Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-04 22:08:42 följande:

    Usch jag är så orolig!!! 

    Jag fick i v. 7 en blödning som visade sig komma från ett blåmärke på/i livmodern, vissa av er kanske kommer ihåg inlägget jag skrev här i tråden? Jag fick iallafall veta att missfallsrisken ökar när detta inträffar.. Jag blödde inte så mycket mer efter det och ingenting kom ut men just på grund av den stora påfrestningen som skedde är jag nu orolig för att barnet inte längre lever.

    Är nu i v. 10 och imorgon ska jag in på ultraljud igen för att se så att barnet fortfarande lever. Jag har kvar mina symptom men tycker mig inte längre känna någon molvärk längre, är det normalt att den avtar eller ska den infinna sig då och d varje vecka vid en normal graviditet?

    Finns det ens någonting som kan stilla ens oro? Usch..


    Hur har det gått idag? Jag har inte heller känt någon molvärk den senaste veckan, men mår fortfarande illa, det är väl så att det går i perioder?
  • Etta
    Nube skrev 2019-03-05 07:51:13 följande:

    Stort grattis till tickande hjärta och foster i rätt storlek! Så härligt! Och det är väl bara att njuta att du mår fint :)

    Jag har tyvärr haft lite bruna spottings nu några dagar så är orolig att nåt är fel... :/ Jag har också haft ont i ryggen men tror det beror mest på att jag lyfter min dotter hela tiden. Men det kan vara graviditeten också. Annars mår jag också bra, tröttare än vanligt, gick och la mig typ 20.30 igår haha. Men vi får se om graviditeten fortsätter eller om det blir missfall. Hoppas allt går bra!


    Håller tummarna att allt går bra! Är ju ganska vanligt med mindre blödningar.
  • Etta
    Nube skrev 2019-03-06 07:55:05 följande:

    Tyvärr blev missfallet ett faktum igår när jag började blöda ordentligt så jag får lämna gruppen. Lycka till ni andra och njut av graviditeten! Jag får mysa extra mycket med min dotter nu och förhoppningsvis går det bättre nästa gång.


    Usch vad tråkigt att höra! Många kramar!
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-05 18:13:13 följande:

    Jag var på ultraljud idag och vi såg både hjärtat slå och bebisen som sprattlade och som slog in och ut med armarna när barnmorskan petade på magen. Små små fingrar... det var nog det gulligaste och mest rörande jag sett! Den hade utvecklats så bra och fint. Blåmärket på min livmoder var kvar men minskat och barnmorskan sa också att symptomen kommer och går mer eller mindre. Fan vad nervös jag var innan ultraljudet!! Fick springa på toa flera gånger och satt typ och skakade. Rekommenderas verkligen att göra ultraljud för att stilla oron, det är SÅ värt det!


    Åh vad härligt! :) Hur går det med illamåendet?
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-06 18:55:57 följande:

    Ja, så otroligt skönt!!!

    Jag mådde illa senast igår morse, men innan det så hade jag ett uppehåll på kanske två veckor där jag både kunde äta normalt och slapp illamåendet av lukter jag tidigare nästan spytt av. Idag har jag inte mått illa alls så kroppen kanske har anpassat sig mer till graviditeten nu, hoppas det :) Hur går det för dig?


    Så skönt! Jag har varit illamående sen v 7, konstant hela tiden, men gått lite upp och ned hur illa det varit, vissa dagar enbart fått i mig nyponsoppa och andra kunnat äta typ pasta och ärtor. Men idag lyckades jag få i mig min första hela middag på flera veckor, fiskpinnar och potatismos, haha! Så håller tummarna att det vänder något nu! Jag känner mig helt utslagen och är lite bekymrad för mitt järnvärde då jag inte fått i mig typ ngt järnrikt på flera veckor men ska ta prov hos bm på fredag.
  • Etta
    Sandra14 skrev 2019-03-07 10:03:11 följande:

    Jag är nästan lite avundsjuk på er som mår illa.

    Gick in i vecka 7 idag och inga besvär alls förutom riktigt ömma bröst! Önskar att man hade illamåendet så att man vet att det är någon där inne nu börjar jag nästan tro att jag bara inbillat mig att jag är gravid :O 


    Förstår att det känns så! Men jag hade gärna sluppit... Jag började må illa i v 7 denna gången och förra gången jag var gravid i v 8 så det kommer kanske för dig med! ;) Kanske det bästa hade varit lite morgonillamående så visste man att man var gravid men att det gick över så man ändå kunde äta lunch och middag som vanligt!
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-06 23:37:53 följande:

    Oj, det lät jobbigt! Du kan ju höra med läkare annars om du kan få något utskrivet för illamåendet men ibland släpper det ju närmare v. 12 man kommer men det är olika såklart. Jag kan tipsa om tabletterna ?Gravid? från apoteket, de innehåller både järn och folsyra som är viktigt för dig och fostret plus massa vitaminer och mineraler om du inte får i dig allt med kosten.


    Haha, köpte precis dem igår! ;)
  • Etta
    3mmaHavsg1itter skrev 2019-03-07 14:08:27 följande:

    Hade världens tur och fick tid för ett vul idag. Lillen lever, mot förväntan :) 9+5 idag.

    Läkaren kunde inte se ngn anledning för blödningarna. Hon sa att jag skulle ta det extra lugnt ett par dagar o vila mycket så att vi ökar chansen att blödningen snart slutar.

    Men jag kommer nog fortsätta oroa mig det var ju bara en ögonblicksbild som det heter så fint, ingen vet hur det ser ut en halv timme efter ultraljudet liksom... bergodalbana verkligen!!!


    Åh, vad härligt! :) Jag hade en stor blödning i min förra graviditet som inte var någon fara, men vet att man blir jättenojig! Är nojig för att få liknande nu också!
  • Etta
    Mahal9100 skrev 2019-03-07 15:10:25 följande:

    Äntligen vågar jag gå med i denna tråden! 

    Var på VUL på blödningsmottagning idag där vi fick se ett litet hjärta picka. Pyret mätte 11 mm och ca 7+3! Har haft 3 veckor av bruna flytningar och 3 tillfällen av rött blod. Vet att faran inte är över men att få se att något finns där gör det ändå värt hur det än går nu framöver.

    I höstas vid min allra första graviditet slutade det först i MF för att upptäcka 3 veckor senare att jag hade en tvilling som satt i äggledaren som snabbt opererades bort. Så MF och X på 3 veckor var hårt.

    Så den här nya omgången har varit så psykiskt påfrestande med blodet och så, uppehåll sen två dagar. Hoppas att det här lugnet jag har nu får stanna i några veckor iaf :D

    Är beräknad 22 oktober och har inskrivningssamtal imorgon kl 10 :) 


    Välkommen! Vilken tuff upplevelse du har bakom dig, håller tummarna att allt går väl denna gång!
  • Etta

    Jag är också orolig för kub, blir 36 i år och har fastnat i det här att man erbjuds gratis kub efter 35 pga att risken ökar då. Känns också som det kan väcka en del onödig oro eftersom det bara är en sannolikhet och även om man får 1:100 är det ju bara en procents risk att barnet skulle ha en sådan avvikelse. Men vad jag förstått får man göra nipt om man skulle hamna i hög-risk?

Svar på tråden BF oktober 2019!