UniformYankie skrev 2018-04-28 16:51:58 följande:
Tja.. Vi har haft tacos för bara någon dag sen, quornfärssås hade vi i förrgår, igår schnitzlar med kroketter, stekt sparris, skivad tomat och bearnaisesås.
Men nu när du nämnde sallad så blev jag så grymt sugen på couscoussallad med någon dressing men... schnitzel eller filé till det? Vad skulle du krydda filéerna med? Passar vitlök? Tips på god och enkel (kall) currydressing utan majonäs?
Tack för tipsen!
Både och passar bra till det! :) Du kan skära de i tunnare bitar, strimmor typ - är grymt gott på en matig sallad med couscous eller dyl.!
Hmm...fileer gillar jag att ofta krydda med vitlök och örter (välj 1-2 favoriter av basilika, oregano, dragon, timjan, persilja). Är du sugen på lite annan typ av smak är sweet chili sås väldigt gott att glasera fileer med också! Beroende på vilken sallad du gör, så kan det vara riktigt gott att pressa lite citron över sallad och fileer sen också (framförallt om de är kryddade med örter och vitlök!)
Om du är vegan/vegetarian och har sojayogurt eller annant yogurt på växter så är det gott att bara krydda på det lite; curry, salt, peppar, liten nypa vitlök möjligtvis och/eller lökpulver samt lite chili eller sambal oelek. Se till att låta det stå ett tag bara så yogurten får dra åt sig smakerna riktigt bra. Vill du hade den lite rinnigare så kan du addera lite vatten bara, men måste mixas lite mer då bara så det inte blir klumpigt. Om du har det hemma eller har möjlighet att handla så kan det också vara grymt gott att ha i lite mangochutney eller annanskoncentrat, blir lite likt mangoraja i smaken :) Har inget riktigt recept, brukar bara smaka av lite efterhand :)