Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Mat som "lagar sig själv", tips tack!

    Googla Sheet pan dinners!


    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    FruTe skrev 2018-11-22 20:53:01 följande:

    Fläskkotletter i sås i ugnen. Supergott och enkelt!

    Lägg fläskkotletter i en form. (Jag brukar dock använda fläskytterfilé som jag skär i ganska tunna skivor, tycker det blir godare)

    Rör ihop en sås på 5 dl grädde, 5 dl creme fraiche, 1 dl soja och en matsked sambal oelek. Häll såsen över köttet i formen, in i ugnen på typ 170 grader i ca 2-2 1/2 timme.

    Lägg över lite folie efter en stund så att det inte blir bränt.

    Klart! Vi brukar ha ris till.


    Vill bara påpeka att "fläskytterfilén" ÄR kotletten.
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    klyban skrev 2018-11-23 21:12:53 följande:

    Haha, det är nog de flesta som missat detta, och så mycket sämre den biten blir utan benen och fettet.


    Den brukar dessutom vara knökfull med lag, eller "mörning" som det heter så tjusigt. Nybergs har 12% vatten i sin, Nyhlén har 10 ca,  Scan har i alla fall vett nog att inte pumpa massa skit i sin finputsade, utskurna kotlettrad.
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    FruTe skrev 2018-11-25 08:45:36 följande:
    Absolut, men jag föredrar ändå att göra den här rätten med tunna skivor av en hel ytterfilé än att köpa färdiguppskurna tjocka kotletter.
    klyban skrev 2018-11-23 21:12:53 följande:

    Haha, det är nog de flesta som missat detta, och så mycket sämre den biten blir utan benen och fettet.


    Smaken är som baken, jsg gillar inte kotletter med ben och fett.

    Man kan ju göra som man vill helt enkelt så ska det nog gå bra!
    Varför köpa skivad? Alternativen är inte skivad kotlett med ben eller utskuren kotlett packad med jästextrakt, socker och salt. Jag skulle ju köpa en bit kotlettrad..... med eller utan ben beroende på hur lat jag vore och hur mycket jag behövde benen.

    Men som sagt, man gör som man tycker är bäst =)
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Mat som "lagar sig själv", tips tack!