• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    Murresmäck skrev 2018-11-19 14:48:26 följande:

    tempen. den har sjunkit och negativt test.. :(


    ÄL+11 är fortfarande väldigt tidigt att testa. Så vänta lite till och se om mensen kommer (vet att det äe det värsta rådet att få men tyvärr också det bästa att ge).
  • oshark
    Murresmäck skrev 2018-11-19 15:17:55 följande:

    hur vet man vilken dag man är på? vet inte ens om NC har fått in äl rätt :/ så vet inte om jag e på äl+11


    Du vet ju bara vilken dag du är på om du tror på NC egentligen. Jag tycker det ser ut som det borde vara rätt, men det är svårt att veta eftersom du missat eller avaktiverat flera dagar. Blir svårare för algoritmen att räkna rätt ju färre datapunkter den har att räkna med.

    Du ser ju dock ut stt ha tempat i flera cykler, så hur är din känsla i dem? Verkar ÄL vara rätt utsatt där? Vilken CD har du haft ÄL tidigare jämfört med denna cykel?
  • oshark
    Murresmäck skrev 2018-11-19 17:02:19 följande:

    den här gången på CD 19, förra på CD 17 åh före den CD 24 enligt NC..


    Ok. Dey är ju ändå lite olika, så det i kombination med missade/avvikande temperaturer kan ju ställa till det lite. Men vänta tills du är på ÄL+14 enligt NC och testa igen då om inte mensen kommit. Du har ju sen fyra dagar efter utsatt ÄL som du inte fört in, så ÄL skulle förstås kunnat komma någon av dem också, i vilket fall du kanske inte ligger på ÄL+11.

    Så vänta lite och se vad som händer.
  • oshark
    saijda skrev 2018-11-19 12:47:38 följande:

    Jag testade med clearblue ägglossningstester med dubbel hormonidikator men hann aldrig få fast gubbe innan testen tog slut. Hade blinkande gubbe från cd17-cd25 (förutom cd21 då jag glömde testa). Därför vet jag inte exakt ÄL datum :(

    Kan man få blinkande gubbe utan ÄL? Hur ska man räkna då?

    Beställde munkpeppar och de andra clearblue ägglossningstester (2 paket x10) som jag skulle börjat med denna period, men mensen dyker ju inte upp så då vågar jag inte börja med tabletterna... eftersom det kan vara skadligt om man är gravid :( Har sökt tid hos BM hoppas jag får en snart.


    Ja, man kan få blinkande utan ÄL, för ÄL-testerna är ingen garanti att ägget faktiskt släpper, bara att det förbereder sig för att göra det. Man kan också få blinkande gubbe ganska länge innan ÄL vad jag förstått, eftersom den reagerar på östrogenet. Glad fast gubbe reagerar på LH, som har en kortare stegring.

    Däremot får man inte en temphöjning om man inte haft ÄL (förutsatt att man är frisk, inte bakis, sovit som man brukar osv.). Så har du haft en temphöjning har du haft ÄL.
  • oshark
    Murresmäck skrev 2018-11-19 17:21:38 följande:

    har varit bäldigt noga med temp alla andra månaderna men denna va jag sjuk så blev ogiltiga temp därför de e lite!!

    ja jag vet inte alls när jag har äl :/


    Det är inte ovanligt att man har ÄL lite olika dagar. Du verkar dessutom bara vara på din tredje cykel - har du ätit p-piller innan?

    Jag slutade med p-piller i augusti och har haft tre äggkossningar, CD 27, 21, och 18. Är idag på CD 18 i cykel 4 och har inga direkta känningar att ÄL är på g. Det gör det dock änny viktigare för NC att man ger dem data. Men man kan ju inte göra så mycket om man blir sjuk

    Men som sagt vänta lite till och se vad som händer. Håller tummarna för dig
  • oshark
    saijda skrev 2018-11-19 18:05:56 följande:

    Aha okej det visste jag inte faktiskt :0 intressant! Så jag kan lika gärna haft ÄL 1-2 veckor efter den blinkande gubben? Förstår jag det rätt då? Åh hoppas jag inte har missat ÄL då :(

    Men då räknas inte blinkande gubbe som positivt ÄL test då?

    Min cykel har aldrig varit såhär lång. Det är konstigt :/

    Jag tror jag har haft temphöjning.


    Jag använder inte dem men jag skulle inte göra det. Bara glad fast gubbe visar att LH-värdet har stigit, vilket är det som gör att ägget släpper. Östrogenet bröjar dock produceras innan ÄL också och gör att man får mer fertila flytningar och så. Men LH är det man ska gå på.

    Har du en kurva du kan slänga upp? Tyckte jag såg någonstans att du låg på ca 36,9 och brukar ligga runt 36,2? Isf låter ju det som en temphöjning!
  • oshark
    saijda skrev 2018-11-19 20:23:06 följande:

    Bifogar bild från fertilityfriend

    Ja på ett ungefär. Kan ha skett förändring efter jag skadade min fot (fraktur och annat) då jag sov sämre för jag hade så pass ont. Och ibland sov jag lite längre. Och då la jag inte in tempen från 9e - 11e. Men det har har bara blivit så denna månad. andra månader har det varit mer exakt tid.


    Jag kan inte se dina bilder på mobilen så ska kolla på datorn när jag kommer hem, men ifall ÄL har satts ut, flyttas ÄL om du tar bort de test du markerat som positiva?
  • oshark
    saijda skrev 2018-11-19 20:23:06 följande:

    Bifogar bild från fertilityfriend

    Ja på ett ungefär. Kan ha skett förändring efter jag skadade min fot (fraktur och annat) då jag sov sämre för jag hade så pass ont. Och ibland sov jag lite längre. Och då la jag inte in tempen från 9e - 11e. Men det har har bara blivit så denna månad. andra månader har det varit mer exakt tid.


    Som SofieElise säger har du väldigt stora tempskillnader, vilket kan göra det svårt för FF att hitta rätt. Du har dessutom ganska många "tomma cirklar" vilket är när FF tycker du har tempat en avvikande tid.

    Jag skulle tipsa om att köpa en termometer med två decimaler för det gör faktiskt stor skillnad. Och sen se om det finns något du kan tighta till i tempningen.

    Nedan har du min nuvarande kurva i FF. Som du kan se har jag också skillnader, men jag hållet mig oftast inom +/- 0,1 grad från 36,26, vilket är mitt medeltemperatur i follikulärfasen enligt NC. De tre avvikande temperaturerna i början av cykeln vaknade jag ca 2,5h senare än normalt då jag var utomlands så har avaktiverat dem. Helgtempersturer är också avaktiverade av sömnskäl. Har jag inte tempat har jag varit sjuk. Nu har jag inte haft ÄL än, men efter ÄL brukar jag ligga mellan 36,5 och 36,7 ungefär.

  • oshark

    Och här är mina två senaste fulla cykler. Den gröna ser du är ganska jämn i follikulärfasen. Den lila åt jag rosenrot och munkpeppar och tyckte tempen kändes lite högre.

  • oshark
    saijda skrev 2018-11-19 21:44:47 följande:

    Jag har nu ändrat så att de gånger jag har sovit längre eller är avvikande pga mitt skiftarbete är avaktiverade. Det är tomma cirklar för i början av cykeln så arbetade jag och behövde gå upp cirka 30 - 45 minuter tidigare än vad jag gör nu. Jag köpte en termometer med två decimaler som jag började använda för drygt en månad sedan. Därför är det också stora temperatursskillnader. Detta är första månaden som det har blivit såhär avvikande och hoppigt. Troligtvis mycket pga min skada som gör att jag sover ojämnt pga smärta. De tidigare cyklarna har varit jämnare och inga missade dagar.

    Jag försöker dock jämna till resterande av denna cykel. Och nästkommande. Men tack vare de jämnare tempningar från tidigare cyklar så vet jag ungefär min vanliga temp innan ÄL och efter ÄL samt sänkningen innan mens.

    Rättad cykel.


    Ja nu ser det ju absolut lite jämnare ut! Var har du för baslinje i dina tidigare cykler?
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid