Inlägg från: Farsta2014 |Visa alla inlägg
  • Farsta2014

    Mat som "lagar sig själv", tips tack!

    Anonym (Nonna) skrev 2018-11-25 15:18:26 följande:

    Hjälper nog inte mycket..om man vill vara på säkra sidan..senaste nytt säger att man som vuxen endast bör äta det högst ett par gånger i veckan..


    Enligt livsmedelsverket får man bort merparten av arseniken om man kokar ris som man kokar pasta, dvs i ett överflöd av vatten som man sedan häller bort. Vitt ris bättre än fullkorn. Man bör också variera märke/ursprung för att minska risken. Så jo, det spelar roll hur man tillagar riset.
  • Farsta2014
    klyban skrev 2018-12-01 13:12:16 följande:

    Mycket ris blir faktiskt godare och koka i mycket vatten, då kvalitén på resultatet är bättre.


    Håller med, jag tycker också det blir godare så. Har alltid kokat ris så!
Svar på tråden Mat som "lagar sig själv", tips tack!