Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Änglamammor, sorgen och ny graviditet

    Beklagar att ni förlorat era barn i magen, jag har själv haft 6 missfall och kan förstå en del av hur det är.

    Jag fick konstaterat utomlands att jag har en autoimmun koagulationssjukdom som heter Antifosfoliöid syndrom, som ger proppar i moderkakan, så jag får nu börja med både Trombyl 75mg och Fragminsprutor i magfettet i god tid innan jag försöker bli gravid.

    De medicinerna samarbetar och förhindrar och löser upp blodproppar i moderkakan. Man tar Trombyl till v.36 och Fragmin till 6 veckor efter förlossningen om man har koagulationssjukdom.

  • UndrandeSökare
    olssonnn skrev 2018-04-26 14:27:28 följande:
    Beklagar dina missfall, de har tagit massa prover på mig men utan resultat. Verkar vara ren och skär otur med celldelningen, att moderkakan fick proppar. Kommer som du få ta Trombyl i nästa graviditet.
    I Sverige tog de inte rätt blodprover, så därför hittade de inte min koagulationssjukdom.

    Utan jag var tvungen att resa till Aten för att få en bättre utredning där. Så man kan ha koagulationssjukdom även om man inte vet det (för de svenska läkarna inte tagit tillräckligt många blodprover).

    Be att du får både Fragmin och Trombyl föreslår jag, Fragmin är starkare och kan också lösa upp proppar som bildats. Trombyl är mycket svagare ensamt och kan endast förebygga blodproppar, men aldrig lösa upp proppar som redan bildats.
    Tillsammans samarbetar de och kan både förebygga proppar och lösa upp de som bildats, då har man mycket större chans !

    Jag får också kortisontabletter och Intralipiddropp för att lugna immunförsvaret och förhindra det från att attackera embryot. Svenska läkare kan tyvärr inget om immunförsvaret och fertilitetsproblem. Men utomlands har de behandlat sånt här framgångsrikt sen 1990-talet, så Sverige är långt efter............
  • UndrandeSökare
    olssonnn skrev 2018-04-27 17:23:57 följande:

    Hur och vilka tester gjorde de som de inte gjorde i Sverige och hur visste du vart du skulle söka dig?


    Efter missfall nr 4 och misslyckad svensk missfallsutredning som inte visade nåt, hittade jag Atentråden här på Familjeliv ! Den ändrade ALLT ! Där fick jag info om vart jag skulle vända mig för att få bättre hjälp än i Sverige.

    Du är varmt välkommen till Atentråden. Den heter "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

    Jag kan också tipsa om boken "is your body babyfriendly" av Dr Alan E Beer. Jättebra bok !

    Förkklarat allt om vilka fertilitetsproblem som kan finnas och hur man behandlar dem. Finns på Bokus och Adlibris för ca 200kr.
Svar på tråden Änglamammor, sorgen och ny graviditet