Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Trump som president :( vad händer nu?

    JTA skrev 2017-01-25 09:37:15 följande:
    Det går inte att förstå vem och vad du refererar till med "gjorde han inte". Försök gärna igen.

    Ja, Clinton fick fler röster. Men Trump fick också en hel del röster och givet den bild vi får oss serverad borde han inte ha fått en enda.

    Jämret om att Trump vann trots färre röster (vilket är en effekt av USAs system, vilket de inte kommer att ändra på i första taget eftersom USA är bäst) är också väldigt intressant. Före valet blev det ett himla liv när Trump andades någonting om att inte respektera valresultatet om han förlorade. En ren antidemokrat, EN FASCIST! Men nu är det plötsligen helt ok. Jag förstår inte hur man kan tänka så, man avslöjar ju sig som ren idiot.
    En av de stora anledningar som fick amerikanska folket att rösta på Trump.
    Det är att i USA precis som i Sverige, så har de på högersidan, storföretagen och deras lobbyister fått folk att tro att skatterna är för höga och att företagen håller att gå på knäna då inga vinster görs.

    Men sanningen ser helt annorlunda ut, här i Sverige precis som i USA har förtagen och de som sitter i toppen tjänat allt mer pengar och gjort allt större vinster under ca 20 år, och den utveckligen har ännu inte brutits.

    Skillnaden i USA mot Sverige, är att där hade man fått nog och beslöt att skicka hela "etablissimanget" åt h-vete.
    Tyvärr var det helt fel tidpunkt, då USA:s folk äntligen hade börjat få ta del av lite av vinsterna och folk har arbeten att gå till igen.
    Och givetvis helt fel tidpunkt, med tanke på de alternativ de hade att välja mellan, de två mest avskydda kandidaterna genom tiderna, som eg ingen ville se som president.

    Inga andra än de allra längst ut på högerkanten, som genom en massa lögner underblåste allt hat som fanns mot etablissemanget.
    Så inget av de förbättringar som hänt i USA fick tillräckligt med utrymme för att folket skulle hinna ta till sig det.
    ------------------------------------
    Men se upp, samma sak försöker de längst ut på högerkanten med här i Sverige, att ljuga sig till makten.
    Det tror jag knappast någon har missat, så vi får hoppas media hjälper oss med att informera svenska folket hur bra det går för Sverige.
    Så att vi inte hamnar i samma situation som USA, och blir sittande med en regering som bara är intressera av makten och inte Sveriges och folkets bästa.
    Jag trodde faktiskt inte att AK Batra kunde ljuga så hämningslöst inför hela svenska folket, men tydligen så saknar även hon en hel del spärrar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    JTA skrev 2017-01-25 13:47:33 följande:
    Så du tillhör etablissemanget? vi får hoppas media hjäper oss att informera det svenska folket" etc.

    Anser du AKB vara längst ut på högerkanten?

    Det som nu kallas "populism" i Sverige handlar om kritik av en ansvarslös invandrings- och integrationspolitik, som understötts av media som genomgående åtminstone undvikit att rapportera objektivt om den drivna politikens baksidor. Något annat mer påtaglig strömning kan jag inte skönja. Någon märkbar uppslutning för en "Swexit" finns knappast och det som går dåligt i Sverige är närmast helt och hållet knutet till invandring och integration - kriminalitet, tillit, skolresultat, arbetslöshet/bidragsberoende, radikalisering. Det svenska Sverige fungerar utmärkt. Möjligen kan det svenska folkets rekordhöga belåningsgrad oroa.

    Så du kan lugnt lägga ner jämförelser mellan USA och Sverige. USA är en annan kultur, en annan mentalitet, en annan historia, ett annat folk, en annan värld. Vilken partiledare skulle du vilja jämföra Trump med? Största likheten finner du nog hos Annie Lööf, och det är mest hårfärgen som gör det.

    Men visst, jag håller helt med om att vi måste akta oss så vi inte får (en till) regering som mer är intresserad av makten än det svenska folkets bästa. Att MEDIA av alla spelare skulle hjälpa till med det är förstås en absurd tanke.
    Jag tillhör de som gillar globalisering och avskyr protektionism, och jag stödjer media/3:e statsmakten, visselblåsare och alla andra som lämnar ut uppgifter som gör att våra makthavare inte kan missbruka sin makt.

    AKB är/var enligt sig själv inte långt ut på högerkanten, men hon har tydligt deklarerat att hon inte längre sätter sina åsikter före makten.
    Så just nu är hon företrädare för de på yttersta högerkanten, när hon fallit undan för påtryckningar från det hållit i partitoppen.
    Det gör hon till en dålig partiledare och kan inte annat än ses som opålitlig.
    Och det är det säkert många inom hennes eget parti som tycker: goo.gl/1t95Nd

    Resten samma trams och lögner vi hört från högerhåll/SD till leda, så det orkar jag inte ens kommentera ännu en gång.
    Allt kan enkelt motbevisas av alla som goolar fram fakta, vilket f.ö gjort så många ggr här på FL, motbevisats alltså.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tecum skrev 2017-01-25 19:57:30 följande:
    Nu påstår idioten att han blivit utsatt för valfusk trots att han vann valet, och att han egentligen fick fler röster än Clinton! Det är nog första gången i världshistorien som en valsegrare hävdar valfusk i det val han vann.

    Finns det någon seriös bedömare som längre tvivlar på att Trump är svårt mentalt störd?
    Nej, de flesta är överens om att Trump har nån form av mental störning.., narcissism uppfyller han samtliga kriterier för, själv tycker jag han mer än väl uppfyller alla krav som krävs för att vara en fullblods psykopat, d.v.s lider total avsaknad av empati.

    En av de senaste lögnerna jag hörde Trump säga, var att tortyr är effektivt, nåt som bara torterare själva tror på, trots att all fakta bevisar motsatsen.
    Trump ska därför göra allt för att tortyr införs/tillåts som förhörsmetod om det är ett önskemål från förhörsansvariga.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-26 07:20:20 följande:
    Nu är du väl lite orättvis mot Kalle Anka.

    Dagens klaver-Trump är kanske att han säger att eftersom IS torterar amerikaner kan Amerika svara med samma mynt.

    Fel av mig, dagens klaver-Trump måste vara detta:

    "Donald Trumps administration har instruerat amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA att ta bort den sida på sin sajt där klimatförändringar beskrivs, uppger medarbetare vid myndigheten för nyhetsbyrån Reuters"

    www.dn.se/nyheter/varlden/kallor-trumps-admin.../
    Och Trump har nu hotat med att sätta in milis mot amerikanska folket, frågan är om inte det är ett ännu värre klaverTrump.
    Det börjar snabbt arta sig till en "normal" högerextremistisk tillställning, så nu jublar säkert brunskjortorna i Sverige och övriga Världen.
    Jag hörde f.ö senast i morse en av SD:s förrädare (Dick Erixon från Samtiden) hylla Trump i Gomorron Sverige.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    JTA skrev 2017-01-26 10:19:51 följande:
    Nu är det ju sedan länge konstaterat att media istället för att granska makten övergått till att granska folket. Medias självpåtagna roll har varit att kontrollera att folket inte hittar på någonting som bryter mot den värdegrund som media själva ansett vara den korrekta. Och eftersom media konstaterats vara dominerat av vänstern (ca 85 % av journalisterna håller på vänsterpartier) är denna värdegrund tungt vänsterorienterad. Förutom den här frågan om frihandel/globalism då. Vad hände med Attac och antiglobaliseringsrörelsen? Skumt.

    Anyway, om du stödjer media i dess arbete som det bedrivs idag, kan du bara göra det om du håller med om den agenda media har. Dvs du är inte intresserad av objektivitet, granskning, visselblåsning etc utan du vill verka för att påtvinga folket den värdegrund du anser vara den rätta.

    Angående det "enkelt motbevisade" tramset och lögnerna: Det hade varit kul att diskutera den saken men jag förstår av din inledning att fakta inte skulle ha någon betydelse för dig så det är väl bortkastad tid.
    Det är tack vare media som vi gräsrötter har nån som håller koll på makthavare och folkvalda.
    Klart jag till 100% stödjer det media gör idag, men det betyder inte att jag stödjer all media eller att jag tycker allt är bra.

    Och pressfriheten är det bara extremister som ogillar, annars så råder total enighet om att den måste värnas och skyddas.
    Och det har vi nu i Sverige gjort i 250 år, längre än något annat land, och vi ska fortsätta göra det lika bra, i minst 250 år till.

    Ang det sista så är det så förbannat uttjatat och debatterat att det numera helt saknar nyhetsvärde, då varenda kotte i Sverige vet hur det ligger till.
    Det är enbart tröttsamt att samma saker hela tiden återkommer, men det är förståligt, då det inte finns nåt annat att klaga på.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    JTA skrev 2017-01-26 15:32:20 följande:
    DN rapporterar idag om en intressant undersökning i USA som kanske kan ge en del av förklaringen till Trumps svårförståeliga triumf. Det handlar om den återkommande rapporten "Democracy Index" och USA är enligt den numera en "bristfällig demokrati".

    Men inte som en konsekvens av Trump. Däremot kanske konsekvensen är Trump. Mycket intressant!


    www.dn.se/nyheter/varlden/rapport-usa-nu-bris.../

    Notera dock DN ju är välkänd för sin agendajournalistik driven av falska nyheter, faktaresistens och alternativa sanningar, så detta kanske inte är att lita på.

    Inte så konstigt, för Bush på sin tid inskränkte mycket av demokratin och friheten, t.om media fick sin frihet inskränkt och beskuren under Irak-kriget.
    Och Obama har inte haft nån reell möjlighet att ändra på det, då han aldrig haft majoritet i kongressen eller utskottet.
    Så därför sitter nu USA/amerikanska folket t.ex på en grundlag som knappt är värd namnet.
    Patriot Act kan sätta/sätter den ur spel, vilket gör att amerikanska folket inte längre har ett follgott skydd av sin egen grundlag.
    Lägg till de brott som Snowden avslöjade om USA:s militär och myndigheter, så är det helt befogat att tycka att demokratin är bristfällig.

    Ännu ett bevis på vad som händer när extrema högerkrafter får för mycket makt, då börjar dom genast att köra över demokratin och ge sig på att tysta media.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    JTA skrev 2017-01-26 21:28:32 följande:
    Haha vafan!? Du är alltså helt omedveten om den debatt som pågår idag om folkets förlorade förtroende för media och hur homogen och ickerepresentativ journalistkåren är jämfört med folket? Besynnerligt i så fall.

    En kontrollfråga bara: Hur mycket omfattar 100 %? En liten del, ungefär hälften, eller allt?

    Så... va?

    Ja, de allra flesta torde numera vara medvetna om mångkulturens negativa inverkan på det svenska samhället. Det var länge sedan man hörde någonting om att vi skulle tjäna på invandring. Den saken går inte att ljuga om längre. Inte ens de värsta lögnarna inom ljugmedia försöker längre. Problembeskrivningen är klar, nu handlar det om att begränsa skadan och försöka göra någonting åt situationen (a.k.a. "utmaningarna") innan det är försent. Repatriering en masse lär snart komma på tal.

    Sedan lär någon form av sanningskommission bli aktuell.
    Den debatten är en evigt pågående debatt, och har sett likadan ut under hela min levnadstid.
    D.v.s gillar man inte de åsikter och sanningar som förs fram, då klagas det, och så ska det vara.
    Varför? Jo för att lagen är så bra att den tillåter alla att fritt uttrycka sig i tal och skrift, och då får vi på köpet en debatt som ifrågasätter media och därmed sätter press även på den, precis som media sätter press på våra makthavare.., helt perfekt.

    Klart vi tjänar på invandringen, om vi kan behålla de som kommit hit, annars blir det en förlust.
    Dom är/blir som alla vi andra konsumenter och producenter, och det är det som driver vår ekonomi framåt, då det är kapitalismens vi använder oss av.., hur enkelt och glasklart som helst. 

    Ännu ett bevis på att Sverige just nu går riktigt bra: http://www.di.se/nyheter/ki-fortsatt-kraft-i-konjunkturen/

    Den enda skada som finns, det är den som de främlingsfientliga ställt till med, och den ska vi givetvis laga.

     
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    JTA skrev 2017-01-26 21:35:44 följande:
    Nu skall vi se om vi kan få ihop det här utan alltför stora motsägelser...

    Högerextremisterna (bland annat Bush) inskränkte pressfriheten och grundlagens skydd av folket. Det har gjort att folket så småningom tappat tilliten till statens institutioner. Därför röstade de på Trump. Inte för att Trump vill öka pressfriheten och liberalisera statsstyret, utan för att han vill göra tvärtom. Så folket röstar tvärtemot sin övertygelse?

    Eller är det hela en mycket listig konspiration?

    Hmm, tänkvärt...
    Nu börjar du sänka dig ner till sandlådenivå, brist på bra argument?

    Varför amerikanska folket röstade fram Trump, det har vi ältat länge nu, och jag tänker inte lägga ved på den nu falnade brasan.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-01-27 09:28:29 följande:
    - Muren är påbörjad.

    - Ökade restriktioner i invandringen är påbörjade.

    - Uppsägningen av diverse handelsavtal är påbörjad.

    - Samtal om bilaterala avtal är påbörjade.

    - Nedmonteringen av ObamaCare är påbörjad.

    Bland annat.

    Och detta bara under första veckan av hans presidentskap.

    Han håller helt enkelt sina vallöften.
    Ja det ser verkligen illa ut för amerikanska folket, t.o.m värre än de mest pessimistiska tankar jag har haft.
    Och kanske mest illa ser det ut för de ca 20 miljoner amerikaner som är helt eller delvis beroende av en väl fungerande handel med Mexico.
    Ett handelskrig med Mexico kommer att slå hårt mot sydstaterna och deras ekonomi, undra hur dom kommer att gilla det.

    Att USA komer att "vinna" det kriget, det är klart, men det kommer att kosta båda sidor miljarder $, och definitivt är det inget som det amerikanska eller mexikanska folket kommer att gilla.
    Det troliga är att det kommer att splittra USA ännu mer, bode folkligt och geografiskt, om det nu går.., fan vet.

    Och inte blev det mycket bättre av att han blandat sig i Syrien-kriget, och hur det ska lösas, det hamnade inte precis i god jord.
    USA skickade inte ens en delegation när det skulle förhandlas, bara en lyssnande ambassadör, men nu lägger sig Trump i ändå.., illa illa, och det gör inte ryssarna glada, inga andra inblandade heller, för den delen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-27 10:50:48 följande:
    Nej, jag vet.

    Det är fruktansvärt obehagligt att USA fått en president som så uppenbart är känslomässigt labil.

    Men det blir inte värre av att man skrattar åt eländet men det är klart att scenarion som till och med omfattar kärnvapenkrig inte är omöjliga.

    Som du kanske minns så var det en fråga han ställde i den tidiga valkampanjen: Varför man inte kan använda kärnvapen.

    Vill man i stället vara positiv så kan det komma en stark motreaktion som innebär en backlash för högerpopulism och skränig nationalism. 

    Det är åtminstone vad jag hoppas på - att hans småaktiga beteende ska ses som ett tydligt exempel på just hur inskränkt och småaktig högerpopulismen är och hur illa det kan gå när den får inflytande.

    Så jag fortsätter attskratta åt clownen och kan också skratta åt hur sällsynt illa tajmad Kinberg Batras invit till SD var.

    SD står ju i nästan lika hög utsträckning som Trump för alternativa fakta.
    Jag lyssnade till vad man tror framtiden ser ut som, och där var dom hyfsat eniga om att Trump kommer att få agera fritt det 1:a året.
    Tydligen så är det nåt slags oskriven lag alla presidenter åtnjuter, innan även de egna börjar sätta press på presidenten.

    Frågan är om dom vågar släppa Trump hur långt som helst under det här året, utan att dom lägger fram sina egna åsikter eller på anat sätt börjar protestera...

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?