Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Anton Chigurh skrev 2017-06-05 07:29:18 följande:
    Nu, går det bra att, som du så vackert kallar det...käfta om svarsfrekvens. NU...passar det frun.

    Det är fan patetiskt.....!
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
    Nu är del väl emellertid så att i den här typen av opinionsundersökningar så räknar man ett bortfall på 65% som jämförelsevis högt och ett bortfall på 46% som jämförelsevis lågt så

    man kan faktiskt kritisera den ena och acceptera den andra med samma logik.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-06-09 19:44:04 följande:
    Vem som helst kan såklart samarbeta med vem som helst i utskotte. Det är väl en självklarhet i en demokrati?

    M har under mandatperioden deltagit i DÖ vars uppgift var att släppa fram rörans politik till varje pris. Klart man inte kan lita på ett sådant parti, och ej heller på övriga partier som låter vänterfalangen för en dålig politik.

    Vi får väl se hur det går för socialliberalerna. Min analys är att såväl vänstern som högern kring dessa kommer växa sig allt starkare. Det kommer inte vara lätt att vara i mitten.

    Tokavänstern har nog ett större problem än sd+m. Mp och v har inte mycket gemensamt och dessutom står de maktlösa vid sidan av. Mp riskerar t.o.m att åka ut . vilket isåfall måste firas.

    Vad tycker du om SD vars folkvalda politiker i Stockholms läns landsting valde att lämna över all makt till alliansen? På det sättet gav SD alliansen en majoritetsposition som det inte finns stöd för i valresultatet? Det finns faktiskt en del likheter med DÖ i detta agerande. 

    www.dagensarena.se/innehall/sd-avsager-sig-allt-inflytande-i-landstingsnamnder-igen/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-06-10 00:44:33 följande:
    Jag skiter väl i SD. Jag är framförallt positiv till att Alliansen i detta landsting driver sin politik i förhoppning att få andra partier med sig.

    Enda sättet att hedra valresultatet är att driva sin politik och se hur långt det räcker. Mycket bra jobbat.


    Jag uppfattade dig som att du inte litade på moderaterna eftersom de, genom att medverka i decemberöverenskommelsen släppte fram ett annat partis politik till varje pris. Då borde du inte heller lita på Sverigedemokraterna som valde att göra samma sak i Stockholm läns landsting.

    Tycker du verkligen att alliansen har skött sig i Stockholm läns landsting? Tycker du att alliansen har agerat rätt i frågan om NKS, strumpskandalen, BB Sophia eller privata Ultragyn som utför onödiga operationer på kvinnor för att kunna fakturera mer? Vad tycker du om att Stockholms läns landsting betalar så låga löner att personal hellre tar jobb i tex Norge? I Stockholm är det nu så stor brist på personal att det har en stor negativ inverkan på vårdkvaliteten.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-06-13 09:47:32 följande:

    Odenberg tänker sig att antingen SD eller S ska stödja en borgerlig regering:

    "Den politiska målsättningen bör vara att alliansen ska bli större än det rödgröna blocket. Då kommer, efter lite initialt krumbuktande av S och SD, en alliansregering att kunna bildas."


    Det viktigaste är att han är så tydlig i sin syn på sverigedemokraterna:

    "Det måste vara uteslutet för ett frihetligt parti som M att samarbeta eller förhandla med ett säkerhetspolitiskt opålitligt och ohämmat populistparti som har rötterna i nazism och vit makt-rörelse"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-15 17:30:35 följande:
    Självklart är det makten det handlar om.

    Principerna flyger ut genom fönstret så fort SD är beredd att stötta SVMP.

    I debatten är Löfven helt plötsligt "mitten" och vill samarbeta med C och L.

    Om han nu inte samarbatar med V istället.

    Principlöshet utan förmåga att kunna känna av "rätt och fel" är en bra egenskap om du vill behålla makten.
    Det är tydligt att Stefan Löfven för en vänsterliberal politik med målsättningen att träffa politiska överenskommelser över blockgränsen. Det är en av anledningarna till att vänsterpartiet inte ingår i regeringen.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-16 11:15:02 följande:
    Lööf har lovat att äta sin sko före att bli stödparti till S. Jag vill tro att det betyder någoting.

    Ja, vi får ett valresultat. Sedan får vi se.

    Men de som har mest att svara på är C. Förr eller senare måste Lööf välja mellan Löfven eller Batra som statsminister. Aktivt eller passivt.

    Och då har Lööf redan lovat att hon ska rösta emot Löfven om han försöker sitta kvar även om SVMP förlorar valet.

    Att M:s ledning allvarligt funderar på att söka stöd hos SD efter valet är det låga odds på. Genom att släppa den tanken fri långt innan valet kan man testa det mot väljarna utan att riskera ett valresultat och dessutom hinner folk vänja sig till valet.

    Det är nästan helt säkert att socialdemokraterna och SD tillsammans kommer att bli större än alliansen efter nästa val vilket skulle innebära att SD får extremt mycket makt om alliansen bildar regering. I så fall kan SD hela tiden hota en alliansregering med att rösta på S förslag (om de inte får igenom SDs förslag).


    Annie Lööf har därför lovat att inte sätta sig i en alliansregering om socialdemokraterna och SD tillsammans blir större än alliansen.


     


    Alternativet att alliansen bildar regering och söker stöd av S tror jag inte att vi får se då det innebär att Stefan Löfven (alternativt SD) hela tiden kommer att sitta med trumf på hand. Därför är det mest sannolikt att vi får se en mittenregering alternativt en fortsatt rödgrön regering efter nästa val. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-16 16:26:24 följande:
    Skillnaden mot situationen 2010 är i stort sett noll.

    Även då var Alliansen beroende av att SD åtminstone inte röstade emot dem. Precis som SVMP är nu.

    Den stora skillnad är att efter nästa val kommer SD att vara betydligt större och kaxigare.

    Det är en stor skillnad mot 2010. Då krävdes det att S+MP+V+SD gick samman för att fälla alliansen. Alliansen gjorde också upp med MP  i en mängd frågor vilket ledde till att MP röstade på alliansen i en del frågor. Sedan la inte S+MP+V gemensamma budgetar vilket gjorde att alliansen i huvudsak kunde vara säker på att få igenom sin politik.  

    Efter valet 2018 kan det bli så att det räcker att SD röstar på S förslag för att fälla alliansens budget eller enskilda motioner. Det ger SD extremt mycket mer makt. Alternativt så måste alliansen förankra alla beslut med Stefan Löfven vilket ger socialdemokraterna väldigt mycket makt. En allianstregering risker m.a.o. att bli historiskt svag. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Ann Heberlein lämnar FI och går till moderaterna. Som om inte moderaterna hade nog med sina egna problem..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-16 22:43:16 följande:
    Principen rä fortfarande densamma. SD är vågmästare.
    Ja men på ett helt annat sätt än 2010. Det är därför vi kommer får se antingen en fortsatt rödgrön regering eller en S-mittenregering.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten