Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Regnbågensslut skrev 2017-09-30 19:36:50 följande:
    Om du inte kan stå för det du skriver så kanske du inte ska skriva alls? Det är fritt att citera vem som helst här, det är ju själva grejen med ett forum. Annars kanske det är bäst att sitta för sig själv och bara tänka det här. Du väljer ju själv vad du uttrycker och skriver, sen att andra lyfter fram det har du ju bara dig själv att skylla för. Om det stör dig får du tänka efter vad du skriver för något. Det är intressant att det enligt dig är okej att du skrattar andra i ansiktet men andra inte får nämna något du skrivit utan att det är påhopp.

    Att ha konservativa kristna värderingar är inte samma som att de "går på tvärs" med kyrkans grundläggande värderingar.

    Att du menar att den synen inte finns representerad inom kyrkan utan att det endast är "avarter" som har den synen har redan konstaterats är helt fel och inget Svenska kyrkan delar med dig. Det är ju inte bara lite illa att du kallar alla dessa personer för "dålig variant, oart, försämrad form; avvikande art, biform, underart, sidoform, varietet; negativ yttring". Att du säger det är en sak men sen att envist försvara det? Det gör ju inte direkt saken bättre.

    Svenska kyrkan säger själva att de får rymmas olika syn på äktenskapet inom Svenska kyrkan.

    En kyrka kan vara öppen och inkludera alla, och samtidigt vara konservativ. Det ena utesluter inte det andra. Det är ju just eftersom kyrkan är öppen och inkluderar alla som de tillåter både präster som vill viga samkönade par samt de som inte vill det.

    Att vara konservativ har inget att göra med att vara djävulsdyrkare. Så det kan du lämna utanför diskussionen och det är en dålig liknelse. Uppenbart bara ytterligare ett sätt för dig att försöka provocera. Istället så visar det bara vart din nivå för att hålla en diskussion ligger.
    Om du inte kan läsa vad det står så kanske du inte ska ge respons?

    No, no. no. En kyrka kan inte både vara öppen för alla och stängd för vissa samtidigt. SD vill att kyrkan bara ska vara öppen för vissa. Detta går emot Svenska kyrkans eget formulerade uppdrag.

    De som anser att en öppen kyrka ska vara stängd för vissa utgör en avart inom den kyrkan.

    Men om de bildar en egen uteslutande kyrka är ju de som vill att alla ska få vara med, om de nu mot förmodan skulle vilja bryta sig ut samtidigt, en avart inom den uteslutande kyrkan - om det känns bättre för dig.

    Har jag sagt att konservativa och djävulsdykare har något med varandra att göra? Vilket tar mig tillbaka till den första meningen i det här inlägget.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Regnbågensslut skrev 2017-09-30 20:10:34 följande:
    Det handlar inte om att vinna eller att "vinna enkelt". Det handlar väl om att öka förståelsen och acceptansen för varandra? Det är ju absolut det som vi har för lite av i samhället. För vad vinner du? Som det ser ut så verkar det mest vara ett evigt malande men inte så mycket insikt från någon person. Alla hjälper till att göda varandras egon. För oavsett vad som diskuteras så kommer folk ändå sitta på varsin sida och tycka den andra är dum i huvudet och att man själv har rätt/vann. Vad ger det? Låter som en rätt meningslöst fritidssysselsättning enligt mig.
    Varför skulle någon vilja öka acceptansen för intolerans? Det låter kanske mycket finare med "värdekonservativ" - men det handlar ändå om intolerans. Man förväntas respektera att andra har en syn som exkluderar vissa bara för att man gjorde mer så förr.

    Jag stödjer bl a Svenska kyrkan för allt gott arbete de utför för ALLA. Jag vill inte ha in SDs värdegrund i kyrkan eller någon annan stans utanför SD.

    Det finns ett litet antal personer som jag inte pratar öht med för att de för länge sedan har förbrukat sitt personangreppskonto varför trådar på sina håll också ser ut som schweizerostar. De försöker "vinna" fast de är ensamma i sin tävling. Jag är iaf inte med. Rätt meningslös fritidsysselsättninmg  om du frågar mig.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Regnbågensslut skrev 2017-09-30 21:13:09 följande:
    Din text består av åsikter och påhopp.

    Jag har lyft fram fakta och argument.

    Dina påhopp eller åsikter kan inte ändra på fakta och argument, hur gärna du än vill det.

    Du får försöka bemöta med fakta och argument om du vill föra diskussionen vidare.
    Jag föreslår att du anmäler alla personangrepp. Lycka till

    Hur var det nu, hade du läst på Svenska kyrkans hemsida om hur det är en kyrka dit ALLA är välkomna?

    "Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund med uppdraget att värna alla människors rätt till ett värdigt liv. Men du behöver inte vara kristen för att vända dig till oss, vi välkomnar alla oavsett bakgrund, tradition eller religion."

    Länkar igen:

    https://www.svenskakyrkan.se/defaultaspxid642725
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Regnbågensslut skrev 2017-09-30 21:34:23 följande:
    Kom med ren fakta eller argument. Hjälper inte att du upprepar.
    Hur mycket "renare" kan det bli än att hänvisa till vad Svenska kyrkan själva skriver när det handlar om vad som gäller inom Svenska kyrkan?

    Du märkte inte ens att jag citerade från ett nytt ställe. Samma budskap förstås för de är konsekventa med att ALLA är välkomna.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2017-09-30 22:28:32 följande:

    Enligt min förståelse är kyrkan lika öppen som vår demokrati är. I kyrkan är man välkommen oavsett man är motståndare till kyrkans öppenhet eller stödjer kyrkans öppenhet.  Så länge man låter de andra ha sina åsikter så spelar det ingen roll om man har värdekonservativa åsikter eller mer progressiva. Det säger i alla fall det av mina syskon som har både utbildning från och är anställd av kyrkan.

    SD å andra sidan tycker att kyrkan är för vänster (socialliberal) och för är öppen för alla oavsett ras, religion och värderingar.

    Om man läser det evengelierna skriver att Jesus säger så är det öppenhet som gäller, en öppenhet som inkluderar alla, oavsett. Jesus sägs också mena att guds rike inte är jordligt och att det inte är där (dvs här) riket finns utan det finns mitt bland oss och inom oss. Jesus välkomnar alla, oavsett de är syndare, barn, kvinnor, invandrare och utlänningar. Sen har olika kyrkor och trosinriktningar olika traditioner och praktiska tolkningar på hur man efterlever den kristna tron. Centralt torde just tron på att Jesus frälser människorna genom att människorna tror att de centrala teser Jesus driver är rätt. Men vad vet jag, jag är ju inte troende.


    Precis. ALLA är välkomna, men de som inte vill att ALLA ska var välkomna är inte välkomna att ändra det.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Regnbågensslut skrev 2017-09-30 23:58:05 följande:
    Hur fick du det där meddelandet att handla om Svenska kyrkan?

    Men men. "Intolerans" är fortfarande din åsikt. Du ser det som intolerant. Det är inte en sanning.

    Okej, men du har ju använt dig av väldigt mycket påhopp när vi diskuterat.
    Det här kanske kommer som en överraskning för dig , men jag har pratat om Svenska kyrkan hela tiden. Det märks bl a på förekomsten av ord som "Svenska kyrkan" och länkar dit.

    Den som vill exkludera ur Svenska kyrkan är intolerant och hyser inte kristna värderingar om sin nästa. Att Svenska kyrkan är toleranta mot intoleranta gör inte inkluderade som vill exkludera toleranta.

    Jag har inte använt mig av några personliga påhopp när vi diskuterat. Jag har öht inte nämnt dig som person. Jag har däremot fått be dig avhålla dig från att diskutera mig - vilket by the way hjälpt föga. Jag kommer hädanefter bara att besvara rena sakfrågor.  Jag är trött på ditt tjafs om mig.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Regnbågensslut skrev 2017-10-01 00:06:58 följande:
    Det har jag ju också gjort, alltså hänvisat till Svenska kyrkan, men det kanske var det inlägget som du inte valde att läsa(?). Jag tycker jag redan svarat på det ovan och förklarat varför det inte är relevant för diskussionen.
    Jag noterar; du anser att Svenska kyrkans egen textning om sitt uppdrag är irrelevant för en diskussion om vad Svenska kyrkan och kristna värderingar står för.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Regnbågensslut skrev 2017-10-01 00:13:00 följande:
    Regnbågensslut skrev 2017-09-30 14:21:13 följande:

    Som sagt så finns det inom kristendomen många som värnar om kärnfamiljen och tycker att kärlek främst är mellan man och kvinna. Det är kristna konservativa värderingar (dessa personer behöver varken vara "avarter" eller "intoleranta" för att ha de värderingarna, utan det får stå för dig).

    Vad jag förstår det som utifrån artiklar och texter från 2016 så har det inte införts vigseltvång, dvs att präster är tvingade att viga samkönade par. Det här hittade jag angående förslagen om vigseltvång för präster på samkönade par:

    "De här förslagen har fått hård kritik från olika håll inom kyrkan. Och nu tar också Svenska kyrkans läronämnd strid mot detta. I ett yttrande över den aktuella motionen påminner man om att ansvaret 'för att kyrkliga handlingar blir utförda ligger inte på den enskilda prästen utan på församlingen. Kyrkoherden ansvarar för att de som efterfrågar och har rätt till vigsel också ska få vigsel i församlingen i enlighet med kyrkans ordning.'

    Det ska med andra ord även framöver vara möjligt för en präst som menar att äktenskapet utifrån Bibeln är en förening mellan en man och en kvinna att neka till vigsel mellan ett samkönat par, anser läronämnden".

    www.varldenidag.se/nyheter/laronamnden-nej-till-vigseltvang/Bbbpie%21WzkaClyGlmnvHNZXBOqa3A/

    "Läronämnden består av stiftens biskopar och åtta andra ledamöter valda av kyrkomötet utifrån kompetens. Ärkebiskopen är ordförande i läronämnden. Läronämnden ska inom sig välja en vice ordförande".

    www.svenskakyrkan.se/laronamnden

    Det här hitta jag på Svenska kyrkans hemsida på frågan ifall alla präster måste viga par av samma kön:

    "Nej, det kan och får rymmas olika syn på äktenskapet inom Svenska kyrkan".

    Och det är en bra sammanfattning på det jag velat lyfta fram.


    Jag noterar att du vill diskutera tvångsvigning. Det vill inte jag.

    SD vill förändra den toleranta inkluderande kyrkan till en exkluderande intolerant kyrka vilket inte är förenligt med en kristen värdegrund. Jag har hänvisat till Svenska kyrkans egen hemsida där man klart och tydligt på MÅNGA ställen talar om att ALLA är välkomna och varför. Du går jättegärna låta bli att hålla med både dem och mig.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2017-10-01 00:28:41 följande:
    Svenska kyrkans inställning är nog relevant eftersom SD vill ändra på den öppenhet och tolerans som kyrkan förespråkar. Jag läste en kyrkopolitikers inlägg om att SD inte förstått kyrkans grundinställning. 
    Moderaternas samröre med SD har kostat dem just för att alla frågor som SD driver reflekteras på M så länge tankar om samarbete finns.

    SD ville öka sitt inflytande i Svenska kyrkan, eller helst ville de dominera och i senaste kyrkovalet gick de framåt med några procent. Över 90% av rösterna hamnade dock någon annanstans så SDs planer om en främlingsfientlig kyrka gick i stöpet.

    SDs syn inom kyrkan är som att ha kött på en vegetarisk buffé.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-10-01 00:42:58 följande:
    Jag sysslar inte med personangrepp, det är inte tillåtet på FL.

    Att påpeka att du ständigt förklarar att du utsätts för personangrepp är inte ett personangrepp utan en enkel slutsats baserad på dina inlägg.

    Jag tycker att du kan ta dina upplevelser i sandlådan i stället.

    Inom parentes skrivet så är det ju ett personangrepp att anklaga andra debattörer för personangrepp om man inte kan belägga detta.

    Jag begriper mig inte på curlinggenerationen, får ju Prinsessan på ärten att framstå som en sagoberättelse om en person med bepansrad hud vid en jämförelse.
    Samma här. Men alla förstår inte vad personangrepp är för något utan tror att allt de tycker är jobbigt att höra är personangrepp.

    Personer som uttrycker rasistiska, främlingsfientliga, islamofobiska, homofobiska, kvinnofientliga eller intoleranta åsikter tycker inte om att dessa etiketteras så. Det är ju ganska naturligt.

    För den som vill att Svenska kyrkan ska stänga sina dörrar för alla som inte tror på den kristna guden vill ju inte höra att den är exkluderande och intolerant. Hur tänker man öht där om man vill nyrekrytera? Och om de skulle stänga sina dörrar är ju jag en av dem som åker ut, men då skulle jag nog gå självmant eftersom jag bara vill vara kvar så länge jag faktiskt är välkommen.

    Om SDs värderingar mot förmodan skulle ta över i Svenska kyrkan går jag ur. DIREKT!
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten