Inlägg från: Stårschan |Visa alla inlägg
  • Stårschan

    Finns det några nackdelar med välstekt kött?

    Bortsett från att det blir torrt och tråkigt att äta så säger Livsmedelsverket så här:


    Vid hård stekning av kött bildas ämnen som troligtvis är farliga för människan. Dessa ämnen har visat sig vara cancerriskförhöjande och mutagena, med förmåga att skada arvsmassan, i tester utförda av Livsmedelsverket. Därför bör man undvika att äta bränt, hårt stekt och hårt grillat kött. De halter som förekommer i svensk mat tillagad under normala förhållanden anses inte ge någon ökad risk för cancer.


    Källa: Livsmedelsverket


  • Stårschan
    marran87 skrev 2018-01-12 08:46:39 följande:

    Jag tolkar livsmedelsverkets text som bränd eller för hårt stelt yta... inte om köttet är genomstekt eller rött :)

    Men, inte riktigt din fråga men jag tycker verkligen inte en person som överkör maten har i ett matprogram att göra! :) helt rätt att dom inte går vidare.


    Håller med! Om en matgäst uttryckligen har sagt till om att han vill ha sitt kött sönderstekt så är det OK att servera det så, men aldrig annars.
Svar på tråden Finns det några nackdelar med välstekt kött?