Inlägg från: Anonym (hmmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmmmm)

    Bor ihop med någon som missbrukar weed

    Hej jag är ensamstående mamma som bor tillsammans med en kille som missbrukar weed. han är väldigt omtänksam och snäll både mot mig och mina barn. Han tar ansvar på alla sätt och vis i vårat liv som jag förväntar mig av honom. Han fungerar som en vanlig samhällsmedborgare med jobb och allting.
    Sen han har kommit i vårat liv så har hela familjen mått bättre. Han röker bara weed och dricker inte ens alkohol. Han har missbrukat sen sin ungdomstid och därmed har väldigt svårt att sluta. Han har lidit av stark ångest större delen av hans liv och han tar det för att dämpa den. Han blir inte speciellt förändrad när han röker på... bara mer avslappnad och glad, men lika snäll och omtänksam. Man kan se det dock i ögonen då de ser mer avslappnade ut och ögonvitorna blir lite rödare. Jag har kluvna känslor kring mitt förhållande med honom. Jag vet att han borde sluta men jag vet också att han kommer må dåligt om han slutar. Trots alla goda sidor så lider jag av tankar som att det är olagligt och inte socialt accepterad i vårt samhälle. Det är mer accepterad att gå på starka mediciner som har ett innehåll från tunga droger som heroin osv... samt att alkohol är mer accepterad i vårt samhälle. jag vet också att det finns en splittrad mening kring weed i vårt samhälle. Jag behöver lite tankar från er........

  • Svar på tråden Bor ihop med någon som missbrukar weed
  • Anonym (hmmmm)

    Han röker aldrig inför barnen, rullar aldrig inför dem heller. Gör det oftast när de sover och när de inte är hemma. Han är väldigt försiktig men visst de kan få reda på det någon gång. Men det betyder inte att han är en dålig människa för det.

  • Anonym (hmmmm)

    Det är inte ok, det vet jag men när jag överväger de goda sidorna så blir jag kluven. han säger att han kan vara utan men då måste han ta starka mediciner och då ser han ännu mer drogad ut men det är lagligt.

  • Anonym (hmmmm)

    Jag har också tänk på att om han verkligen missbrukar... ibland är han utan en hel vecka när han inte får ångest. Jag känner en väninna som slutade med weed och började konsumera alkohol. Hon föll i en djup depression direkt.

  • Anonym (hmmmm)

    Vad menar du klyban?

  • Anonym (hmmmm)

    Jag vill bara ha allmänna tankar... jag kan också lägga till att han var räddningen i mitt liv när jag genomgick en väldigt svår period... han har bara gett positiv i mitt liv men hans beroende av cannabis är något han förstår kan ge konsekvenser och han vill inte att det ska drabba familjen negativt på något sätt alls och gör det  väldigt försiktigt.

  • Anonym (hmmmm)

    Ibland känns det som att hade det varit lagligt så skulle jag inte se det som ett problem.

  • Anonym (hmmmm)
    MammAmma skrev 2016-12-19 23:05:41 följande:

    Utifrån din beskrivning är han är brukare, inte missbrukare, och jag personligen hade därför lämnat det därhän.


    Ja,absolut.... han kommer må mycket sämre då.
  • Anonym (hmmmm)
    MammAmma skrev 2016-12-19 23:05:41 följande:

    Utifrån din beskrivning är han är brukare, inte missbrukare, och jag personligen hade därför lämnat det därhän.


    Förlåt svarade fel, men vad menar du lämnat det därhän?
  • Anonym (hmmmm)

    Men till dagens datum så har du inga konsekvenser av denna konsumtion?
    Lite med din beskrivning, så låter det som att utan cannabis så kommer hans psykiska ohälsa bli en realitet för han och hans omgivning.



    Han kommer absolut må mycket sämre, då gäller det att överväga, ska han se helt drogad och nästan okontaktbar då han oftast blir sömnig och orkeslös av starka mediciner eller ska han få röka weed och få vara glad och avslappnad.
Svar på tråden Bor ihop med någon som missbrukar weed