Inlägg från: cassandra92 |Visa alla inlägg
  • cassandra92

    För oss som tempar för att bli gravid

    Hej jag hoppar in här om det är ok? Jag är med i några olika trådar men tycker det är så kul att följa folk. Jag är 26 och min man är snart 28. Vi är inne på vårt typ tioende försök, med avbrott för resor osv. Jag använder AVA-armband för att tempa. Det är ett armband som man har över natten och som mäter temp, heartrate osv. Gillar det jättemycket :) 

  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-22 08:14:07 följande:

    Världens tempdipp imorse (36.03) så hoppas det släpper idag. Hade tänkt göra ett ÄL-test efter lunch så om det är svagare hoppas jag att jag helt enkelt bara missade toppen för att jag inte lyckades hålla mig tillräckligt länge innan jag var tvungen att gå på toa igen haha :-P

    Annars undrar jag om någon vet om man kan få en äggfri cykel om man äter rosenrot och munkpeppar? Borde inte det 'skjuta till' så att ägget faktiskt släpper? För i helgen hade jag definitivt en ÄL-redo tapp, men idag känns den aningen mindre mjuk och öppen. Men det kanske bara är för att jag känt på den 2h tidigare.. Aja, imorn vet jag om det blev idag!


    Okej jag riskerar att låta som ett pucko nu men jag vet inte. Tapp, som i livmoderstapp?? Kan man känna den?
  • cassandra92

    Hej. En fråga. Måste man ha en dipp i temperaturen efter ÄL för att det ska finnas chans att vara gravid?

  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-23 15:30:24 följande:

    Alltså en dipp per cykel runt ÄL +4, 5 eller 6 (kommer inte helt ihåg). Sen upp igen dagen efter.


    Okej för min temp fortsätter att stiga, vid det här laget brukar min temp gå ner. Men har inte haft någon dipp så tänkte att det kanske var kört ändå. Men va skönt!
    WanderChild skrev 2018-10-23 15:46:49 följande:

    Läste i fertility friend att äl-dipp är vanligare i cykler som resulterar i graviditet än de som inte gör det. Dock är en dipp ingen garanti för att det tagit sig, bara att det är vanligare när det tagit sig än när det inte tagit sig. Som oshark skriver så finns det alla varianter, man kan va gravid även om det inte dippar osv.

    Infogar bild nedan på mina 3 sista cykler, den ljusblåa slutade i pluss. Jag började känna stick i höger sida av livmodern på äl+5, särskilt på kvällen gjorde det ganska ont lång ner till höger då det kanske fäste ordentligt och jag fick sen en dipp på äl+7. Även vid äl har jag märkt att temp dipp/ökning varit lite fördröjt i förhållande till hur det känts så kroppen verkar ligga lite efter i reaktionerna. De andra cyklerna är lite för korta för att eg vara jämförbara men man ser lite iaf.


    Jaa okej! Tack för infon. Min kurva ser ut såhär. ÄL är på sista som är grön! :)

  • cassandra92

    En fråga till er som tempar. Hur långt över basaltemperatur bör tempen vara för att man ska kunna vara gravid?

  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-26 08:33:18 följande:
    Det verkar vara helt olika. Såg nån som i princip låg på sin CL. Andra ligger högt över och får kanske en sk trifasisk kurva. Det enda som verkligen kan tyda på stt du är gravid är att du ligger kvar över CL efter BIM
    Okej. Jag får helt enkelt bara vänta. Tog ett testa tidigt test idag och det var helt blankt. Men det är också ÄL+10 och BIM-3 så kanske är för tidigt, eller hoppas det. Tempen har varit hög, sjönk rejält idag, men är fortfarande högre än den brukar vara samma dag andra cyklar. 
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-26 10:07:01 följande:
    Kan ju eventuellt vara en implantationsdipp om du har tur
    Det kan det väl inte vara så långt efter ÄL? 
  • cassandra92
    oshark skrev 2018-10-26 10:07:01 följande:
    Kan ju eventuellt vara en implantationsdipp om du har tur
    Den sjönk 0.4 grader. Och jag är på ÄL+10. Kan man ha hög temp och så, trots att ägget inte har fäst än? 
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid