Vad har ni på Julbordet?
Hej!
Jag undrar vad ni äter på julafton.
Vi har en tradition sen några år att vi lägger till en rätt varje år så det skulle vara roligt att se om ni har något vi kan prova i år.
Hej!
Jag undrar vad ni äter på julafton.
Vi har en tradition sen några år att vi lägger till en rätt varje år så det skulle vara roligt att se om ni har något vi kan prova i år.
Aniiee: har aldrig smakat sån kaka så googlade precis. Ser gott ut!!
Aniiee: har aldrig smakat sån kaka så googlade precis. Ser gott ut!!
Hej!
Ni som gör egna julköttbullar har ni lust att dela med er av ert recept?
Vi har börjat steka löken som ska vara i och det blir saftigt och gott.
Men alltid roligt med nya recept:)
Hej!
Ni som gör egna julköttbullar har ni lust att dela med er av ert recept?
Vi har börjat steka löken som ska vara i och det blir saftigt och gott.
Men alltid roligt med nya recept:)
Hej!
Ni som gör egna julköttbullar har ni lust att dela med er av ert recept?
Vi har börjat steka löken som ska vara i och det blir saftigt och gott.
Men alltid roligt med nya recept:)
Verkar som att rödlök e vanligt:) har bara använt gul lök. Ska pröva med rödlök någon gång:)
Steker inte löken. River och hackar i matberedare så att det är mos och vätska. Havregryn får svälla i grädde. Ägg. Vitpeppar. Salt. Kryddpeppar. Dijonsenap. Så mycket nötkött som möjligt.
Skinkan är ett måste, antingen Scans eller Ugglarps.
Löksill och skärgårdssill, eventuellt senapssill.
Jansson
Köttbullar
Rödbetssallad
Eventuellt grillade revben.
Räcker så.
Gravar laxen själv, en med dill och en med koriander och en med Konjak. Vi lägger också in egen sill och oftast har vi currysill, senapssill, sherrysill, glasmästarsill och ingefärssill.
Sen utöver sill och lax har vi ägghalvor med räkor och majonnäs, grönkålspaj, skinka, egengjorda köttbullar och Janssons, prinskorvar, revbensspjäll, potatis, rödbetssallad och gubbröra.
Vi är många på julafton så alla får bidra :)
Fisksoppa , panerad karp med potatissallad.
Olika kakor och bakverk.
Bland annat vallmöfyllda kakor.