• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    saijda skrev 2018-11-19 22:46:34 följande:

    Ja de tycker jag med haha :) vad är baslinje för något?

    Förlåt kanske är en dum fråga :/


    Baslinje är den genomsnittslinje du får efter en full cykel. I FF brukar den sättas ut på grafen efter bekräftad ÄL så du ser om du fortsatt ligger över den. I regel ska du ligga under baslinjen före ÄL och över efter.

    Min medeltemperatur i follikulärfasen är runt 36.2 och i lutealfasen 36.6, så min baslinje ligger runt 36.4.

    I min septembergraf (där tempen inte påverkades av rosenrot) ser du tydligt hur jag ligger under sen över den röda vågräta linjen som är min baslinje.

  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-20 05:55:30 följande:

    Vad kommer det sig att fertility friend sätter ut baslinje per månad, medan NC sätter ut en och samma för alltid?

    Borde inte ens baslknje alltid vara samma eller iallafall ungefär samma?


    Jag vet faktiskt inte. Men den borde ju vara ungefär samma. Min har varierat mellan 36,40 och 36,43, blev lite högre när jag fick några fler dagar i lutealfasen.
  • oshark
    saijda skrev 2018-11-20 06:28:50 följande:

    Jag får inte fram så markerad linje som du får, utan den är ?prickig? eller vad man ska säga. Men det jag ser är att innan ÄL ligger jag under linjen och efteråt ligger jag över linjen.

    Svårt att veta. Kanske du kan hjälpa mig räkna ut?

    Bifogar bild från förra cykeln.


    Hm, den kanske är prickig om de fortfarande är lite osäkra? Men där ser ju linjen ut att ligga runt 36,55 och den här cykeln graf har du haft flera temperaturer över det. Så det kan säkert påverka FF:s förmåga att hitta rätt.
  • oshark
    Karma91 skrev 2018-11-20 07:19:18 följande:

    Hej tjejer!

    Har följt er denna vecka och även varit aktiv tidigare men slutade pga att vi pausade våra försök. Nu på morgonen tror jag att jag fått ett positivt test, BIM+1, lägger även in temp kurvan eftersom jag är lite skeptisk till hur lågt jag var i temp fram till i dag. Vad tror ni är det här på riktigt?


    Tom jag tycker det där ser positivt ut ich jag är sämst på att se svaga streck grattis!
  • oshark
    saijda skrev 2018-11-20 09:21:54 följande:

    Ja kanske det, ingen aning. Förra cykeln som jag la upp en bild på så räknade den ut när ÄL var. Men den cykeln hade jag inte tempen med två decimaler.

    Jag har fortfarande inte fått någon mens, brösten började ömma mer igår (gjorde ont att sova) och är extremt trött hela tiden. Samtidigt som jag har svårt att somna och drömmer en massa. Mår illa och så vidare. Tempen imorse visade på 37.00.

    Jag fick svar från en BM igår som sa att jag skulle avvakta till 10 dagar efter beräknad mens och därefter ta ett nytt test. Oavsett svar så ska jag kontakta dem igen.


    Ok, hoppas på det bästa och i värsta fall kanske du iaf kan få hjälp med att förstå vad som händer.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-20 17:26:36 följande:

    Jag förstår verkligen inte varför FF lägger in min äl såhär dumt? Den måste väl kunna utgå ifrån hur lång min cykel brukar vara, och var min baslinje brukar vara, för att inte helt knasa till det såhär? Jag har äl i helgen enligt allt slags sunt förnuft och koll på min kropp...


    Oj vad konstigt. Men som SofieElise sa så rättar den säkert till sig när du lägger in ett positivt ÄL-test och får en temphöjning!
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-21 07:45:08 följande:

    Jo det tror jag också. Men förstår verkligen inte HUR appens algoritmer kan tolka äl där? Ingen ökning har ju skett...


    Du kanske blivit hackad av ryssarna
  • oshark
    Murresmäck skrev 2018-11-21 10:04:15 följande:

    tror det är kört hörni..

    brunrosa flytningar, dipp, och negativt test BIM+2

    :(

    helt förstörd


    Hur har det gått?

    Det är inte kört förrän mensen kommer! Dippen är inte under baslinjen och brunrosa flytningar kan man få och ändå vara gravid. Frågan är väl hur kroppen brukar bete sig innan mens? Brukar då få såna flytningar och en sån dipp?
  • oshark
    Siri88 skrev 2018-11-26 06:28:06 följande:

    Någon här inne kan kanske hjälpa mig! I onsdags tog jag ett positivt äl-test och på torsdagen fick jag äl-känningar och därefter kom även temphöjningen som höll i sig tre dagar. Idag har tempen sjunkit igen. Den gjorde likadant förra månaden för att sedan dagen sänkningen stiga och ligga högt över basaltemperaturslinjen. Vad kan det bero på?


    Östrogentillförsel. Dy får en uppsving i östrogen runt ÄL+4/5. Då kan tempen dippa, min verkar tex alltid göra det.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-26 05:46:44 följande:

    Hjälp vad är det som händer, har min äl uteblivit?

    Enligt FF har den hamnat på ?rätt? plats enligt mina känningar, men min coverline brukar aldrig vara såhär låg. Jag brukar ligga runt 36.6 i lutealfasen och enligt NC ligger min coverline på 36.4 från tidigare cykler.

    Fick positiva äl-test torstag kväll, fredag förmiddag och fredag eftermiddag, men absolut starkast fredag förmiddag. Hade min vanliga äl-ömhet i magen tors-fre.


    Hm, ja jag skulle nog inte spontant säga att det var en tydlig ÄL. Använder du fortfarande NC? Har de satt ut ÄL isf?

    Sen kan man ju säkert ha svalare cykler. Jag har tex haft lägre temp den senaste veckan och idag hamnat under 36 grader för första gången. Först trodde jag att det kanske hade att göra med att termometern är kallare på morgonen eftersom det blir kallt i min lägenget nu, men jag värmde upp den lite i munnen någon sekund innan jag tempade i morse.

    NC och FF skuljer sig ju lite i att NC verkar vilja att man ska ligga 0,3 grader över CL i princip medan FF nöjer sig med 0,3 grader över senaste tempen typ (iaf min känsla).
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid