• oshark

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Emmissss skrev 2019-02-08 13:12:33 följande:

    Vi får se det som att pillren börjar "försvinna" ur kroppen iaf. Borde inte det vara positivt iaf! :) Vi har försökt nästan lika länge ser jag! Här du provat Rosenrot? Jag är med i gruppen BIM februari, du får hänga med dit! :)


    Jag har skrivit en lång harang lite högre upp om en del av min historia. Äter rosenrot just nu och förra cykeln kom ÄL tidigare, men denna tror jag inte jag haft ÄL än - även om FF hävdar det.
  • oshark
    Doftljuset skrev 2019-02-10 21:47:48 följande:

    Jag levde en stund. Blev några glas cava igår, och en iprufen idag. Dricker inte  inte alls ofta, men kände bara, kan inte låsa hela mitt liv o nu kände jag för detta

    ( uppmanar inte till alkohol men ni förstår precis vad jag menar)....

    Haft vattenflytningar ( är det flytningar?), det är som jag kissar på mig. Verkligen varit mer än vanligt denna månad. Brukar dessa flytningar komma innan ÄL? Börjat med ÄL - test, dom ger inga utslag, köpte tyvärr fel CL, då är bara  rund ring eller glad gubbe. Än så länge är det bara rund ring = ingen LH ökning.

    Ska till gyn i veckan och hoppas man kan få lite rätt sida o prata om ens tankar. Gör undersökning, ev få en fortsatt utredning. Vill inte bara ha ett "oroa dig inte". Äl ska ske i slutet på denna vecka - hoppas verkligen nåt sker! 

     


    Vattniga flytningar kommer innan äggviteflytningar. De skapas av östrogenhöjningen, så om du hade haft de andra testen hade du kanske sett en blinkande gubbe

    Läkaren sa bara att allt var normalt och att de flesta symptom också var symptom på depression och vill jag prata med någon. Nej, jag vill ha en normal menscykel, jag vill inte frysa hela tiden, inte alltid vara trött. Hon skrev inte ens ner alla symptom på sin lista - troligtvis för att hon inte vet att de är symptom (jag hittade en väldigt specifik lista hos sköldkörtelförbundet). Men nytt prov om två veckor så blickar dit. Lär väl inte bli nån skillnad iaf dock.
  • oshark
    Doftljuset skrev 2019-02-11 11:49:24 följande:

    [quote=79435618][quote-nick]oshark skrev 2019-02-11 09:55:10 följande:[/quote-nick] Jag drar inte alla över en kam men så trött man blir ibland av vissa läkare. Man blir bemöt på ett sånt dåligt sätt, finns väl ingen som går o hänger på sjukan för skojs! Bra av dig stå på dig och hoppas du orkar rida ut stormen och framför allt få rätt diagnos! Byt läkare om du blir misstros eller förminskad<3

    Jag hoppas att jag kommer märka av när äl är,men proverna ska ju också signalera LH höjning någon dag innan... Vet du hur länge man ska gå omkring o halvt ?kissa på sig? innan ÄL är?


    Haha, är olika för alla. Men har för mig att östrogenet börjar öka ca en vecka innan ÄL. Så iaf några dagar.
  • oshark
    Doftljuset skrev 2019-02-11 17:18:37 följande:

    Förlåt, som att du är vår egna gynekolog.  Däremot ska du få mycket creed för allt du kan och gärna delar med dig av :) Tack!


    Om jag någon gång i livet vill skola om mig vet jag vad jag ska skola om mig till
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-12 22:17:53 följande:

    Men va? Skojar du?! Känns ju väldigt oseriöst! Finns det möjlighet att byta läkare kanske? Annars får du försöka stå på dig? Tycker det är din tur nu! Din tur att få må bra och ha flyt. Din tur att få en liten knodd <3


    Doftljuset skrev 2019-02-12 22:42:46 följande:

    Instämmer verkligen <3


    Det är för att jag ligger inom den svenska referensramen för TSH. Då är man inte sjuk helt enkelt. Hade jag bott i USA hade jag legat utanför och kanske blivit diagnostiserad med subklinisk hypotyreos. Dock tycker alla läkare olika om huruvida man ska behandla det. Hade Sverige 2009 ändrat sin referensram till max 2,5, som många sköldkörtelexperter kampanjade för, hade jag definitivt legat utanför.

    CD32 idag och nästan positivt ÄL-test på morgonen, så borde bli positivt under dagen. Kan man ha varannan cykel? Bortser man från de tre första cyklerna som fortfarande påverkades av p-pillrena har jag haft ÄL CD32, CD18 och nu troligtvis CD33. När jag var på VUL den förra långa cykeln sa hon att jag precis ägglossat från vänster äggstock och att den såg dominant ut. Funderar på om det kan göra att den inte påvetkas av rosenroten? Att den är för stark i sig själv så att bara cykler med ÄL från höger blir kortare?

    Hursom så är denna ÄL körd eftersom vi inte setts sen helgen.
  • oshark
    Doftljuset skrev 2019-02-15 12:27:30 följande:

    [quote=79443487][quote-nick]Doftljuset skrev 2019-02-14 17:38:08 följande:[/quote-nick]

    Glömde fråga gyn igår. Räknas det som att det ?inte går? om man varit utan preventivmedel i under par år men ändå inte gått. Eller måste man aktivt försökt, räknat äl osv? Finns väl folk som velat ha barn som bara legat hej vilt i hopp om få barn. Vad är liksom kriterierna ?


    Jag har förstått det som att man ska ha aktivt försökt.
  • oshark
    Doftljuset skrev 2019-02-17 20:54:05 följande:

    Gyn räknade ju med mig, NC och sin tabell på när min ägglossning skulle ske. Först sa hon fredag ( antar hon menade I FREDAGS och inte kommande fredag) men sen mätte hon ( är det äggstocken) och sa då "att din app verkar faktiskt ha rätt ". För det skulle bli 21- 22 innan den släpper ett ägg. 

    Sen var jag ju så smart så varken i fredags eller igår tog jag ÄL. Ibland tar livet över och man glömmer allt sånt där annat. Igår hade vi sex hur som helst, i natt vaknade jag av hugg i den regionen, kunde liksom känna i morse att nåt hände, så tog ett ÄL. Fick en glad gubbe vilket indikerar på en LH ökning. Så vi hade sex. Idag har jag dock inte upplevt några spec ÄL flytningar. Så kanske har inte ÄL skett än. Enligt NC ska den ske på tisdag. Får väl se imorgon om tempen höjs.

    Det jag egentligen undrar är, vi hade sex i lördags, idag och ska ju fortsätta är vår plan. Hur länge kan ett ägg befruktas? Om vi hade sex i morse och inte har möjlighet förrän imorgon på kvällen, kan glappet bli för stort? Nu har ju kanske inte ägget ens släppt men ändå ...

     


    Ägget lever i 24 timmsr efter det har släppt. Släpper ca 12-48 timmar efter positivt ÄL-test. Så det är nog inget att oroa sig för

    Det är ju dock alltid bäst att spermierna redan finns där när ägget släpper - speciellt eftersom tappen kan stänga sig ganska fort och då spelar det ju ingen roll om ägget fortfarande lever om spermierna inte kan ta sig in genom tappen.
  • oshark
    Doftljuset skrev 2019-02-18 06:34:26 följande:

    [quote=79450844][quote-nick]oshark skrev 2019-02-17 23:46:29 följande:[/quote-nick] Känns omöjligt bli gravid typ. Idag hade tempen höjts men inte jätte högt, skrev in som avvikande för sovit mindre timmar än vanligt och vaknat många gånger. Måste hålla hoppet uppe och ligga blir ikväll. Just nu känner jag igen, ringet fertilitets kliniken nu bara...


    I feel you...

  • oshark
    AnonymEME skrev 2019-02-18 10:13:52 följande:

    Hej!

    Nu blir jag tokig, knäpp helt enkelt.

    Jag har tagit ett test för varje dag sedan ÄL+9.

    Idag är det ÄL+11.

    Igår när jag tog ett clear blue test med veckoindikator stod det INTE GRAVID. Trots svaga plus på RFSU tidigare. Idag tog jag ett RFSU på morgonen och det var mycket starkare.

    Bild nedanför är alla plus, det starkaste är från idag.

    Är jag gravid eller inte? Kan RFSU visa fel tre gånger tro? Eftersom att CB visade neg?

    Kram


    Det där ser ju solklart positivt ut! Så här tidigt dubblas HCG varannan dag, så ta ett nytt digitalt imorn, det kan ha varit så att det bara var föe låg nivå för CB att reagera. (Har dock hört att RFSU är kända för spökstreck men det sista där är ju jättetydligt!)
  • oshark
    Doftljuset skrev 2019-02-19 12:10:32 följande:

    [quote=79451214][quote-nick]oshark skrev 2019-02-18 08:39:59 följande:[/quote-nick]

    När hade du vidare tester för sköldkörteln? Tänkte på att du sa om reglera värmen ( rätta mig om jag har fel). Kram!


    Nästa vecka. Men har bokat in ett besök hos gyn imorn. Samma mottagning men annan gyn.

    Hm, vanligast är ju att ägget släpper inom 12-24 timmar men kan ta upp till 48. Beror ju också på hur tidigt i peaken man testade. Kan eventuellt ha varit igår, bara att det var sent inatt så tempen inte hunnit öka mer? Svårt att jämföra eftersom det saknas en temp där..
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis