Aniiee skrev 2017-05-07 17:03:48 följande:
I USA, i alla fall på sina håll och i vissa affärer, kan man ju också komma med hela kartor kuponger för samma sak, så man verkligen kan bulka. En del har också att man kan använda flera likadana kuponger för en enda vara Har du tre kuponger för säg ett paket smör, 5 kr nedsatt med kupong, så kan du lämna in 4 kuponger och få smörpaketet 20 kr billigare (sånna erbjudanden brukar dock ha ett tak, typ max 3-5 kuponger)
Ja, alltså, hur går detta till? Måste man använda kuponger för att kunna köpa till normalpris i USA, eller är det normalpris till att börja med och så blir det verkligen gratis? Och (varför) använder (inte) alla kuponger i så fall? Eller är det ofta skitvaror som reas ut? Är det svårt att få tag i de bra kupongerna? Eller hur går ekonomin ihop för affärerna om folk kan handla gratis? Jag fattar inte riktigt hur det systemet ser ut.
Sedan kan jag ju tycka att det inte är annat än dumt och oekonomiskt att bunkra upp med tvättmedel för 12 år framåt. Vem ska liksom hinna förbruka det?
Och om de köper 100 pkt pasta, 40 frysrätter, tio tvättmedel och 70 istéer jättebilligt, så måste de väl ändå köpa tillbehör?! Som kött, sås och färska grönsaker? Men de som ör på tv verkar ju bara köpa en sjuhelvetes massa torrvaror. Det är ju inte en hel måltid.
Såg häromdagen en student som levde på 100 dollar/mån. Så köpte han pasta och shampo och frysta rätter för 50 dollar. Och tänkte festa upp resten av pengarna. Men ska han bara koka pasta och käka det utan tillbehör då?!?!? Är det på riktigt så dessa människor äter? Torrvaror?
Det verkar snarare dumsnålt.