Inlägg från: SofieElise |Visa alla inlägg
  • SofieElise

    För oss som tempar för att bli gravid

    Jojjans skrev 2018-11-05 18:02:45 följande:

    Ja jag tycker också det håller på så! Man vet ju att äl inträffar olika långt efter positivt test, och att temperaturen stiger olika snabbt hos olika personer. Undrar vad apparna bedömer som vanligast liksom...


    oshark skrev 2018-11-05 23:44:31 följande:

    Jag tror att det har med temperaturen att göra. Mina gör också så, och FF dagen innan NC. Dagen FF sätter ut har jag en dipp ca 0.2 grader under min medeltemp i follikulärfasen och dagen NC sätter ut ligger jag på eller strax över min baslinje. Så tror FF nöjer sig med en 0.3-0.5 gradig temphöjning medan NC vill att man ska hamna en ganska bra bit över CL för att sätta ut den dagen innan.

    Själv tror jag ägget släpper mitt i natten mellan för mig, för tappen är stängd på morgonen den dsgen NC satt ut som ÄL.


    Lustigt att det är samma sak för er. De måste som ni säger ha olika ekvationer. Jag litar nog mer på NC för FF sätter ut ÄL samma dag som positivt ÄL-test, dag 2 av positivt, och vad jag förstår så kmr ÄL 12-48 h efter. Så förstår inte riktigt hur de tänker där. Men de kanske baserar mer på temp då..?
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-11-06 14:11:11 följande:

    NC går egentligen enbart på temp vad jag förstått. Lägger du in ett positivt ÄL-test kan ju dagen för förutspådd ÄL ändras, men deras hemsida säger atr de inte egentligen räknar in testen.

    För mig sätter FF ut samma dag som mitt första negativa ÄL-test igen, och NC dagen efter. Så jag tror kanske egentligen mer på FF, för om man går på aty man även är fertil på ÄL dagen är jag ju inte det på NC:s dag eftersom jag vaknar med en stängd tapp.


    Ja det riktiga måste gå vara att ÄL kommer dagen efter positibt test och samma dag som första negativa. Tror man får se apparna som ungefärliga men vissa bitar bör man tänka själv kring och inte lita blint på deras beräkningar.
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-11-06 19:08:10 följande:

    Men vissa äl-test säger väl att äl sker upp till 36 h efter positivt test? Då kan det ju i praktiken bli två dagar senare...

    Men hur snabbt temperaturen höjs är ju också olika från person till person. Det har ju att göra med hur snabbt progesteron stiger efter äl..


    Man får helt enkelt mysa dagligen för säkerhetens skull.. hehe
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-11-06 19:27:22 följande:

    Haha ja precis :)

    Svårt att acceptera att ingen kan berätta för mig när på sekunden jag har ägglossning hhe, hade varit praktiskt.


    Haha det hade varit så bra!
  • SofieElise

    Hej, hur går det för alla? Själv ligger min temp efter ÄL lågt jämfört m vanligt...

  • SofieElise
    WanderChild skrev 2018-11-08 10:01:09 följande:

    Hej allihopa! Nyss tillbaka från vul nu och allt såg jättebra ut! 7,28mm lång och ett litet hjärta som pickade på! Storleken stämde precis på dagen med när jag kände äl, men av någon anledning så verkar vårdpersonalen inte riktigt ta en seriöst när man säger att man vet exakt när man hade äl :P. Som *tur var* så sa jag innan att enligt mig så är jag i 6+5, men enligt senaste mensen 6+6, o måtten stämde så klart med 6+5 ;). Himla nice, fick veta att vi har fri tillgång till vul varje torsdag, det är bara att ringa o boka! Kostnadsfritt! Tänker nog göra det nån gång till innan KUB, runt vecka 10.


    Vad underbart! Grattis igen!
  • SofieElise
    becca90 skrev 2018-11-08 09:33:11 följande:

    Kan jag snälla få hjälp av någon som kan tempning??

    Enligt vul och temp (då) hade jag äl 24/10 men nu har FF ändrat min äl?! Jag hade bim igår och är idag på cd 31.

    Vad tror ni?


    Gjorde du några lh-test som du kan registrera? Registrera både neg o pos. Det var ju bekräftat på vul, borde registreras som positivt.

    Ser absolut ut som ÄL 24/10, efter som tempen stiger 0,6 grader efter.

    Håller med om att du ska ta bort tempen 20/10, ser att du tagit den någon annorlunda tid också (cirkel istället för prick) så kanske därför
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-11-08 07:02:33 följande:

    Min temp har också legat lägre och steg långsammare denna månad. Vet inte om det är därför, men det blev inget. Fick min mens under natten...

    I våras hade jag ägglossning från vänster sida när vi gjorde vårt första försök. Andra försöket äl från höger och då tog det sig. Första äl efter mitt missfall var från hö men den cykeln hoppade vi över, så mina förhoppningar barn låga inför denna cykel från vänster sida, och mycket riktigt... ingen bebis.

    När jag har äl från vänster sida så verkar inte temperaturen bli lila hög, och jag får oftare spottings innan mens. Kanske kan vara så att gulkroppen på den sidan blir för svag.


    Vad tråkigt att det inte tog sig nu, håller tummarna för en augustibebis istället!

    Jaha, men så kanske det kan vara att det beror på vilken sida. Ja låg temp känns inte så positivt. Får se. Aldrig haft så innan men inte tempat så länge heller.
  • SofieElise
    becca90 skrev 2018-11-08 09:33:11 följande:

    Kan jag snälla få hjälp av någon som kan tempning??

    Enligt vul och temp (då) hade jag äl 24/10 men nu har FF ändrat min äl?! Jag hade bim igår och är idag på cd 31.

    Vad tror ni?


    Hur lång lutealfas har du (äl till bim)?
  • SofieElise
    becca90 skrev 2018-11-08 17:05:54 följande:

    Nä inga lh test :/

    Tog bort tempen den 20/10 men det räckte ej.. den va efter 1/11 som äl flyttade sig..


    Men när du fick äl bekräftat genom vul, det borde kunna räknas som positivt test typ
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid