Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    Pope Joan II skrev 2019-05-18 11:04:29 följande:
    Forumhicka. 

    Man kan ju förstås avböja att bli utsedd till hedersdoktor men det tycks hon inte ha gjort eftersom det är brukligt att tillfråga den det gäller innan just med tanke på det. 

    Hur som helst tycker inte jag att resan till Belgien är problemet - det är att hon alls utses till hedersdoktor.
    Varför det, hedersdoktorer utses inte nödvändigtvis på vetenskapliga meriter och motiveringen var "bidragit till att öka medvetenheten om hållbar utveckling". Något som stämmer mycket väl, själv får jag söka mig tillbaka till Rachel Carsons "Tyst vår" för att hitta en motsvarighet.

    Hursomhelst, så kan man ju vända på allt. Gläd dig åt alla universitet som inte utsett Thunberg till hedersdoktor - eller att universitetet i Mons tycks vara rätt obetydligtGlad
  • FDFMGA
    Kirenaj68 skrev 2019-05-18 14:03:23 följande:

    Greta har aspergers syndrom. Ett symptom är man har ett väldigt smalt och intensivt intresse för en sak. Annat existerar inte och det stämmer bra in på Greta. Här finns definitivt ett stort orosmoment. När personer med asperger kommer till insikten att det de har fokuserat så starkt på inte stämmer eller på något sätt är felaktigt kan de lätt tappa fotfästet. Detta är naturligtvis mycket individuellt, men det har hänt att de har blivit så vilsna att de begått självmord. Så illa får vi hoppas att det inte ska gå med Greta, oavsett vad man tycker om henne, men jag hoppas att henne föräldrar är uppmärksamma. Otroligt att de låter henne exponeras så hårt och nej. Något fredspris ska hon inte ha. Det enda hon har gjort är att säga att miljön inte mår bra. Det vet vi alla om redan. Det är väl snarare dem som aktivt jobbar för miljön som ska ha priset i så fall. Bolag som aktivt jobbar för miljön, ingenjörer som dagligen jobbar med att utveckla tekniken så att fossilbränsleberoendet kan minska m.fl. Ingen flickunge som på märkliga grunder satts på piedestal och som tar tillvara varje tillfälle att offentligt förolämpa folk.


    Så Thunbergs föräldrar riskerar att driva henne till självmord när sanningen om att det det inte existerar något hot mot klimatet uppenbaras för henne.

    Tänk att slemklumpshögern alltid ska klibba fast vid person i stället för att argumentera i sak.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-05-19 12:05:22 följande:
    Det är inte ens bestämt om hon ska resa dit och än mindre i så fall hur.

    Det är ingen som pushar henne.

    Ditt hat tar löjliga proportioner.
    Den här tråden är ett skolexempel på att skrikhögern skolkat från all undervisning som förklarat vikten av att kunna skilja på sak och person.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-06-01 09:35:32 följande:

    Magasinet Standpoint, krafterna bakom fenomenet "Greta":

    https://standpointmag.co.uk/issues/june-2019/gretas-very-corporate-childrens-crusade/?fbclid=IwAR2XK4Pq7-F3E3FMIFiGxjkhwFSR4NRTv69oCR2Z80xm3RL6zgRjj3FCXsE

    Om nu någon undrade hur hon kunde få så stort genomslag så snabbt.


    Tack! Den var bra!

    Konspirationsteorier har ofta ett underskattat underhållningsvärde.

    Kul att Rebecca Weidmo Uvell, en av de klarast lysande stjärnorna på skrikhögerhimlen fanns med på ett hörn också. Lustigt att de vände sig till henne när de sökte en lämplig ungdom att hänga upp kampanjen på. Det skulle vara ungefär lika begåvat som att konsultera Lars AdaktussonSkrattande

    Bäst var det här stycket där man förklarar att Thunberg och hennes familj kanske inte är medvetna om att de bara utnyttjas av energibolagen som söker vinna nya marknader på ett innovativt sättSkrattande

    These companies are preparing for the biggest bonanza of government contracts in history: the greening of the Western economies. Greta, whether she and her parents know it or not, is the face of their political strategy.


     
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-06-01 15:05:16 följande:
    Det verkar som att Greta utnyttjas flerfaldigt

    - dels av de som det osäkert gissas om citerat från länken
    - dels av de i tråden som utnyttjar Greta genom att skuldbelägga henne för att hon utnyttjats av den gröna energisektorn...
    Glöm inte den medmänskliga omsorg en del av FL:s högerpopulister visat Greta Thunberg i den här tråden när man diskuterat hur familjens val att utsätta henne för allt det hon utsätts för kan leda till att hon drabbas av hårda mentala slag, rentav att hon tar livet av sig - som någon skrev.

    Den omsorg högerpopulisterna visar henne är rentav kännetecknande för högerpopulisters syn på kvinnor, i synnerhet på unga kvinnor.

    (Ovanstående var avsett som ironi vilket är något som man nog bör påpekaSkrattande)
  • FDFMGA

    Hm, nu har Greta Thunberg fått ett tackbrev från fredspristagaren Dalai lama.

    "Det är mycket uppmuntrande att se hur du har inspirerat andra unga människor att följa dig till att säga ifrån", skriver Dalai lama i brevet som publicerats på hans hemsida. "Du får människor att öppna ögonen för den vetenskapliga samsynen och angelägenheten i att agera."

    https://www.dn.se/nyheter/varlden/dalai-lama-skrev-tackbrev-till-greta-thunberg/

  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-06-03 12:13:06 följande:
    Nja. Gnistan är Greta. Det bara råkade vara så att hon inte lever i en bubbla utan att träffa andra människor eller prata med någon, men jag förstår att konspirationsteorin tilltalar mer. Och så fler "kanske". Ja, konspirationsteorier är omåttligt populära bland högeryttern.

    Varför är Greta en "unge" i varenda inlägg du skriver? Varför inte ett barn eller en ungdom?
    Fast lite roligt är det trots allt att ta del av folieparabolhögerns underrättesleverksamhet.Skrattande
  • FDFMGA
    klyban skrev 2019-06-03 12:50:32 följande:

    Många som inte förtjänar fredspriset, och detta pga det är ett spekulativt pris har vi märkt.
    Vi har diktator som är fredspristagare.

    Dock är Greta ett säkert kort, sen om det hjälper är en annan femma.


    Hon skulle vara mer än välförtjänt.

    Fredspriset ges ju inte som en utmärkelse för forskning, till skillnad från andra Nobelpris - och här skulle det vara hennes person/personlighet och hennes förmåga att föra ut ett budskap som belönades.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2019-06-03 13:06:52 följande:

    Oja, men kritiken mot Nobels Fredspris är berättigat, man gjort en hel del fel där.
    Men Greta spelar inte ens i den kategorin som diktatorer, så inget hon behöver oroa sig över som så.


    javisst, Fredspriset har används av Norge som ett sätt att uppmuntra en utveckling man önskat, ibland har detta inneburit att priset efter en tid närmast har tett sig som satir.

    I Thunbergs fall skulle bakgrunden vara att uppmuntra en utveckling där vi så långt som möjligt försöker undvika att försämra livsbetingelserna för framtida generationer.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-06-03 14:08:07 följande:

    Hahahaha! Dansk journalist med bekräftelsebehov och som vill synas lite oftare och mer uttrycker sin lust att polisanmäla Gretas föräldrar. De har nämligen åtminstone delvis rest till sig sina döttrars diagnoser för att de lever som en "gøglerfamilie". Han tror alltså att Marlena Erman sjunger utanför typ tunnelbanestationer.

    Här räcker det inte bara med chips utan hela snacksbuffén behöver komma fram https://www.bt.dk/anmeldelser/slagter-greta-thunberg-bog-jeg-har-lyst-til-at-melde-moren-til-politiet


    Samma journalist som vurmar för att Danmark ska bejaka Rasmus Paludans budskap.

    Och det är klart när man bejakat Dansk Folkeparti så kommer ropen om nästa steg.

    https://www.sydsvenskan.se/2019-06-03/extremhogern-redo-ta-plats-i-danmarks-finrum
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?