Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    riboflavin skrev 2019-05-01 10:13:57 följande:

    Men jag blir lite nyfiken på hur det kommer sig att du lägger tid och energi på att kampanja mot henne på diverse forum?


    Sedan Åkesson tog ställning mot Greta, hon är ju bara ett barn jadajadajada, har fårskocken mobiliserats.

    https://www.expressen.se/nyheter/jimmie-akessons-kanga-till-greta-thunberg-ett-barn/
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Förkrossad45 skrev 2019-05-01 11:48:57 följande:
    Har lagt märke till dig och din inläggs-diarré i trådar om politik. Du har aldrig röstat på M. Du är ett hjon från Soros trollfabrik. Du reagerar bara på andras inlägg och agerar aldrig själv (typiskt trollbeteende).

    Och nej jag kommer inte att lägga ner nån mer energi på att svara dig. Jag låter dig bara veta att jag vet vem du är.
    Tack för att du delar dina tankar med mig. Det är viktigt att det kommer fram att det finns personer som resonerar och uppträder som du gör. Hoppas ditt inlägg får stå kvar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Postman skrev 2019-05-01 11:58:49 följande:
    Varför skulle man INTE få kritisera HENNE?
    Klimatförnekare vill ju naturligtvis inte att någon person varken barn eller vuxen framgångsrikt ska belysa problem de själva vill begrava. Klart man vill kritisera allt som har med henne att göra.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Postman skrev 2019-05-01 12:45:11 följande:
    Varför skulle man inte få kritisera henne som person? Varför skulle just hon vara undantagen när alla andra i offentligheten kritiseras för sin person idag?
    För att det alltid är fel?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2019-05-02 08:56:57 följande:
    Hon är de facto en makthavare, oaktat att hon bara är 16 år och gärna framställer sig som än yngre. Makthavare måste få kritiseras. Oavsett kön och ålder.

    Med det skrivet så är det nog inte så mycket flickan i sig det handlar om som propaganda-apparaten och konsensus-eliten KRING henne som upprör.
    Vadå "framställer sig som än yngre". Hon ÄR 16 år och har aldrig påstått något annat.

    Människor lyssnar på vad hon säger och tycker det hon säger är bra, men eftersom det inte är HENNE utan allt KRING henne får hon då enligt ditt sätt att se på det gärna prata på bara ingen säger något om vad hon säger.

    Jo, det liknar dina resonemang om att man inte förbjuder homosexualitet när man "bara" gör sex mellan två personer av samma kön till en kriminell handling.

    Vi kan väl göra det kriminellt att rösta på SD och det är ju inte aaaalls samma sak som att förbjuda SD. Så klart
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Crash Man skrev 2019-05-02 14:01:46 följande:

    Jag läste nyligen om ett mexikanskt företag som börjat tillverka engångsartiklar av avokadokärnor. Detta är produkter som är 100% nedbrytbara. Det bästa sättet att hindra klimatpåverkan är med teknologisk utveckling. Om folk verkligen tog klimatfrågan på allvar så är det sådana saker som bör lyftas fram. Inte att man ska hylla en 16-år gammal autist som skolkar från skolan.

    transitions2earth.com/

    Kolla gärna in Hnerik Jönssons videor angående klimatfrågan


    Nyligen? Ja, där ser man hur bra du hänger med. Har ju synts i facebookflödet hur länge som helst och det var över sex år sedan man gick ut med detta. 2014 vann Biofase ett miljpris för sin innovation.


    ">




    ">



    Om du verkligen tog klimatfrågan på allvar skulle du inte sitta här och spy galla över en 16-åring och klaga på att folk borde känna till old news du nyss fått upp ögonen för.

    Det är den här typen av saker Greta pratar om och som sådana som du borde lyssna på.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Crash Man skrev 2019-05-02 14:01:46 följande:

    Kolla gärna in Hnerik Jönssons videor angående klimatfrågan


    Mmm. Jättebra videor Han visar fake news med Greta som gör reklam för kärnkraftverk och sedan tigger han pengar.

    Efter det påstår han att kärnkraftshaverier är så "emotionellt".

    Valpen var ju bara ett barn 1986 när det radioaktiva molnet med Cecium-137 nådde den svenska ostkusten och kontaminerade skog och mark. I de värst drabbade byarna uppmättes halter av över 30 000 Bq/kg renkött. Då låg gränsvärdet för konsumtion på 300 Bq/kg men skulle senare höjas till 1500 och det var en hel del diskussioner om det.

    Här har du ett BARN, en skolelev, som 2003 skrev om kärnkraftshaveriet vid Tjernobyl:

    Hälften av radioaktiviteten föll ner inom en radie av 35 km och 135.000 personer och 86.000 boskap evakuerades. Den andra hälften föll ner över mer än 20 länder. 
    En stor del av de som evakuerades kom från staden Pripjat, som ligger bara några kilometer från kärnkraftsverket. Evakueringen tog omkring två timmar och 1.200 bussar kom från olika städer i omgivningen. Den 2 maj utvidgades evakueringszonen till 30 kilometer.

    Det radioaktiva molnet fördes först upp mot Lettland och Litauen och sedan över centrala Skandinavien, Centraleuropa, Västeuropa och sedan över Sydeuropa och slutligen de brittiska öarna. På grund av väderförhållandena blev nerfallet av strålning olika på olika områden.

    För det lilla landet Vitryssland, med sina 10 miljoner invånare, blev Tjernobylolyckan en nationell katastrof. Landet utrymde och miste 485 byar och mindre samhällen och 70 av dem har begravts under jord. De första människorna som tvingades lämna sina hem blev förda till Stalins tömda fångläger i Sibirien. Var femte ryss lever idag inom nedsmittat område, det vill säga 2,1 miljoner människor. Av dessa är 700.000 barn.

    I de områden som drabbats värst är dödligheten 20% högre än nativiteten. Ca 70% av det radioaktiva utsläppet föll ner i Vitryssland och 23% av landarealen blev radioaktivt nedsmutsat. Jämför detta med Ukraina och Ryssland. I Ukraina blev 4,8% nedsmutsat och i Ryssland bara 0,5%. Vitryssland har 2,4 miljoner hektar jordbruksmark som är så förgiftat att det inte längre går att odla något där. 18 miljoner hektar skogs- och åkermark kommer att vara nedsmittat i hundratusentals år framåt. Drygt hälften av ängsmarkerna längs de stora floderna ingår i den smittade zonen.

    För varje år ökar antalet cancersjuka, utvecklingsstörda personer med nervösa och psykiska rubbningar och genetiska förändringar. Antalet fall av sköldkörtelcancer har sjudubblats i Vitryssland.



    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Postman skrev 2019-05-02 12:31:37 följande:
    Bra beskrivet, instämmer.
    Ja, det är en bra beskrivning utifrån personens känsloläge och man får också en ganska god bild i hur hen spekulerar. Snart är "AB Greta Thunberg" ett faktum
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2019-05-03 07:45:37 följande:
    Jag är helt övertygad om att Malena och hennes karl aldrig i sitt liv kunde tro att det skulle dra iväg på det här sättet när de kontaktade hennes PR-byrå för att lyfta fram flickans skolstrejk.

    Men hade det inte räckt med ett engagemang i Fältbiologerna eller nå't istället för en PR-kupp i media?

    Greta Thunberg själv avvisar kritiken i ett sms till Expressen:


    ?Det finns ingen enskild organisation eller person som står bakom mig. Det har aldrig funnits någon som sagt åt mig vad jag ska göra eller vad jag ska säga?.


    Diskussionen är som sagt inte ny och Malena Ernman har tidigare försvarat sin dotter mot just den här typen av kritik:


    ?Greta har ingen och har aldrig haft någon som 'står bakom' henne. All planering gjorde hon helt själv. Sista månaden har hon tagit emot frivillig, idéell hjälp att hantera alla internationella pressförfrågningar. I övrigt har hon absolut inte vid något tillfälle haft någon hjälp eller stöd från någon PR-byrå?, har hon skrivit på Facebook.


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Bjoer skrev 2019-05-03 08:50:06 följande:
    Trots detta så är kärnkraft det säkraste energislaget. Vindkraft har fler dödsfall per producerad kilowattimme än kärnkraft (inräknat Tjernobyl och Fukushima), men ingen jävel skriker om det. Varför? För att det inte sker så dramatiskt. Kärnkraftshaverier ÄR emotionella och hade vi varit rationella kring dem så hade vi haft utbyggd kärnkraft vid det här laget. Speciellt med tanke på klimatförändringarna, där kärnkraft är ett av de enda realsitiska sätten att klara av klimatmålen.

    Samtidigt är dödssiffran för kolkraft 1100 gånger högre. Folk tycker kolkraft är dåligt, men inte pga. dödstalen, utan pga. klimatet. Så snedvriden är debatten.

    Förövrigt anser IPCC själva att kärnkraft är ett måste för att ha en chans att klara klimatmålen. Men som vanligt lär politiker vara för fega för att ta i frågan.
    Nej kärnkraftshaverier är inte emotionella. De är i högsta grad verkliga och har mätbara konsekvenser som till exempel 30 000 Bq/kg renkött.

    Tror inte vi kan summera förrän det sista kärnkraftverket är stängt och allt kärnavfall vi har producerat är nedbrutet. Tar några år.

    Fakta:

    https://corporate.vattenfall.se/om-energi/el-och-varmeproduktion/karnkraft/slutforvar-av-karnavfall/
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?