Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Trump som president :( vad händer nu?

    Världsmedborgare skrev 2017-01-26 18:12:47 följande:

    Bush på sin tid inskränkte mycket av demokratin och friheten, t.om media fick sin frihet inskränkt och beskuren under Irak-kriget.


    Minns du orsaken? Det var visst nåt stort som avsiktligt störtade rakt in i WTC och dödade tusentals. Liknande hade inte hänt i USA förr och krävde en hel del agerande, så att det inte tilläts hända igen. Vad skulle du gjort som President/styrande organ? Suttit på din bak och väntat på ett möte med FN?
  • Tow2Mater
    Konstatera skrev 2017-01-28 17:25:24 följande:

    Well, säga vad man vill om Trump, men amerikanerna har fått en riktigt effektiv president. Det är även positivt att precis allt han gör skapar debatt.

    Han verkar hålla vad han lovat. Det tillhör som vi alla vet, inte vanligheterna. Trump sätter en ny standard för politiker.

    Fortsätt så


    Men precis! Oavsett vad man tycker om honom, och vad han får igenom eller inte, är detta faktist det viktigaste.
  • Tow2Mater

    USA skulle tagit över Mexio för länge sen, det skulle gynnat båda parter och varit bra billigare än det svarta hål som hela gräns- och drogpolitiken är. Kanske en framtida lösning?

  • Tow2Mater
    Moderno skrev 2017-02-03 16:10:36 följande:
    Jag delar naturligtvis inte mycket av Scalia och andra konservativas åsikter i olika frågor som rör mänskliga rättigheter, jämlikhet mellan könen, frågor om abort och religion, m.m. Men som tanke verkar jag se andra problem och möjligheter med en konservativ syn på domarnas roll i Supreme Court än vad du gör. Tänk t.ex. vad konservativa "aktivistdomare" skulle kunna göra om de fick ett numerärt övertag i domstolen och börjar tolka in nya ståndpunkter i konstitutionen. I ett sådant läge är sannolikt den mer långdragna lagstiftningsprocessen att föredra.
    Oavsett vilken sida man delar åsikter med, eller inte, handlar det om balans. Demokratiska sidan kan göra lika mycket "skada" med ett numerärt övertag i domstolen och de verkar ju vilja tolka in nya ståndpunkter i konstitutionen ganska ofta. Retroaktiv abort upp till 1 månads ålder elller liknande skulle inte behöva vara ett otroligt förslag av vänstersidan.
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2017-02-03 18:42:48 följande:
    Har redan börjat bojkotta amerikanskt i den mån det är urskiljningsbart. Valnötter märkta med ursprungsland USA lades tillbaka i hyllan.

    Amerika last! Eller inte ens med på listan.
    Håll dig till svenska filmer på bio. Eller kanske indiska Bollywood?
  • Tow2Mater
    Världsmedborgare skrev 2017-02-03 15:55:54 följande:
    Helt rätt, och det är precis det som kritiken gäller, en vit man för de mest konservativa och kristna, och inte en folkets domare i tiden.
    Varför ska inte konservativa och kristna få ha en representant? Skulle du vara ok med enbart representanter för liberala demokrater a la odumbosympatisatörer? Eller kanske en domstol bestående av bara svarta, bekännade Demokrater som är ateister med könstillhörigheten "hen"?
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2017-02-03 22:33:24 följande:
    En? Har du svårt för att räkna?
    Kanske. Du får ju garna ge information om du har. Vad jag minns var Stevens Protestant, men han gick i pension 2010 (?). Katoliker o Judar sen (kan knappast kallas kristna), eller har jag fel?
  • Tow2Mater
    Världsmedborgare skrev 2017-02-04 14:28:02 följande:

    Och nog håller du väl med om att t.ex vapenlagarna i USA inte följt med i tiden, men ett konservativt tänkande och en urstark vapenlobby, gör att Vilda Västern-tänket kan fortsätta att skörda 1000-tals liv varje år i USA.


    USAs vapenlagar är helt i tiden, det finns ingen "vilda västern mentalitet" over dem. Vapenlagarn skiljer sig ju mycket från t ex svensk syn, men i tillägg till att kunna och vara tillåten att forsvara sig (i motsats till i Sverige) anses de också kunna vara ett forsvar mot just ett alltfor starkt och felaktigt politiskt styre.
  • Tow2Mater
    KillBill skrev 2017-02-04 16:46:32 följande:

     en lagstiftning som begränsar eller försvårar kvinnors rätt till abort och preventivmedel. 


    Precis som Svensk lagstiftning. Säg till när Sverige har helt fri "rätt" till abort och du kan kopa t ec p-piller utan recept.
  • Tow2Mater
    Världsmedborgare skrev 2017-02-04 18:46:51 följande:
    Sanningen är nog dessvärre att Trump inte fattat att lagen i många fall, står över vad en Prsident beordrar om.
    Därför kan domare upphäva order/beslut som presidenten har fattat, allså precis det som vi nu ser hända.
    Trump beordrade om vad som faktist inkluderas i lagen, till skillnad mot Obama, som just beordrade om att strunta i vad lagen säger.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?