Inlägg från: Pentra |Visa alla inlägg
  • Pentra

    Börja brinna i ugn?

    Måste tyvärr erkänna att otaliga matrester har hamnat i ugnens botten, och legat till nästa körning. Aldrig någonsin har de tagit eld. Förkolnat allt eftersom, men aldrig brunnit. Om något någon gång skulle börja brinna i ugnen så stäng luckan och håll den stängd! Eld behöver och förtär syre; och ser man till att blockera syretillförseln så kan det inte brinna. Men det verkar här som att TS dragit ut det brinnande ur ugnen, ist för att skjuta in det i ugnen och stänga luckan, och det förfarandet är ett alldeles utmärkt sätt om man vill sätta eld på hemmet. o_O ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Pentra
    Aniiee skrev 2018-02-07 23:26:33 följande:
    De flesta moderna ugnar är inte tätslutande, de har ventiler och ofta är luckan inte ens tät, så det hjälper inte ett dugg att slänga igen den. Om TS drog ut det som brann och slängde ner det i vasken så gjorde hon helt rätt.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole

    Jag hade mycket hellre valt att låta det brinnande bakplåtspapperet vara kvar i ugnen än att dra ut det i köket. Mycket säkrare att låta det vara kvar och brinna klart i ugnen, med strypt syretillförsel. Och om det ändå inte slutar att brinna helt så vinner man då tid att hämta brandsläckaren och med dess hjälp strypa syretillförseln helt så att flammorna dör. ... (Spjällen till en eldningspanna, t.ex., är också långt ifrån helt täta, men stänger man dem så lägger sig elden ganska markant.) ... Med vänlig hälsning, Pentra
Svar på tråden Börja brinna i ugn?