• oshark

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    oshark skrev 2018-12-21 13:45:43 följande:
     Enda gången jag inte gör det är när jag gått och lagt mig senare än jag brukar för då är det ingen idé eftersom tempen ändå kommer vara påverkad av skillnader i sömn
    Ska förtydliga att med detta menar jag de helger jag hämtar min man på flygplatsen och går och lägger mig ca 02 istället för 22-23. +/-2h ska man klara, men jag har märkt att det är ok om jag går och lägger mig 1-2 timmar senare, men jag får en avvikande temp om jag vaknar mer än ca 45 min senare. 

    Jag dricker väldigt sällan alkohol, så oftast är det inte ett problem. Men har du druckit alkohol kvällen innan bör du också markera tempen som avvikande.
  • oshark
    Anonym (E) skrev 2018-12-21 14:15:55 följande:

    Ska läsa på lite, ska kika in den där tråden också! Bra att du sa det där med var i munnen man ska tempa, trodde man gjorde det under tungan.

    Dricker inte heller alkohol, max 2 gånger per år,om ens det, så det blir inget problem där för mig heller. Det här ska bli spännande, känns som man har lite mer att tänka på när man tempar än att bara gå och vänta på bim.

    Behöver man härja med ägglossningstest och skit när man tempar? Eller räcker det med temp, eller är det bra att köra äl-test i början för att hjälpa appen på traven?


    Alltså det är under tungan, men allra längst in. Jag hade tempen lite för långt fram under tungan när jag började

    Ja, ÄL-test är bra. Tempen går upp dagen efter ÄL och då är det ju för sent. Så om du inte är suuuperregelbunden är det bra med ÄL-test så att du har koll på att ÄL är på g.
  • oshark
    Anonym (E) skrev 2018-12-21 16:03:04 följande:

    Såg en bild på hur jag ska ha tempen i munnen, läst lite nu. Beställer hem äl-tester, vet inte om jag har en regelbunden cykel, har haft en exakt cykel på p-piller nu i år, men det säger väl inget som sagt.

    När tempen stiger efter äl, sjunker den den dagen mensen kommer? Och är man gravid sjunker den inte på bim?

    Nu minns jag iaf varför jag började med p-piller, jävlar vilken mensvärk jag har, haha.


    Med p-piller har du ju ingen ÄL eller egentligen mens - du har en bortfallsblödning om du göe uppehåll - så man skulle egentligen kunna säga att du inte har någon cykel

    Det är lite olika för alla verkar det som, men den gemensamma nämnaren är att om mensen inte kommer och tempen är hög är du gravid. Mina cykler har sett olika ut, första tre hade jag hög temp till dagen innan mens (dagen för mens kunde jag inte tempa) men denna cykeln började tempen dala redan två-tre dagar innan.
  • oshark
    Anonym (Hjälp :() skrev 2019-01-14 17:09:24 följande:

    Hej på er alla !!

    Måste bara flika in då jag känner mig lite stressad o har klump i magen :( jag får konstant frågan ? när ska ni skaffa barn? eller ? vad väntar ni på? jag är såååååå trött på frågan de stressar mig på riktigt jag orkar inte !! Har ni några tips på vad man kan svara så d håller tyst!? Vi är igång med bebisverkstaden men d går lite trögt men vi kämpar på men tycker d är jobbigt när alla frågar!

    Har liksom sagt att d blir när d blir och de kommer du märka när vi skaffar barn men har ni några tips eller vad känner ni blir inte ni stressade av frågan !?

    Hjälp :(


    Om du vågar (lättare sagt än gjort) skulle jag säga precis det du säger. "Det stressar mig att alltid få den här frågan och är inte speciellt hjälpsamt. Jag förstår att du menar väl men jag skulle uppskatta om du slutade fråga. När vi skaffar barn kommer du att få veta det."
  • oshark
    Anonym (E) skrev 2019-01-15 10:36:20 följande:

    Idag bekräftade NC ägglossning! Vad glad jag blev, hoppas jag kunnat mäta så det är någorlunda korrekt att jag kan lite på det. Men iom detta så har vi missat äl brutalt den här månaden, den flyttades fram flera dagar. Men jag är glad ändå att den är bekräftad :D fast vi hade ändå sex två dagar innan och en dag efter, så det är ändå en chans. <3

    Är nu på äl+7 istället


    Yey!
  • oshark
    Anonym (E) skrev 2019-01-18 13:29:09 följande:

    Tror inte att jag har nån mellanblödning utan det är mens. Tempen gick ner igår när den kom och har gått ner ännu mer idag. Känns ändå okej, kroppen verkar ha kommit igång efter p-pillren, väldigt tacksam för det. Den här cykeln ska jag ligga mycket mer, meheheh.


    Min första cykel efter p-piller fick jag mens på ÄL+7. Sen +9, +10 och nu verkar det ha stabiliserat sig på ÄL+12. Så det kan ta ett tag men blir förhoppningsvis längre för varje cykel. (För visst läste jag tidigare att drt var ÄL+8 eller var det inte du?)
  • oshark
    Anonym (E) skrev 2019-01-20 16:54:46 följande:

    Hmm, bara tre dagars mens. Blev lite rosa bara på pappret nu, räknas det som spottings i apparna? Eller lägger man in det som mens, kan man väl inte? Har inte en tillstymmelse till rosa ens på trosskydden sen i natt.

    Nu är det full fart framåt ägglossning, nu jävlar ska det ta sig! Grr, ska skrämma kroppen till en graviditet. Skämt åsido, men lite grann kan jag morra.


    Om du inte behöver trosskydd eller nåt utan det bara kommer på pappret är det spottings
  • oshark

    Alltså jag vill verkligen rekommendera alla som tror det kan funka med deras livsstil att tempa! För mig har det verkligen varit skönt. Jag vet exakt när jag haft ÄL och kan se om tempen börjar dippa innan BIM. Är ÄL någon dag sen vet jag även det och behöver inte gå runt och tro att jag är på BIM+3 när det kanske i själva verket är BIM-1.

  • oshark
    Värphönan skrev 2019-01-20 22:14:37 följande:

    Ni som tempar, vad har ni för termometer? 

    Den jag har i badrumsskåpet låter så himla högt att det är omöjligt för mig att använda den när jag vaknar eftersom jag väcker min bättre hälft på köpet.


    Jag har NC:s men den låter också. Piper tre gånger när den är klar.

    Har i en annan tråd här hört att Babyplans är bra. Låter inte lika mycket och har en skärm som lyser upp så du slipper tända lampan eller lysa med mobilen.
  • oshark
    lilagrodautanben skrev 2019-01-20 22:38:33 följande:

    Funkade i två månader för mig innan min 4åring hittade den och nu är den helt borta! Letat överallt och han har ju inte aaaaning om vart han gömt den.. haha.. men såg ett mönster och tyckte det var sjukt smidigt! Så jag ska köpa en ny och försöka hitta på något lås eller nåt till byrån brevid sängen!


    Haha, ja jag försöker med mitt första så har inte det problemet!

    När det var jättekallt i mitten av november var det svinkallt i mitt sovrum. Då la jag tempen i mitt påslakan i den där delen som viker in sig över kudden för att hålla den lite varmare (min temp verkade väldigt kall på morgonen då). Det kanske kan funka så länge du inte glömmer bort och slänger den i tvättmaskinen!
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis