• erikaABC

    Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?

    Aniiee skrev 2017-10-11 23:20:07 följande:
    Choklad är bara en av mina många, ståra passioner =P

    Varm choklad på choklad är jätteenkelt, Slå varm mjölk på ett par bitar choklad och rör runt. Inget annat behövs. Gäller att hitta rätt choklad för en själv, bara.

    En favorit är 2-3-4 bitar Änglamarks mörka och gammaldags mjölk, toppad med vispad grädde och pudrad kakao. är man äventyrlig (eller barnfri....) så har man i lite rom också.

    Andra favoriten är 3-4 bitar Lindt A touch of vanilla (vit), mellanmjölk och en liten bit kanderad ingefära (färsk funkar...).
    Åh så gott det låter. Ska verkligen testa göra varm choklad med chokladbitar i.
  • erikaABC
    Pimpinellan skrev 2017-10-11 23:23:34 följande:

    Jag som dricker mycket varm choklad vintertid ska testa med chokladbitar nu sen Aniiees tips. Glad


    Jag med. blir sugen!
  • erikaABC
    C78 skrev 2017-10-11 23:24:38 följande:
    Det där lät väldigt gott! Det får jag ta och prova :)
    Håller med! Vilken chokladexpert
  • erikaABC
    Aniiee skrev 2017-10-11 23:28:06 följande:

    BTW så tuggar jag just nu på en Tony's almond sea salt. Första gången jag köpt den, ska blogga om den också.... om jag kommer ihåg det. Mörk-ish, aningens för besk, och framför allt alldeles för tjock. Vad är det med stortillverkare av mörk choklad och göra kakorna tumtjocka?


    Jag gillar inte när de är för tjocka. Tunt är gott
  • erikaABC
    Aniiee skrev 2017-10-11 23:59:48 följande:
    Samma här. Arvika-chokladen jag recenserade gick knappt att bryta, vare sig med fingrarna eller tänderna, för den var så sabla tjock.
    Hur är det tänkt att man ska äta den? Ska man hämta en såg från verktygslådan?
  • erikaABC
    Efraim Barkbit skrev 2017-10-12 00:03:42 följande:
    Nu klarar jag inte gluten men annars gärna vanlig Marabou mjölkchoklad, Toblerone grön och gul. Pratar vi mörk så gärna Lindt Madagascar eller Valrhona Manjari.
    En vanlig hederlig mjölkchokladkaka är aldrig fel
  • erikaABC
    Duckan skrev 2017-10-12 09:01:11 följande:

    Ljus, men även vit choklad tycker jag om. Mörk endast i After eight och dyl.


    Älskar After eight!
  • erikaABC
    Persikaplommon skrev 2017-10-12 09:06:47 följande:

    Ljus , gärna med kokos...

    Min favorit just nu är Toblerone Coconut.

    Jag gillar mörk choklad också , men avskyr vit choklad.


    jag har inte sett Toblerone coconut, tack för tipset!
  • erikaABC
    fluu skrev 2017-10-12 09:54:45 följande:

    Allt beroende på humör. Just nu är jag väldigt inne på vit choklad eftersom jag efter många år hittade en god mjölkfri sort så nu tar jag så att säga igen ;)


    Vilket humör hör till vilken chokladsort?
  • erikaABC
    Efraim Barkbit skrev 2017-10-12 12:14:22 följande:

    Det är med choklad som i Bo Kaspers låt:

    ?Smått smakar gott mindre smakar mer

    En liten dos i sänder så man suktar efter mer

    Du vet hur det är när man bara får ett sniff

    Man suger i sig doften som en läcker apertif

    För smått smakar gott mindre smakar mer

    En aning av det goda som när Mona-Lisa ler

    En kyss vid en grind kan vara mycket bättre sex

    Än allt vad Don Giovanni fick när ljuset hade släckts?


    Jag är nog glupskare
Svar på tråden Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?