Anzil skrev 2019-03-24 18:17:20 följande:
Hej!
Varje gång jag skall lägga kyckling i ungen blir de jämnt så torra. Vad är det man kan göra för att få det icke torrt och få det att bli som man köper de färdiga på Hemköp? De är så saftiga och perfekt tillagade.
Hur gör man sådana?
Jag har försökt följa recept på nätet, men det blir alltid så fel. Jag har inte fått svar på varför just mina blir torra. Någon sa förut att jag hade för hög värme, men de blir torra i alla fall. Inte alls saftiga med god skinn och så.
Tack för svar!
Termometer är det säkraste sättet, jag kör runt 63 grader, men läser man så kanske man ska låta det gå 5 grader till.
Enklaste är att steka kycklingen, och avsluta den i ugnen på låg temp.
Den blir extremt saftig vid dessa temperaturer, så saftigt att du undrar vad faan du hållit på med innan tom.
Blir en kyckling torr, så har man faktiskt misshandlat kycklingen i det grövsta.
Pulled chicken är nedsänkt i typ ketchup, dessa brukar bli rätt saftiga och falla isär när de är klara.
Kör man hel kyckling så har vi lite andra regler, men egentligen samma men utförda på annat sätt.
Men de flesta tillagningsmetoder för en saftig kyckling, betyder tillaga till rätt temperatur i rätt tid och ha koll på detta.
Med tiden lär du dig, och sen gör du bara utan tänka.