Inlägg från: cassandra92 |Visa alla inlägg
  • cassandra92

    För oss som tempar för att bli gravid

    oshark skrev 2018-10-26 10:07:01 följande:
    Kan ju eventuellt vara en implantationsdipp om du har tur
    Den sjönk 0.4 grader. Och jag är på ÄL+10. Kan man ha hög temp och så, trots att ägget inte har fäst än? 
  • cassandra92
    Anonym (T) skrev 2018-10-26 10:42:28 följande:
    Min temp har förresten hoppat en hel del, men så länge den ändå på det stora hela är förhöjd och håller sig över strecket så har jag ändå känt mig lugn.
    Hm okej. Jag har AVA så har ingen linje men den är 0.4 över "average" :)
  • cassandra92
    Anonym (T) skrev 2018-10-26 10:36:34 följande:
    Om ägget inte fäster så kommer tempen ändå vara hög fram tills kring mens. För vissa droppar det precis innan mensen kommer, för andra när mensen kommit.
    Hm okej. Men då kan det antingen vara att mensen är påväg, eller att det är ägget som fäster då? Trodde inte det kunde fästa så sent. Men kan man ha symptom trots att det inte har fäst? För annars har jag total inbillat mig massor... 
  • cassandra92
    Anonym (T) skrev 2018-10-26 10:48:32 följande:
    Ok, dom säger ju att det vanligaste är att öka 0,3-0,5 så du ligger ju precis inom det :) Vad är AVA förresten?
    Hoppas det är så och att mensen lyser med sin frånvaro!!

    AVA är ett armband som man har när man sover. Den läser av olika parametrar och sen så synkar man det till en app på morgonen. JAg tycker den är jättebra....
  • cassandra92

    Vet att jag greppar efter halmstrån här men jag bara undrar. Är Det helt omöjligt att vara gravid om man inte har höjd temperatur?

  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-27 16:02:39 följande:

    Om temperaturen ligger under din baslinje (har för mig att du hade nåt armband som satte ut en average vilket jag antar är i princip samma?) flera dagar är högst o-troligt. Tempen kan väl dippa någon dag tror jag, men i regel ska man ligga över baslinjen och fortsätta göra det efter BIM, plus inte få mens då.


    Japp!! Den är under den idag men bara en dag hittills.... Så får väl se hur den är imorgon!!!! :)
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-27 18:29:41 följande:
    När hade de BIM?
    På måndag. Så det bådar inte gott.. Haha men men... 
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-27 18:29:41 följande:
    När hade de BIM?
    På måndag. Så det bådar inte gott.. Haha men men... 
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-27 20:12:08 följande:
    Ok. Får se vad som händer imorn då. Håller tummarna
    Tack! :) <3
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-28 09:30:21 följande:

    Vad tråkigt!


    Ja. Vi får försöka igen denna månaden :)
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-11-11 10:56:06 följande:

    Som Jojjans säger - NC går på temperatur. Alla kan inte få utslag på ÄL-test, ibland kanske man bara mäter vid fel tid på dagen och missar peaken. Men tre dagars förhöjd temp som inte markeras som avvikande = ÄL.


    Okej det är jättekonstigt för jag fick fast gubbe förra månaden på test så borde ju få det nu också i sånna fall. Plus att min andra app som mäter temp hela natten säger ÄL på onsdag... Hmm får vänta och se vad den säger! Jag har bara tempat i typ tre veckor med NC så kan det vara så att den gör "fel"? Ja ja om jag hade ÄL igår har jag i alla fall haft sex på den dagen hahah Jag tänkte börja ta progesterall men vet inte om jag vågar än??
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-11-11 12:07:29 följande:

    Tempar du samma tid på morgonen, efter lika mycket sömn, samma ställe i munnen? Ingen alkohol? Inte vaknat och gått på toa under natten?


    Nej. Så jag kanske bara ska sluta med NC för det är det jag inte gillar haha. Så jag ska nog bara hålla mig till mitt armband och ÄL-tester. Anledningen att jag lite trodde på det är att jag hade älflytningar i torsdags, men det kan man väl ha långt innan?
  • cassandra92
    Jojjans skrev 2018-11-11 12:30:13 följande:

    Ja om du bara tempat i 3 veckor så gör NC garanterat fel. Efter en hel cykel brukar dom kunna sätt ut äl rätt, men för att kunna förutspå när nästa ägglossning kommer bli så krävs det att man tempat i flera månader och har ganska konsekvent data.

    Jag tycker inte om NC som app för dens algoritmer är väldigt avancerade och den flyttar runt äl för minsta förändring. Jag vill hellre hålla koll själv så använder mest NC för att läsa av temperaturkurvan, så att jag själv kan räkna ut när äl var.


    Ja okej! Då blir det nog att skita i NC och lita på AVA. För den sa exakt som ÄL-testerna förra månaden. Och jag har ju hittils bara fått blinkande gubbe så får jag fast gubbe imorgon så litar jag på AVA mer! Tack för infon!
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-11-11 13:48:21 följande:

    Om du inte tempar rätt kan ju inte NC veta. Det är därför man måste markera alla temperaturer som inte följer mönstret som avvikande.

    Jag tempar 06:45 varje måndag - fredag. Då har jag också gårt och lagt mig ca 22:30-23 kvällen innan. Vaknar jag senare på helgen tar jag antingen inte tempen alls, eller så markerar jag den som avvikande. Gör man inte det blir det fel i algoritmen.

    Det finns jättemycket information om hur viktigt det är att vara konsekvent på deras hemsida - och massa tips. Tempar man rätt 5 dagar i veckan ska 2 saknade eller strukna temperaturer inte göra för mycket för helheten. Men om du har två höga temperaturer varje vecka som du inte markerar som avvikande gör det ganska stor skillnad.

    Har du ett annat sätt som du tycker är bättre verkar det ju som att du borde hålla dig till det istället? Jag använder ju både NC och FF, men basen i båda är samma temperaturmätning på morgonen, bara atr man kan fylla i mer info runtom i FF.


    Ja jag har köpt ett armband som mäter temperatur under natten så det blir mycket lättare. Så slipper man tänka på när man somnar och allt. Bara man sover minst 5 timmar i streck. Har fungerat bra hittills sen i augusti. Men sen blev jag nyfiken och ville testa natural cycles. Men det gjorde mig bara förvirrad hahaha
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid