Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    Noanda skrev 2019-03-09 18:44:07 följande:

    Jag är 39. Precis som för dig gick det bra sist och vi fick fina siffror. Jag känner mig inte så jätteorolig men det skulle vara jobbigt att få sämre resultat på kub den här gången. Då kommer jag bli jätteledsen och orolig. Men försöker tänka att i allra flesta fall går det bra.


    Får man inte per automatik sämre siffror pga att man är äldre denna gången? Trodde det var så men stämmer kanske inte!
  • Etta
    3mmaHavsg1itter skrev 2019-03-11 09:28:03 följande:

    Tack!

    Det ska bli andra barnet. Har haft flera stycken missfall då jag blödde lite gran fast utan att ha ont. Blev alltid MA som behövdes skrapas eller hjälp av tabletter.

    Med dottern blödde jag inte en enda droppe hela graviditeten därför oron ...

    Sen är det nog kanske ett bra tecken att jag har sett ett levande foster en vecka sen efter två blödningar, så man KAN ju faktiskt blöda utan att det är missfall direkt :)

    Helt slut av all oro.


    Usch vad jobbigt! Jag hade ju blödningar i min graviditet med min dotter som jag skrivit om tidigare, de upphörde i v 13 ca, så jag har ju erfarenhet av att det kan gå hur bra som helst trots (rejäla) blödningar, men det var så otroligt påfrestande och oroligt!! Kram!
  • Etta

    Idag berättade jag för min närmaste kollega att jag var gravid, då sa hon att hon misstänkt det och påpekade att det börjat synas lite, inte jättekul i v 11... är ju liksom inte direkt bebisen som syns..! Hade tänkt vänta några veckor med att berätta för kollegor och vänner, men med denna uppspända kulmagen känns det som jag snart kommer få frågan från nån!

  • Etta
    Sandra14 skrev 2019-03-11 16:14:37 följande:

    Ångrar nästan min kommentar nu, mitt illamående kom i lördags och mår konstant illa. Böhövt springa in på toaletten och hulka men kommer inget.

    Att jobba med detta illamående är så tufft! BM tipsade om åksjuketabletter så det åker jag och köper idag för att testa. 

    Hur har ni andra gjort som mår dåligt på jobbet?

    Jag får knappt i mig någon mat och vi äter alltid tillsammans alla kollegor..


    Hehe, misstänkte nästan du skulle ångra dig... ;) Jag tycker det varit otroligt tufft med illamåendet, har sjukskrivit mig vissa dagar och fick berätta tidigt för min chef. Jag har inte kunnat vara i lunchrummet på flera veckor, ätit på mitt kontor typ risifrutti och macka. Jobbigt om man ej har nån sån möjlighet! Tagit många lunchpromenader också. Jag tipsar om att äta hela tiden, när det var som värst tryckte jag i mig olika smoothies, frukter och godis (okej, kanske ej att rekommendera) en gång i timmen. Jag har gjort av med svinmycket pengar på ?frosh?-smoothien från pressbyrån den senaste månaden. Man får ta det som funkar helt enkelt! Hoppas åksjuke-tabletter funkar för dig!
  • Etta
    Noanda skrev 2019-03-12 23:02:01 följande:

    Jag skulle också vilja göra nipt men som ni skriver är det så sjukt dyrt. Och då börjar jag känna att det inte är värt det. Det finns ju massor av ovanliga sjukdomar och diagnoser som inte kan upptäckas med nipt så nipt är ingen garanti för ett friskt barn. Fast jag vet inte. Visst vore det skönt att kunna lägga just den oron åt sidan.


    Jag känner likadant! Vet flera barn som fötts med andra sällsynta sjukdomar eller funktionsnedsättningar som inte kunnat upptäckas innan födseln. Så orolig är jag absolut men tycker också nipt är för dyrt baserat på att det ändå är så få diagnoser man får svar på. Vad jag förstått så får man ju också göra nipt gratis iaf i Västra Götaland om man får förhöjda siffror på kub. Men hade det varit gratis är det ju en annan sak!
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-14 12:45:19 följande:

    Jag var på mitt tredje ultraljud i tisdags och hon konstaterade att jag har en hjärtformad livmoder! Hjälp. Allt jag läser är om missfall, för tidigt födda barn och förlösning med kejsarsnitt. Nu blir jag orolig igen. Barnet såg dock bra ut, rörde sig lite precis när hon började undersöka men verkade vila. Hjärtat slog på fint och den har växt på sig.


    En vän till mig har det! Hon fick också reda på det under graviditeten. Det blev förlossning med kejsarsnitt (planerat) men var inga andra komplikationer!
  • Etta

    Fick hem brev från barnmorskan idag att jag bör börja med järntabletter direkt, konstigt för när jag var där och lämnade proverna sa hon att järnvärdet såg bra ut?? Jag har sååå dåliga erfarenheter av järntabletter, fick jätteont i magen och blev helt förstoppad förra gången jag tog dem, då försökte jag ändå äta massa katrinplommon samtidigt. Nån som har tips på nåt mer man kan göra för att slippa förstoppning? Jag äter ju så få grejer också pga illamående...

  • Etta
    Mia86a skrev 2019-03-15 17:59:42 följande:

    Jag äter järntabletter sedan v 8 pga att de vet att mina järndepåer inte kommer räcka hela graviditeten. Du kanske bara hade ok värden men inte tokhöga och därför måste börja redan nu på samma sätt som jag?

    Jag hade kontaktat bm om jag vore du och berättat om hur järntabletterna påverkar dig. Det finns ju olika sorter så du kanske bara behöver en annan sort som funkar på dig?


    Så kan det kanske vara ja! Sist fick jag börja i v 20, så tänkte det måste innebära det är katastrofdåliga nu, men så behöver det kanske inte vara. Bra idé, avvaktar till måndag och ringer.
  • Etta

    Tack så mycket för alla tips! Googlade lite och såg att Sideral innehöll 30 mg järn, kanske var det den du tänkte på också Blåsippan? Jag kör nog på den tillsammans med järnrik kost och massa torkade aprikoser så ser jag hur långt det räcker! (Minns att torkade aprikoser ska vara jättejärnrika)

  • Etta
    Xrissy skrev 2019-03-18 10:49:31 följande:

    Här har tiden bara rullat på. Idag i v 11 (10+5) har inte haft någon aptit sedan v 8 och spytt sporadiskt. Nu har jag dock börjat spy så fort jag gör mina toalettbesök...?! Oavsett om jag bara ska kissa eller göra nr 2 så kickar kräkreflexerna in!

    Någon fler som upplevt detta? Försökt med allt, hålla för näsan, andas lugnt, slappna av... vad ska jag göra?


    Inte i samband med toalettbesök, däremot har kräkreflexen kickat in på mig flera gånger när jag böjer mig ner för att lyfta upp något eller går i snabb takt efter att ha suttit stilla. Vid minsta ansträngning liksom! Jätteirriterande! Tycker nästan det känns lite psykiskt? Nu i vecka 12 börjar jag tack och lov återfå aptiten lite så hoppas illamåendet snart lägger sig helt!
Svar på tråden BF oktober 2019!