Inlägg från: fannylinnea |Visa alla inlägg
  • fannylinnea

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Anonym (MS) skrev 2019-01-26 00:07:20 följande:

    Hej allihop! Det är så att jag har försökt bli med barn sen juli 2018 men inget händer här:( jag tar folsyra o järntabletter. Senaste gången tog jag till och med ägglosningstest och fick en glad gubbe och körde varannan dag efter det men fick tyvärr min mens idag. Vet knte vad jag sna göra mer. både jag o min man saknar barn sen tidigare, jag har nt heller varit gravid förut. Trist men måste

    Hålla ut. Har ni tips, får ni gärna dela

    Med er :)


    Vad jobbigt. Vi är i samma sits. Min mens kom idag, fem dagar sent. Man hade börjat få hopp. Fortsätt med folsyra, det är bra att det finns i systemet när du blir gravid

    Min man äter rosenrot. Jag äter också det fram till ÄL. Han äter också kapslar med c-vitamin, zink och selen. Jag äter också folsyra, ksm66 och jag ska börja med bidrottninggele nu :) Ett annat tips är att köpa kosttillskott av hög kvalite. Jag köper alla mina burkar från en hälsokostbutik istället för apoteket. Det kostar lite mer men i regel får du en bättre produkt.

    Vi har sex varje dag när det närmar sig ÄL. Vet att vissa säger att man ska ha sex varannan dag, men andra säger att man ska köra på. Vi blir lugnare över att mysa varje dag så vi inte misar den mest fertila dagen :)

    Lycka till!
  • fannylinnea
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2019-03-09 08:48:09 följande:
    Men åh så roligt!!! Grattis jamåduleva! :))

    Orkar inte skriva två inlägg så det jag skriver nedan är riktat till er alla :)

    Längtan har växt sig ännu starkare här nu. Känns som man försökt jättelänge då man vid varje gång efter sex tänker att hoppas hoppas att de lever kvar där inne till äl eller att vi prickar äl eller att det ska ta sig dagen efter! Så blir ett himla sexande här men det är bara trevligt! ;) Min mens var jättekonstig denna månad. Först kom fen 5 dagar för tidigt och höll på fram till igår även om det de sista två dagarna bara var lite rosa men det fortsatte ju att komma. De första 4 dagarna blödde jag rikligt. Idag får vi väl se, kommer det idag med så är det dag 7. Tankarna går ju lite mot ?tänk om det var/är ett missfall och inte riktig mens?? Men har vare sig testat med gravtest då jag inte har någon lust att slösa pengar på dyra test i onödan när det inte finns uppenbara symptom på att jag skulle vara gravid och det har inte kommit några klumpar eller något så det talar ju emot. Har dock aldrig fått missfall vad jag vet så vet inte hur de riktigt ter sig? Någon som har erfarenhet och vill dela med sig? Hur tänker ni andra med detta med att testa sig och inte testa sig förrän man har uppenbara symtom? Uppenbara symtom för mig är försenad mens med närmare en vecka och graviditetssymtom men såna kan ju dröja längre än en vecka. Molvärk tex skulle ju kunna vara mensvärk med. Jag drar mig mest för det för att inte behöva bli besviken. Gjort några test de senaste månaderna när jag tyckt mig ha en massa symtom men de har ju alltid visat neg och sen har ju mensen dykt upp strax därpå. Tar det sig denna månad blir det en dec bebis :) vad tänker ni om att få barn i dec månad? Fortsätter ni kämpa för ett pluss eller blir det uppehåll denna månad? Många verkar ju vara rätt anti vad jag förstått det som. Jag känner tvärtom att det vore mysigt och att ett barn är välkommet vilken månad som helst.
    Hej!
    Jag hade ett missfall för några år sedan. Jag plussade men några dagar senare började jag att blöda och det var lite klumpar i blodet, inget jag brukar ha annars. Efter det var det negativa gravtest.

    Vi har nu försökt i typ ett år men ingenting har hänt. Man blir så jävla besviken varje gång mensen kommer. Det känns som att man ständigt pendlar mellan hopp och förtvivlan.

    Jag är lite tudelad när det kommer till att testa innan man har uppenbara symtom på graviditet. Självklart ska man ju göra det som känns bäst för en själv. Vill man börja testa flera dagar innan för man blir lugn av det, ja då ska man ju göra det. Jag brukar i alla fall vänta med att testa tills bim. Men oftast brukar jag säga att jag testar om mensen är mer än tre dagar sen.

    Och det här med decemberbebis. Jag känner precis som du att ett barn är välkommet vilken månad som helst. Jag har förstått nu det här året att man inte alltid kan planera en graviditet. Jag hoppas verkligen att det tar sig för både mig och dig den här gången :)
  • fannylinnea
    oshark skrev 2019-03-07 15:16:32 följande:

    Jag var hos gyn i tisdags och hon konstaterade att jag inte haft ÄL och att det inte är på gång alls. Hon sa "du har inte PCO/S men" (känns som jag alltid får den) och att jag är multifollikulär just nu. Hon kunde räkna 15 små outvecklade folliklar.

    Eftersom jag var på CD52 och nada var på g skrev hon ut både Primolut för att skapa en bortfallsblödning och Letrozol om jag vill använda det för att stimulera ägglossning. Har börjat med Primoluten igår men ska prata med min man om hur vi ska göra med Letrozolen. Jag har ju trots allt haft ÄL själv fem gånger sen augusti och risken med Letrozol när man är multifollikulär är att för många ägg mognar och att man då får sexförbud.

    Känner mig lite lugnad av att jag har en back-up plan och så men känns ju tråkigt att kroppen bara blivit värre och värre.


    Hej!
    Vad innebär det att man är multifollikulär?

    Jag var hos gyn i torsdags, en privat, på grund av att vi försökt att bli gravida i typ ett år utan att lyckas. Vi har skickat in papper till landstinget för att få hjälp, men känner att vi inte klarar av att vänta på att de ska höra av sig och därför vände vi oss till en privat klinik.

    Via ultraljud kunde hon konstatera att jag hade ägglossning just där och då, på höger äggstock. Förra månaden hade jag ingen ägglossning (brukar använda teststickor). Hon kunde se små blåsor på höger äggstock. Hon pratade om PCOS, men det lät inte som att hon trodde att jag hade det eftersom jag har mens regelbundet varje månad och inte har mycket hårväxt eller är överviktig.

    Hon sa också att det är normalt att man har blåsor på äggstockarna - "dom ligger där och mognar" sa hon. Vet inte om hon sa så bara för att lugna mig när jag satt där med tårar fulla ögonen.

    Sa dom något till dig om hur man kan veta exakt om man har pcos? Är det via blodprov?

    Tanken var att vi skulle göra blodprov + lämna spermaprov. Men efter ultraljudet sa hon bara att "vi gör inget mer idag, jag tror att du blir gravid den här månaden". Kändes ju inte jättekul eftersom vi på riktigt är nojiga och mår dåligt över barnlösheten. Hon sa att hon i så fall vill göra blodprov nästa månad, när det går över till höger äggstock igen.

    Oj, vad långt det blev här nu. Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig lite.
    Önskar dig lycka till :)


  • fannylinnea
    Doftljuset skrev 2019-03-09 15:55:29 följande:
    Hej Fanny,

    Vi ska på ett första möte i veckan för ev fertilitetsundersökning.
    Hur går ett sådan till? Vi fick komma för min gynekolog föreslog det trots att året inte gått. Jag är nämligen lite nervös.
    Hej Doftljuset.

    Vi bokade en tid hos en privat gynekolog som kan göra alla tester som man gör på en kvinnoklinik. Hon började med att ställa lite frågor om hur våra liv ser ut osv. Typ hur mina cykler ser ut. Sen gjorde hon en undersökning med ultraljud och konstaterade, som du kanske läste, att jag hade ägglossning. Efter undersökningen sa hon att hon ville avvakta med blodprover och spermatest tills nästa månad. Jag blev jättebesviken för jag vill ju gå till botten med detta. Och vill veta NU om det är nåt som inte står rätt till. Det känns ju som att det inte hjälper att jag har ägglossning om min sambo skulle ha lite sämre spermier. Men hur som helst, det är ju bara att vänta.

    Men. En nära vän till mig har precis börjat en utredning via landstinget. Det kanske är lite mer värdefullt för dig att höra. Men första mötet tog de massa blodprover på henne, typ 7 rör. Sen inte så mycket mer. De sa att hon skulle ringa när hon fått sin mens, för då skulle hon tillbaka för att ta ännu fler blodprover. Tydligen är det viktigt att man tar dessa blodprov vid olika tillfällen och på vissa dagar i cykeln. Nu inväntar hon svar.

    Jag förstår att du är nervös. Det är jag också. Men jag är glad att du verkat komma till en bra gynekolog som inte bara viftar bort din/er oro. Hon kanske tänker att det är bättre att man tar tag i det nu. För man ska ju få komma inom tre månader från att man anmäler att man vill ha hjälp. Och tre månader från nu är vi i juni månad = semestertider börjar. Och de gör ju ingenting under sommaren. Så hon kanske tänkte att det är bättre att göra testerna nu, innan det blir sommar och alla går på semester.

    Allt gott.

  • fannylinnea
    oshark skrev 2019-03-09 21:17:49 följande:
    PCO/S brukar man oftast diagnostisera genom VUL. Du kan ha PCO utan att ha PCOS. Det diagnostiseras oftast då genom att man har många äggblåsor: dvs man är multifollikulär. Har man PCOS har man också ett överskott av testosteron i kroppen och insulinresistens. Så PCOS är egentligen nästan mer ett metabolt syndrom än en reproduktiv sjukdom. Det är därför många som har PCOS får mer regelbunden mens om de äter bättre och går ner i vikt.

    Vet inte vad skillnaden mellan multifollikulär utan att ha PCO och multifollikulär med PCO är, men hon sa iaf att det inte såg ut som jag hade PCO så får väl lita på det.

    Det är normalt att ha flera äggblåsor, men oftast är de i olika stadier och minst en ser ut att vara på väg att utvecklas till ett moget ägg. Men jag hade alltså typ 15 stycken som alla var små och helt outvecklade. På CD52.
    Tack för ditt svar. Gynekologen surrade så mycket och allt bara snurrade i mitt huvud så jag förstod aldrig skillnaden mellan PCO och PCOS. 

    Gynekologen pratade om att p-piller kan orsaka dessa blåsor. Lästa lite nedan här i tråden att du skriver att du är besviken på informationen man ger till ungdomar om p-piller. Jag kan bara hålla med. Nu har jag inte ätit p-piller på fleera år. Men jag har ätit under flera år. Minns att min mamma verkligen var emot det, hon sa "du vet inte vad det kan göra med din kropp" men alla barnmorskor på ungdomsmottagningen sa ju "nej, nej, nej. p-piller kan inte orsaka nåt som gör det svårare att bli gravid sen".

    Jag ska i alla fall ta prover i början av april, om jag inte skulle bli gravid nu. Då ville hon i alla fall kolla upp vänster äggstock lite närmre eftersom jag inte hade ägglossning förra månaden.

    Tack igen för att du svarade. Ha det fint!


  • fannylinnea
    mysmulla skrev 2019-03-10 08:47:43 följande:

    Helt otroligt. Jag kan inte ta in det, kan inte sluta skaka heller. 
    Gjorde ett clearblue idag, man ska hålla det i urinen 20 sek och innan jag ens hunnit ta upp det igen syntes ett svagt streck. 

    Efter tre minuter var det ett STARKT streck. Jag kan inte fatta att 14 månaders försök äntligen gett resultat. 


    Läste dina tidigare inlägg och det berörde mig verkligen.
    Men OJ så glad jag blev av att läsa detta inlägg. Stort GRATTIS! Du gav mig en gnutta nytt hopp <3
  • fannylinnea

    Är det någon som har koll på det här med koffeinintag när man försöker att bli gravid? Är det dåligt för fertiliteten att dricka några koppar om dagen?

    Jag älskar kaffe men har verkligen försökt hålla mig nu under det här året då vi försöker. Älskar smaken, men jag känner mig så skyldig varje gång jag tar en kopp. Kan inte ens dricka ur utan lämnar alltid hälften på grund av att jag får så dåligt samvete.

  • fannylinnea
    jamåduleva skrev 2019-03-10 14:40:07 följande:

    "Det är gjort många studier kring koffeinets påverkan på organismen och flertalet av studierna menar att o man intar mer än 300 mg koffein dagligen, vilket motsvarar ca 4-6 koppar kaffe, så nedsätts fertiliteten med upp till 35 %."


    Hittade det, är du inte en stordrickare så bör det vara lugntGlad


    Jag brukar dricka 3-4 koppar med mjölk (fast kanske lite mindre eftersom jag inte förmår mig att dricka upp). Men då kanske jag inte behöver vara orolig Glad  Det känns som att gå runt och oroa sig för allt man gör i livet inte heller är särskilt nyttigt för fertiliteten.
  • fannylinnea
    Doftljuset skrev 2019-03-10 15:17:34 följande:

    Jag har också lite ångest över kaffe intaget, men faktiskt minskat till en kopp på morgonen eller en till lunchen. Dricker inte heller upp allt.


    Däremot har jag fått tjata lite på min man, men han har också minskat. Tänker dock dricker man inte helt sjuka mängder kanske det inte spelar någon roll. Vet inte riktigt. 


    Är det någon här som förtär nikotin? Jag har sluta röka för ca 9 månader sen, la bara ner. Min kille snusar fortfarande och påminner honom, oroar mig för det ska påverkar sperman rejält.


    Det är så jobbigt att man ska få såna skuldkänslor. Det enda man vill i detta enda liv är ju att få bli gravid. Men samtidigt vill man ju försöka behålla en "normal" vardag och inte oroa sig för varje liten grej man stoppar i sig.

    Om jag ska vara helt ärlig tror jag inte att två-tre koppar kaffe kan göra någon skada. Däremot skadar det ju vårt psyke, och det kanske är minst lika illa?

    Jag har också tjatat på min man, han har bättrat sig. Men han dricker ändå kanske 4 koppar. Med mjölk dock. Han har nyligen slutat snusa.

    Jag har hört att rökning är sämre för fertiliteten, men ingenting om snus.


  • fannylinnea
    Doftljuset skrev 2019-03-12 18:24:39 följande:
    Hej,

    Tack! Såg ditt svar nu av en slump, hade missat. 

    Jag är nervös, en aning fördomsfull men tänker att det kommer någon gammal äldre och helt oförstående läkare som kommer få tag i oss. Som bara kommer sitta och glo på mig och min sambo. Som inte kommer ta ens oro på allvar, men när jag bokade möte sa den personen att har en gyn föreslagit att man ska söka hjälp så finns det säkerligen en anledning till det. 

    Vill bli undersökt och jag vill ju att dom tar prover. Åh man vill alltid så mycket på en gång... Är orolig att jag själv ska säga nåt som förminskar mig själv eller vår längtan efter barn... ( om du förstår)...
    Hej igen. Ingen fara alls!

    Åh, det är så synd att man ska behöva ha dessa känslor, att man inte kommer att bli tagen på allvar. Jag säger som min mamma brukar säga: ÖVERDRIV!

    Säg precis vad du vill - att du vill bli ordentligt undersökt OCH att dom tar blodprover. Tryck på att gyn har skickat dit dig. Jag tycker inte du ska ge dig i detta. Tror att mycket stress kommer att lätta om man väl börjar att få hjälp.

    Hejar på dig! Du får jättegärna höra av dig om hur det går. 
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis