• erikaABC

    Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?

    Vilken Choklad tycker ni är godast? Ljus, mörk eller vit?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?
  • erikaABC
    Pimpinellan skrev 2017-10-11 22:37:36 följande:

    Mörk! Drömmer Och då menar jag minst 75%ig.


    Du tycker inte det är beskt med så mörk?
  • erikaABC
    Aniiee skrev 2017-10-11 22:42:25 följande:

    Det beror ju alldeles på!


    Vad beror det på? I vilken situation vill du ha vad?
  • erikaABC
    Pimpinellan skrev 2017-10-11 22:46:05 följande:
    Det beror på sort, men inte på kakaohalten i sig. Vissa smakar bättre än andra.
    Men jag antar att man inte klämmer i sig 200 gram av mörk choklad bara sådär?
  • erikaABC
    Pimpinellan skrev 2017-10-11 22:52:52 följande:
    Nä, 2 rutor räcker långt, blir oftast bara en. Då är det nästan bara nyttigt.  Glad Jag klämde för den delen aldrig en hel chokladkaka av den ljusa sorten på den tiden det begav sig heller.
    två rutor? Du är alltså ingen gottegris...
  • erikaABC
    Pimpinellan skrev 2017-10-11 22:58:06 följande:
    Nä, mörk choklad är det enda godis jag ö.h.t äter. Nån blandad med lite ljus kan det bli ibland. Men fortfarande en ruta.
    Dina utgifter för godis är inte så betungande?
  • erikaABC
    Aniiee skrev 2017-10-11 23:01:11 följande:
    Allt möjligt. Humör, vad jag ska ha den till, väder, tillfälle.....

    Men, men, ok, så här ungefär:
    Top 3 om:
    Jag Skaäta den rakt upp ochner:
    52%-ig "bittersweet" (varken mörk eller ljus)
    35-40%-ig ljus 
    80+% mörk (och, som Pimpinellan skrev, så handlar det mer om vilken bönasom användts än på procentsatsen. Choklad gjord på Criollobönor är mycket godare och mindre besk än Forastero, som den mesta chokladen är gjord på)

    Om jag ska ha den i varm choklad:
    90%-ig mörk
    Vit
    Mörk Mint (gärna typ after eight)

    Om jag ska göra en chokladkaka:
    75+%-ig mörk
    Smaksatt ljus (typ marabou apelsin eller daim eller något)
    Vit

    Om jag ska laga mat med den:
    50+%-ig bitter sweet
    75+%ig mörk på Forasterobönor
    90+%i mörk på Cameroon Trinitario

    ungefär.....
    Oj vilken chokladkonnässör! Hur gör du varm choklad med choklad? Ingen kakao i alls?
  • erikaABC
    Efraim Barkbit skrev 2017-10-11 23:06:03 följande:

    Märke, sockermängd, typ av kakao är ganska väsentligt i sammanhanget.


    Ok, Vilka är dina favoriter med tanke på dessa variationer?
  • erikaABC
    Efraim Barkbit skrev 2017-10-11 23:10:47 följande:
    Det går alltid att äta 200g god choklad.
    Även mörk? För mig skulle det vara för beskt
  • erikaABC
    Pimpinellan skrev 2017-10-11 23:15:56 följande:
    Kan man lugnt säga. Flört
    Ingen kommer anklaga dig för att köra ekonomin ii botten pga godisinköp
Svar på tråden Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?