Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Världsmedborgare skrev 2017-05-05 13:24:43 följande:
    Ja det ska verkligen bli kul att se när sanningarna om SD på allvar kommer i fokus i media när väl valrörelsen tar fart.
    Fan vad SD:s ljugarklubb ska få jobba då, för att hinna med att kalla allt som sägs/skrivs/visas för lögner, fake news och hota journalister och alla andra som uttalar sig negativt om SD.

    Det finns idag så mycket som kopplar SD samman med nazism, fascism och annan högerextremism, att det är frågan om allt hinner att framföras under en enda valrörelse.

    Eg vore det bästa, om SD-folket tog på sig sina brunskjortor och slog sig i hop med vitskjortorna i Svenska motståndsrörelsen/Nordiska motståndsrörelsen, det är ju ändå samma människor och som ofta umgås.
    Detta för att de genom lögnerna vilseledda, ska kunna dra sig ur innan dom lägger sin röst på valdagen, så slipper dom stå där med rodnad på kinderna och känna sig lurade.

    Fast då är det tveksamt om SD skulle komma över 4% spärren och ta plats i Sveriges riksdag, och ärlighet är inget som SD gjort sig känt för, så vi får väl ha lite medlidande och visa sympati för väljare som upptäcker SD-lögnen för sent.
    ------------------------------------

    Men i Frankrike så verkar ännu fler väljarna fått upp ögonen för SD motsvarighet, det högerextrema LePen och hennes Front National, så stödet minskar.
    www.svt.se/nyheter/utrikes/okad-ledning-for-m...

    Någonstans i detta finns säkert någon slags tråd men för att koppla till SD:s artikel:

    DI skriver själva: "Löfven nere för räkning" och talar om att det ser tufft ut för en S-regering efter nästa val då SD nu ställt sig nästan ordagrant bakom Alliansens ekonomiska politik.
  • Flash Gordon

    AKB skärper tonen. Talar nu om "intergrationsplikt" för att exempelvis erhålla fullt bidrag.

    http://www.dagensopinion.se/anna-kinberg-batra-m-tar-omtag-moderaternas-integrationspolitik

    Samhälls utbildning med tillhörande prov. "Ansträngningar" för att lära sig svenska. Med mera.

    Sedan tidigare har Liberalerna talat om språkkrav för medborgarskap och KD har talat om att invandrarna skall skriva under "ett kontrakt för integration".

    Återstår att se hur C ställer sig till vad som börjar likna en minsta-gemensamma-nämmnare med krav på invandrarna mellan de övriga Allianspartierna.

  • Flash Gordon
    man och nöjd skrev 2017-05-20 10:22:46 följande:
    C, L och S får inte majoritet.


    Med tanke på att C utnämnt S och LO till sina huvudfiender och att L öppnat för "blocköverskridande samarbete" förutsatt att det avser hela Alliansen och bara S så känns det du skriver om rätt orealistiskt.
  • Flash Gordon
    man och nöjd skrev 2017-05-20 14:23:53 följande:
    S - 25%
    C - 15%
    L - 5%

    Det räcker inte.
    Det vare sig räcker eller kommer att hända.

    Det närmaste du kommer är att Alliansen har erbjudit S att bli deras stödparti.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-20 16:46:43 följande:
    "Liberalernas partiledare Jan Björklund öppnar nu för första gången för att bli minister i en regering med S efter valet nästa år"

    www.expressen.se/nyheter/bjorklund-oppnar-for.../
    Ja, precis den där artikeln. Tack!

    "Det ska vara en regering som baseras på hela underlaget i alliansen och Socialdemokraterna är med... Det naturliga är ju att om alliansen är större än Socialdemokraterna så hämtas statsministern i det borgerliga lägret,"

    S erbjuds att i praktiken vara stödparti åt en Alliansregering.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-21 12:55:20 följande:
    Tror du inte att en socialdemokratisk regering leds av en socialdemokrat? Tror du inte att alliansen blir sur över att Björklund kallar en regering där socialdemokraterna bara är stödparti för socialdemokratisk? 
    Du tycker inte att Björklund uttalade sig tydligt nog i det jag citerade?

    Hela Alliansen + S och om Alliansen blir större än S (vilket de lär bli, om vi ska vara realistiska) så "är det naturliga" att Alliansen står för statsminstern.

    Björklund talar inte om en "socialdemokratisk regering". Det är rubriksättarens ord.


  • Flash Gordon
    man och nöjd skrev 2017-05-29 23:13:09 följande:
    DÖ var idiotisk redan där och då. Rödgröna röran hade aldrig släppt fram en Alliansregering. Inte en chans.
    Det var en av stöttestenarna för Alliansens väljare.

    Att Alliansen släppte fram SVMP men att Löfven själv gled på orden när han blev tillfrågad om han tänkte agera på motsvarande sätt efter nästa val.
  • Flash Gordon
    man och nöjd skrev 2017-05-30 20:34:36 följande:
    Alliansen hade chansen att fälla regeringen Löfvén redan hösten 2014. Istället valde man att lägga sig platt i 8 år. Totalt vansinne.

    Vem vill rösta på ett parti som lägger sig platt?

    "Er budget skadar Sverige, så vi släpper igenom den" - hur trovärdigt är det. Hur många väljare tror du finns kvar efter 8 år med den retoriken?
    Vilket var hela problemet med DÖ.

    Att man frivilligt ger makten till något man pekar ut som en katastrof mot ett icke-existerande "löfte" (som aldrig uttalas) om att samma sak händer omvänt nästa gång. Särskilt som statsministern drog på orden väl tillfrågad om hur han tänkte agera.

    Där började raset för framförallt M. På tal om trådens ämne: "moraliska haveri och vägen mot botten".

    Och där försvann mängder med borgerliga väljare varav många  ännu inte har sett något från den borgerliga sidan som gör att det går att lita på nog mycket för att komma tillbaka.

    Det Alliansen behöver, om de skall få tillbaka väljarna, är att agera som opposition. På riktigt.

    Den charad som pågår nu har bara fått folk att vända dem ryggen.
  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2017-05-31 19:55:38 följande:
    Vet inte. Gissade på att C gått om men det är ju inte säkert. M har tappat väljare till C och SD i alla fall samtidigt som S troligtvis också backat.
    Värt att tanka på.

    Många "anonyma källor" nu som påstår många saker.

    "Hemliga undersökningar som visar" och "möten där det sägs si och så".

    Saker som antingen inte kan bekräftas eller som direkt motsägs av officiella personer.

    AKB är säkert inte populär av vissa inom M och det som pågår är ett info-war där läckor och rent påhittade saker används för att skapa opinion mot henne och hennes politik.
  • Flash Gordon
    man och nöjd skrev 2017-05-30 23:29:24 följande:
    Att AKB är på väg ut är ju jordens lågoddsare.
    Eller inte.

    Det är inte AKB det är fel på (om man inte har problem med att hon är lite träig) utan det är deras trovärdighet som opposition som inte finns. Detta som en funktion av deras omkastnignar.

    Konservativa moderater blir fria liberaler när Reinfeldt tar över. Där tar en stor del av deras kärnväljare stryk.

    Sedan ingår FR en migrationsöverneskommelse med de mest extrema på området (MP). Där tar kärnväljarna mer stryk.

    Samtidigt lockar FR till sig nya grupper (främst kvinnor) på att trycka tillbaka de ursprungliga moderaterna coh deras frågor. Försvaret blir ett "särintresse".

    Här börjar M-väljare lämna för SD som håller gamla M-positioner. Syns tydligt i valet 2010.

    Så blir invandringskatastrofen alt tydligare och RF svarar med "öppna era hjärtan" (och öppna era plånböcker) istället för striktare invandring. Vallarna mot SD har rämnat och folk lämnar M pga invandringen.

    AKB är RF:s personliga val. Hon ärver situationen och kör på på samma sätt. Moderaternas kärnväljare lider och lämnar för SD men de kvinnliga ny-moderaterna trivs ganska bra.

    Så komemr sommaren/hösten 2015 coh allt brakar ihop. M håller kursen ett tag till men börjar prata om striktare invandring. Nu börjar ny-moderaterna känna lite obehag.

    M lovar helt plötsligt kraftiga åtstramningar av invandringen. Ny-moderaterna gillar inte detta men samtidigt är inte retoriken trovärdig för moderaternas kärnväljare efter nästan tio år av Reinfeldskt öppen-invandrings-prat.

    AKB säger så det uppenbara. Samtala med SD. Möjligen även samarbeta i de frågor där man har likvärdig syn. Kvinnliga ny-moderater skiker högt och lämnar för Lööf. det finns dock inte trovärdighet nog för att moderater ska komma tillbaka från SD.

    Och där står M nu.

    De har systematiskt jagat bort sina kärnväljare under mer än tio års tid och ny-moderaterna som trodde att ett konservativt parti var liberalt har nu hoppat av till Lööf.

    Kvar står M med en mindre skara väljare som trots allt försöker vara trogna.

    Den M-politik AKB står för nu är ungefär vad M-väljarna faktiskt vill ha. Mellan 60-80% var för närmandet till SD när det skedde.

    Problemet är bara att de kärnväljare som lämnat inte litar på att detta är på riktigt. Man tvekar på om det kommer en omvängning igen bara partiet fått deras röster i nästa val.

    ABK är bara symptomet på ett parti som är sjukt.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten