om, men de 5% högradioaktivt avfall står för 99% av det radioaktiva avfallets totala radioaktivitet och är således ett GIGANTISKT problem som man inte löst.

    Tycker du att 20 ton använt kärnbränsle per reaktor och år är "extremt lite avfall"? Det är vad svensk kärnkraft producerar och det är denna typ av avfall som behöver förvaras inkapslat i slutna bergrum i 100 000 år.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Liberté skrev 2019-05-14 15:26:10 följande:
    20 ton är ingenting.

    Vi pratar om ett ämne med rätt hög täthet. Tänk dig 20 ton bly vs 20 ton träspån och jämför ytan de kommer ta upp.

    Jämför med det avfall som blir från kol exempelvis som faktiskt också har giftigt avfall då det innehåller mycket tungmetaller samt inte kan dumpas överallt.

    Gigantiskt jämfört med vadå, det som står på andra sidan är mänsklighetens utrotning samt större delen av de livsformer vi har på jorden..
    Det är per år och per reaktor. Visserligen bidrog inte R1 till samma höga mängd avfall som senare anläggningar men vi har haft kärnreaktorer sedan 1950-talet...Och fortfarande efter så lång tid ingen lösning på det stadigt växande problemet med det högradioaktiva avfallet. Det är över 60 år. Det blir rätt mycket "ingenting" på den tiden och mer blir det.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2019-05-14 15:44:33 följande:

    Att ha kärnkraftsfobi pga Tjernobyl är så 80-tal och lika relevant som axelvaddar och hockeyfrillor. Det finns ingen som propagerar för att bygga RBMK reaktorer utan inneslutning.


    Hade du något relevant att säga som inte handlar om dina känslor utan något med någon slags faktabas?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Bjoer skrev 2019-05-14 16:17:29 följande:
    Det är rätt lite jämfört med de 10 miljarder ton koldioxid som släpps ut från kolkraftverk varje år. Skaffa lite perspektiv.
    Jaha så ett svenskt kolkraftverk släpper ut 10 miljarder ton koldioxid per år att då jämföras med att en svensk kärnreaktor produceras 20 ton högradioaktivt kärnavfall per år.

    Bra jämförelse och samtal hörru

    Skaffa lite logiskt tänkande.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Bjoer skrev 2019-05-14 16:16:33 följande:
    Alltså, det är du jag menar är drömtänkande, inte de. DU hade planer på att detta skulle kunna vara en möjlig lösning på klimatproblemen, de som ligger i närtid. Det tror jag aldrig de ansåg.

    Ärligt talat är det tröttsamt när du drar iväg såhär oseriöst så fort du får mothugg du inte genast kan försöka slå tillbaka på. Varför inte bara ta in faktan istället och inse att kärnkraft är en möjlig lösning på de problem vi står inför?
    Det måste du drömt ihop att jag sagt. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Bananböjaren skrev 2019-05-15 22:03:21 följande:
    Olyckan i Tjernobyl orsakades dessutom av att den sovjetiska intellektuella eliten ville testa hur länge man kunde köra reaktorn utan kylning.
    Jamen då så. Då var det varken farligt eller kan hända igen. Någonstans. Billigt dessutom. 21 miljarder kronor. Fyrtiosex länder gick samman och hjälptes åt med finansieringen till att kapsla in reaktorbyggnaden i ett hölje som man hoppas ska hålla i 100 år. Det vill man göra oftare.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Bjoer skrev 2019-05-16 09:02:43 följande:
    All världens kärnkraft producerar 2,300 ton kärnavfall per år. Om du hade lite logiskt tänkande skulle du kunna lista ut det själv. Eller tror du att det finns 500 miljoner kärnkraftverk i världen?

    Du skiter verkligen i klimatet, eller? För om du hade brytt dig hade du tagit frågan seriöst istället för att till varje pris försöka vinna billiga poäng.
    Världens kärnkraftverk har producerat över 370 000 ton högradioaktivt kärnavfall sedan 1950-talet, du vet 100 000-årsvarianten. Idag finns över 600 reaktorer. Endast ett land har ett slutförvar som de inte börjat använda än. Sydafrika förvarar sitt kärnavfall i öknen. Alla gör lite som de vill.

    Det är du som försökt ställa hela världens koldioxid utsläpp mot vad EN reaktor producerar i högradioaktivt kärnavfall. Om du tycker svaret på det är en billig poäng så sammanfattar det rätt bra vad jag tyckte om din jämförelse.

    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Bjoer skrev 2019-05-17 08:58:19 följande:
    Right. Och hur mycket koldioxid har släppts ut? Svavel? Kom igen nu, det var en jämförelse av paritet. Det fattar du också.

    Ja, alla gör som de vill. Därför är det väl kanske bättre att vi har kärnkraftverk än t.ex. Polen? För någon måste ha dem om vi ska ha en chans att klara klimatmålen.
    Skärp dig och sluta tramsa! Du fattar ju själv hur löjliga dina jämförelser är och de kommer att även fortsättningsvis få det benmötande som de förtjänar. Och om du inte gillar den här tonen kan du lägga ner den själv.

    Vadå "än". Vi kan inte välja att ha kärnkraft i stället för Polen. Alla gör som de vill med både rektorer och avfallshantering.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2019-05-16 23:35:56 följande:
    Känslostyrt våp?

    Det var en ny lägstanivå av en medelålders vit man. Det är väl sånt där som vi hört whitetrash SDare i ledande ställning kalla kvinnor.

    Någon hackade om att andras åsikter var från 80-talet, när var känslostyrt våp på tapeten?

    Inte på den här sidan av den första borgerliga regeringen sedan andra världskriget.

    Om detta är vad den allmänborgerliga eller liberala intelligentian har att erbjuda så är det riktigt sorgligt.
    Javisst! Det är så känslostyrda verbala utbrott ser ut.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2019-05-17 11:38:01 följande:
    Och så kom lite känslosås med även i din spya.

    Jag intresserar mig oerhört lite för dina åsikter om min person.
    Det är bara så det känns.

    Den som uttalar sig om svenska politiker som "känslostyrt våp" får vara beredd på att få kommentarer om vilken typ av syn ett sådant uttalande står för.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?