Kanttant skrev 2018-04-28 17:42:39 följande:
Både och passar bra till det! :) Du kan skära de i tunnare bitar, strimmor typ - är grymt gott på en matig sallad med couscous eller dyl.!
Hmm...fileer gillar jag att ofta krydda med vitlök och örter (välj 1-2 favoriter av basilika, oregano, dragon, timjan, persilja). Är du sugen på lite annan typ av smak är sweet chili sås väldigt gott att glasera fileer med också! Beroende på vilken sallad du gör, så kan det vara riktigt gott att pressa lite citron över sallad och fileer sen också (framförallt om de är kryddade med örter och vitlök!)
Om du är vegan/vegetarian och har sojayogurt eller annant yogurt på växter så är det gott att bara krydda på det lite; curry, salt, peppar, liten nypa vitlök möjligtvis och/eller lökpulver samt lite chili eller sambal oelek. Se till att låta det stå ett tag bara så yogurten får dra åt sig smakerna riktigt bra. Vill du hade den lite rinnigare så kan du addera lite vatten bara, men måste mixas lite mer då bara så det inte blir klumpigt. Om du har det hemma eller har möjlighet att handla så kan det också vara grymt gott att ha i lite mangochutney eller annanskoncentrat, blir lite likt mangoraja i smaken :) Har inget riktigt recept, brukar bara smaka av lite efterhand :)
Tack för alla tips!
Sambon hann dyka upp med Mac Donalds innan jag påbörjade middagen men imorgon blir det nog couscoussallad med currydressing efter ditt recept, samt filéer med vitlök, olivolja och någon trevlig krydda.
Upplevde förresten något konstigt med den veganska färsen när jag gjorde qournfärssås - den sög åt sig all form av vätska jag hällde i! Jag antar att det är för att qourn är svamp, men finns det något man kan göra åt detta lilla i-landsproblem?