• 35x3

    Våldsam 10-åring

    Hur mycket ska en 10-åring få slå och sparka på sin mamma innan hon ringer polisen?
    Mitt barn har extrem trots som visar sig i våldsamma utbrott. Dom har pågått sen han var liten, vissa perioder är det lugnare och andra helt okontrollerade.
    Jag och hans pappa är skilda sedan 6 år tillbaka och har inte alltid varit överens om barnuppfostran. Vår son bor varannanvecka.
    Vår son har senaste tiden vägrat gå till skolan och bråkat varje morgon. Delvis har det berott på att några killar i andra klassen varit elaka men delvis pga hans trots.
    Han har haft perioder sen han började skolan då han vägrat gå, alltid av olika anledningar, maten, ångest för att ha varit borta dagen innan, läxor osv...
    Vi har haft åtskilliga möten med skolan och hjort handlings planer.
    Jag har länge velat ha hjälp och stöd av bup men hans pappa har vägrat då. Nu har han äntligen gått med på att gå en kometkurs till hösten där fokus ligger på att hantera bråk och konflikter.
    Men situationen just nu är jätte jätte jobbig.
    Han slår mig gul och blå. Han sparkar hål i väggar i lägenheten. Han kastar sönder allt av värde (iPhone, fjärrkontroller, datorer) allt detta för att jag förbjuder han att använda sin iPad idag när han skolvägar.

    Hans pappa är på jobbet och säger att han inte kan hjälpa till. Han säger att jag får lösa detta själv då jag tagit bort ipaden. Så jag löser det genom att vara konsekvent och säga att vi ska gå till skolan idag ( kl är 09 på morgonen, vi har "tjafsat" sen kl 06.30 imorse.)
    Min son är stark. Han slutar inte att slåss fast jag säger till bestämt och håller fast hans händer.
    Vem i hela världen kan kan ringa och hur länge ska jag stå ut med hans slag och sparkar? Våld är oacceptabelt och jag markerar alltid att det inte är ok. Men som mamma har man ju en inre gräns som gör att man inte ringer polisen i första hand när våld utövas, men hur länge ska man ha tålamod?
    Jag har två söner till som är yngre och dom tar skada av att se sin storebror vara så våldsam mot mig.

  • Svar på tråden Våldsam 10-åring
  • 35x3

    Självklart är hans våldsamma beteende en signal på något som inte är okej på insidan, jag har försökt länge att få hjälp av bup men då vi har delad vårdnad och hans pappa inte gått med på det så är det en tuff kamp.
    Hans pappa har även han våldsamma beteenden och kort stubin så jag tror det handlar om en rädsla från hans pappa att inte ta tag i det för det blir jobbigt för honom själv. Jag älskar min son över allt annat och vill inget hellre än att han ska bo här varannan vecka och vara en underbar kille.
    Men det destruktiva beteendet när jag inte får sin vilja igenom är ohållbar och jag får kämpa i motstånd då hans pappa säger att "det är din vecka nu så lös situationen".

    Det jag menar med att ringa polisen är att han ska förstå allvaret i vad som kan hända när man är fysiskt dum mot en annan människa.

    Tack för era råd, dom är värdefulla och ger mig styrka. Jag försöker få tag på bup och se vad dom ger mig för råd just nu.

Svar på tråden Våldsam 10-åring