Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Trump som president :( vad händer nu?

    klyban skrev 2017-08-21 16:11:52 följande:

    Nä, frikänd kommer det inte bli, då en person dött.
    Sen kanske inte dömd till terrorbrott.


    Beror på lagarna i den staten; om man kan visa att han blivit chockad av att fått rutan krossad och därefter trampat på pedalen, kan just den biten även klassas som självforsvar. Men som sagt, rättegången kommer ju visa.
  • Tow2Mater
    KillBill skrev 2017-08-27 09:54:20 följande:

    Om någon vill lära sig vad fake news verkligen är så rekommenderar jag denna artikel:

    Trumps fake news-fabrik

    trumpsfakenewsfabrik.story.aftonbladet.se/


    Orkar inte läsa allt, men hur anser du riktad reklam och negativa annonser vara fejk? Det är ju känd marknasföring som används av alla idag.
  • Tow2Mater
    KillBill skrev 2017-08-27 15:09:53 följande:
    Flash Gordon skrev 2017-08-27 14:12:44 följande:
    Nivåerna av meta när det sprids fake news om "fake news".

    Negative campaigning betald av utländska sponsorer och som sprids på välvilligt inställda kabel-TV-kanaler är ok men sprids det i riktade online-annonser är det istället "fake news". 


    Om man inte läser hela artikeln så går man miste den problematik som artikeln vill lyfta fram.


    Kan du inte summera det viktigaste med egna ord, eller quotera det mest intressanta..?
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2017-09-09 19:55:56 följande:

    Förtroende för Trumps USA rasar i Europa,


    Och? vem bryr sig?
  • Tow2Mater

    "U.S. consumers? confidence hit a fresh 14-year high this month, as lower-income households reported feeling more optimistic about the economy."

  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2018-03-16 23:53:19 följande:

    Vem bryr som om den viktigaste naturresursen vi har - som är begränsad och påverkar inte bara våra liv utan allt liv på planeten

    www.safewater.org/fact-sheets-1/2017/1/23/miningandwaterpollution

    www.earthisland.org/journal/index.php/elist/eListRead/us_mines_are_causing_water_pollution_that_will_last_for_centuries_says/



    Lagstiftningen gör det möjligt för gruvbolagen att leta mineral och starta gruvor på annans mark utan medgivande från markägaren.
    Gruvorna anses så viktiga att myndigheterna ofta tillåter stora utsläpp av tungmetaller och andra föroreningar, i högre grad än vad som sannolikt skulle tolereras från andra näringar.
    Gruvnäringens så kallade riksintresse i lagen går ofta före andra riksintressen, för natur, friluftsliv eller rennäring.
    Skattereglerna är på många sätt mycket generösa: gruvnäringen är befriad från deponiskatt, har lägre energiskatt än annan industri och den så kallade mineralavgiften utgör bara 0,2 procent av värdet på det som bryts.

    Därför ses Sverige av många utländska bolag som synnerligen gynnsamt för gruvetablering. Sverige klassas t ex av den kanadensiska tankesmedjan Fraser Institute som det mest fördelaktiga landet i världen för gruvverksamhet.

    www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/gruvindustrins-gruvligaste-effekter

  • Tow2Mater

    " enligt David Berggård, gruvexpert på Länsstyrelsen i Norrbotten, kan ett landskap där gruvbrytning pågått inte återställas ? förstörelsen är för stor. Marken tas bort, vattendrag leds om, sjöar töms och kvar blir ett månliknande landskap med avfall som läcker föroreningar långt efteråt. Ny teknik kan dessutom bidra till att förstörelsen ökar."

    fof.se/tidning/2013/3/artikel/den-lyckade-gruvindustrins-giftiga-baksida

  • Tow2Mater
    nattuw skrev 2018-03-27 22:04:49 följande:
    Sedan fanns det naturligtvis undantag och samma ägare kunde ha flera media med olika politisk inriktning beroende på hur rött eller blått (USA) ett visst område var. När det gäller FOX-news så hittade de en egen tidigare outnyttjad nisch som de kunde exploatera och tjäna pengar på. Faktiskt så mycket pengar att de är eller åtminstone var (vet inte hur det ser ut idag) ett av de mest lönsamma tv-bolagen i USA.
    Och som folk vill ha, glom inte det.

    Konservativa brukade ha "bara" talk radio, som också är en stor konservativ mediakanal. Vänster-vriden talkradio floppade däremot.

    Och så det vanliga felet många gor, är att tro diskussionsshower som Diskuterar nyheter är faktiska nyheter. Så är ju inte fallet. CNN har t ex sina vänstervridna diskussioner, och fox har mer konservativa diskussioner. Inget fel med någon av dem.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2018-03-28 00:00:22 följande:

     så titta på FOX news och sen inbilla sig detta återspeglar världen.


    Vad menar du?
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?