• SL185

    Bli gravid efter missfall följas åt

    T90 skrev 2018-06-18 11:36:09 följande:

    7+5 imorgon. Jag tänker inte så... Lättare att planera och ställa in mig på att det går dåligt :/


    Blir så ledsen :( men jag förstår dig verkligen. Det är ett helvete att ha varit med om missfall tidigare. Jag tog en lång powerwalk i lördags o efter det försvann alla symtomen (hade haft illamående o otroliga kramper), vet inte om det fanns nåt samband eller ej. Men jag grät så mycket efter det..tänkte nu är det kört igen. Man kan aldrig njuta :( men vi måste på nåt sätt komma ifrån det där, man vill ju vara glad över sin graviditet under tiden man är gravid. Jag hoppas att du får fina besked imorgon som får dig att sväva på moln :)

    Får jag fråga en sak, hur gör man för att få ett tidigt vul? Jag har inskrivning om tre veckor. Kommer vara i vecka 8 då. O då börjar även min semester...kommer inte kunna njuta eller slappna av ett dugg ju.
  • SL185
    babytjejen skrev 2018-06-18 10:44:09 följande:

    Mensen är snart slut o nu den långa väntan till äl. Känns lång iallafall även om jag har tur att ha en väldigt regelbunden cykel. Känns lite hopplöst men försöker tänka att en regelbunden cykel o att jag återhämtade mig snabbt från missfallet betyder att jag har ganska goda chanser att bli gravid...eller?

    Att man har en regelbunden cykel även nu när man är äldre måste väl vara bra el?


    Ja, jag tänkte oxå att kroppen är mer mottaglig för graviditet efter missfall på nåt sätt :) o jättebra med regelbunden cykel.
  • SL185
    T90 skrev 2018-06-18 13:12:08 följande:

    Låter ju lite som kroppen mådde bra av en promenad men hade också tänkt så... Nä fy vad jobbigt.

    Jag vet ju hur jag är, blir det bra besked imorgon är jag lugn en stund men kommer vilja göra ett till om 4-5 veckor. Jag gör vul hos privat gynekolog. Mvc sa att de skulle hjälpa mig om inte han hade någon tid, men ofta hjälper de ju inte till med sånt faktiskt... Mig skrev de in redan 4+5 pga hur jag mått / mår, tyckte det kändes onödigt att gå dit typ.. Men skönt när vi väl varit där.


    Förstår dig fullständigt..hade velat göra vul varje vecka pga oron. Tänker på dig o önskar dig stort lycka till idag <3
  • SL185
    Systeryster33 skrev 2018-06-18 13:13:41 följande:

    Har en nära vän som blev gravid direkt efter missfall som det gick bra för andra gången :) också hört att det är vanligt!

    Jag själv fick missfall i april och blev sen gravid dirket i maj igen, men tyvärr nytt missfall! Men min läkare säger att det inte är större eller mindre risk för missfall igen beroende på om jag väntar eller fortsätter försöka dirket igen men att man troligen är mer mottaglig för ny graviditet månaderna efter ett missfall :)


    Va skönt med lugnande besked från läkaren. Hoppas att det tar sig snart o att du slipper genomgå ytterligare missfall. Tre missfall på varandra låter jätttteovanligt <3
  • SL185
    T90 skrev 2018-06-19 16:03:03 följande:

    Vul gjort idag, en bebis med hjärtslag syntes :)


    GUD VA GLAD JAG BLIR!!!! Grattis :) :)
  • SL185
    carolol skrev 2018-06-25 23:28:09 följande:

    Ansluter mig till ?klubben?. Skulle idag varit i v. 12+1 men ligger just nu inlagd på gynavd efter att ha åkt in akut under fm igår då jag haft blödningar sedan i lördags som inte avtagit utan snarare blev rikligare. Ringde 1177 under lördagen och då sa distriktssköterskan jag pratade med att det inte var någon fara och att jag skulle torka tårarna, hon sa att det troligen berodde på att jag burit tungt eller nåt. Kändes mest som hon bara ville lugna mig så jag inte skulle ta en plats på akuten.. så när blödningarna inte hade avtagit dagen efter, igår, så åkte vi direkt till akuten utan att ringa 1177. Fick då göra VUL där läkaren konstaterade MA och att fostret hade dött i v.5-6. Känns konstigt eftersom jag haft världens illamående i v.8-10, men efter det har symtomen avstannat. Fick info från läkaren att fostersäcken eller vad det heter var kvar och att den behövde komma ut. Fick tid för nytt VUL morgonen därefter (alltså idag) men när vi gick ut mot bilen fick jag superont och började blöda mer, kände mig kallsvettig och trodde jag skulle svimma. Min sambo sa att vi skulle gå in igen och då blev jag inlagd på gynavdelningen där jag hittills under gårdagen och idag fått totalt 5 omgångar cytotec. Gjorde nytt VUL imorse som visade att den hade börjat komma ut men att mer behövde komma ut. Det senaste jag hört är att det förmodligen blir skrapning vilket jag är livrädd för. Ska göra nytt VUL imorgon för att se hur det ser ut och hur det blir med skrapning. Är så förkrossad över MA men har inte riktigt kunnat känns efter så mkt då fokus har varit på att jag hoppas att få slippa skrapning.. var inte beredd på denna bergochdalbana med känslor, och varje gång jag sitter i gynstolen så känns det fruktansvärt och jag börjar störtgråta, detta är det värsta jag vart med om! Men får hopp om en ny graviditet när jag läser era kommentarer! Hoppas allt är bättre med dig nu!


    Gud va hemskt :( beklagar så mycket o skickar massa styrkekramar till dig <3 ingen förtjänar ett missfall! Hoppas att kroppen samarbetar o du slipper skrapas :( hopps att du mår lite bättre, kärlek till dig <3

    Jag fick tidig missfall i april o är nu gravid igen v.6 (5+4)

    Var på vul förra veckan men där kunde de endast se en säck. Ska på vul igen i slutet av nästa vecka o är livrädd :(
  • SL185
    Agnesmamma2012 skrev 2018-06-26 10:12:39 följande:

    Kämpa på alla <3! Var på ultraljud i onsdags (v14) där var inget foster , visade sig att gravidteten avslutats i v 7-8 . Tufft . Fick tider för behandling så moderkakan osv skulle komma ut . Dock började det sätta igång själv på kvällen , förlorade över 1 liter blod på någon timme så fick läggas in . Fortfarande trött :/. Jag hoppas kroppen återhämtar sig fort så man kan börja försöka igen . När började ni försöka efter MA ? Kram på er


    Åh va hemskt med missfall så sent också.. :( var det första ultraljudet eller hade ni gjort även tidigare?

    Hoppas att kroppen återhämtar sig fort o ni kan försöka igen <3

    Jag hade ett vanligt missfall o vi började försöka så fort jag slutade blöda. Tog sig andra gången.
  • SL185
    carolol skrev 2018-06-26 13:43:41 följande:

    Stort tack för din stöttning! Är äntligen hemma i min egen säng efter att ha fått göra ytterligare ett VUL som visade att det inte var hinnsäcken kvar utan att det var en stor blodklump, hoppas att detta stämmer och att allt kommer ut nu framöver. Läkaren sa att hon inte tyckte vi skulle göra skrapning då det är bättre att låta det komma ut naturligt vilket jag tycker känns skönt även om hon sa att jag kommer att få ondare när det börjar komma större klumpar :( Hoppas bara jag slipper infektion osv och att allt är bra vid uppföljning om 4 veckor.. hade ju vart skönt om jag kan åka på vår planerade semester till västkusten om två veckor som jag verkligen sett fram emot. Blir ju dock inget bad :/ Stort grattis att du är gravid igen! Det visar ju att kroppen läkt fort och förhoppningsvis är redo! Förstår dock att du är livrädd för nästa VUL! Jag vet inte hur jag själv ska klara oron som kommer bli om jag lyckad bli gravid igen..men håller verkligen tummarna för att det går bra på ditt VUL och att du får se ett foster! Hur många ggr har du haft missfall? <3


    Va skönt att slippa skrapa, hoppas verkligen att kroppen sköter det själv o att du mår bra igen så ni kan avnjuta semestern o kan börja försöka igen snart :)

    Ja, jag var chockad över hur snabbt kropoen återhämtade sig, men kanske för att det var väldigt tidigt. Det var mitt första missfall..men det har satt sina spår djupt :( har drömt om missfall varje dag nu 4 dagar i rad..vaknar med gråten i halsen mitt i natten, usch önskar ingen detta. Men jag är ändå glad över att vara gravid igen o försöker vara positiv, att bli gravid igen var den enda medicinen.
  • SL185
    carolol skrev 2018-06-26 18:46:32 följande:

    Ja det var verkligen skönt att få åka hem! Okej jag förstår, det här var mitt första missfall också.. det är verkligen obeskrivligt tungt så förstår att det känns jätteskönt att vara gravid igen! Vi ska försöka igen så fort allt är bra igen..har du barn sedan innan? Förlåt om du redan skrivit det, blir lite rörigt här i forumet tycker jag att hålla koll på vad alla skrivit :)


    Nej jag har inga barn sedan innan så längtan är extra stor :) kollade ganska mkt på youtube där kvinnor berättar om sina missfall stories o det hjälpte mig ganska mkt, man känner sig mindre ensam o blir lite positiv mitt i eländet av nån konstig anledning.

    Har ni några barn? Kämpa på o var stark <3
  • SL185
    Agnesmamma2012 skrev 2018-06-26 20:33:10 följande:

    Hur länge hade du blödning efter ? Tog det tid innan äl kom ? Nä vi hade inte gjort ultraljud innan var det första :/. Så nästa graviditet ska jag be om ett tidigt ultraljud i v 8-10 nåt för o se så allt verkar ok .

    Kram ??


    Jag blödde i 7-8 dagar väldigt intensivt. Började försöka på dag 10 typ. Äl kom ca 2 veckor efter missfallets första dag men det tog sig inte då. Mensen kom som vanligt sen.

    Ja det kan lugna oron om man får se fostret o kanske även hjärtat. Har läst att missfallsrisken sjunker drastiskt när hjärtat har bildats o fungerar :)
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt