Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Trump som president :( vad händer nu?

    Flash Gordon skrev 2017-01-14 16:21:08 följande:
    Det är en beskrivning av vad som faktiskt hände.

    Att du uppfattar detta som att "skydda" Trump säger en del om hur det verkligen var.
    Det är väl att skydda om du försvarar Trump:s uppförande, och det gör inte ens flera av hans närmast folk i republikanerna, tror t.o.m han fick på käften av nån han valt ut för en ministerpost.
    Tvärtom så är dom, med all rätt, bekymrade över vad presskonferansen kommer att leda till.

    Att ha 3:e statsmakten i sitt eget land som sin "fiende", det är tveklöst en av de värsta och svåraste "fiender" man kan dra på sig.

    Och inte bara det, Trump uppför sig på ett sätt mot media som kan vålla USA stora problem i ett flertal länder, speciellt i Asien och arabvärlden, och troligen då/där leda till diplomatiska svårigheter.
    Han kommer även att ses som att tala för alla för USA:s invånare, inkl alla företag, och du kan säkert själv räkna ut vad som skulle kunna hända då, om dessa länders ledare tycker sig bli förolämpade.

    Att ens uppvisa en attityd i näheten med vad han gjorde under presskonferensen, det skulle göra han omöjlig i andra sammanhang.

    Så försök att förstå, att det inte enbart handlar om dumheterna som CNN gjorde, eller hur Trump bar sig åt under just den här presskonferens, och vad man tycker och tänker i USA om det, utan vad det kan leda till i förlängningen.

    Han ska leda USA, vara hela folkets representant och alla USA:s företag, och då går det inte att visa upp några pajaskonster, inte ens på hemmaplan.
    Utan han får finna sig i att alltid krypa för andra länders ledare, när han som USA:s president är inbjuden till ett annat land.
    Och då måste han börja med att ge ett statsmannamässigt intryck på hemmaplan, annars kommer han att vara i underläge redan innan han landat i nåt värdland.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Som vi ser här, så finns det två saker i det här om Trump och CNN/media.

    Det ena är dumheterna som CNN har gjort sig skyldiga till, det andra är hur Trump bar sig åt under presskonferensen.

    Dessa två saker ger vitt skilda konsekvenser.
    CNN och Trumps agerande i den saken, rör demokratin och förhållningen till media och säkerhetstjänsterna, alltså mest ett problem för USA internt, även om det spiller över till alla media väst.

    Men Trumps attityd och agerande är helt förkastligt som statsman och den president han ska tillträda som, och är ett långt större problem, som garanterat drar resten av Världens blickar till sig.
    Och personligen så tror jag det senare kan bli ett verkligt problem, så om inte Trump helt läggar av med sina översittarfasoner, kommer det att slå tillbaka mot USA på många olika plan.

    Men han verkar nu krypa till korset, lite mildare verkar han han blivit i dessa frågor, fast ändrat sig till det bättre har han gjort tidigare, men det har inte varat värst länge.
    Låt oss hoppas att han den här gången lärt sig något, men tillåt mig tvivla.
    ----
    Apropå att Trump sagt sig kunna ena USA, så verkar han nu nå vissa framgångar.
    För nu i helgen har folk enat sig som aldrig förr, och demonstrerar nu i massor mot att Trump ska riva upp Obamacare.
    Eller var det inte det han menade med att ena folket.. Skäms


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-14 21:37:47 följande:
    Mm, jag tror också att Trump kommer att lyckas ena det amerikanska folket i ett rungande "Aldrig mer".

    Han är redan på god väg. Mer impopulär än någon annan tillträdande president någonsin varit.

    Jag gissar att senat och representanthus kommer att tvingas snöpa honom innan han ställer till irreversibel skada.
    Jag läste lite nyheter i natt/morse, och för att vara en söndag, när det mest brukar vara repriser på det som hänt under veckan, så finns istället mängder med negativa nya saker om Trump.

    T.ex att han dömt ut människorätsaktivisten John Lewis en man som är förklarad som hjälte av USA.
    Och det för att han sa att han aldrig kommer att erkänna Trump som president, vilket kan tyckas vara fel, men så fel blir det inte, om man som han hela livet kämpat för människors lika värde och samma rättigheter.
    För det är knappast nåt som Trump är känd för, tvärtom så pekar han ut grupper för att vara mindra värda och som är roten till allt ont.

    Och även här så ser vi att det där med att ena USA:s folk och uppträda statsmannamässigt, det verkar det inte bli myckat av med.
    ----
    Och så till rena lögner?

    Gallup håller koll på Trump:s förtroende hos det amerikanska folket, och nu har inte längre Trump förtroende hos majoriteten av USA:s väljare.
    Så han har sen valet gått från en majoritets stöd, till jämnvikt, och nu till att inte längre ha majoritetens stöd.

    För att använda ett ordval som Trump själv ofta brukar om det amerkanska folket, och sina utvalda.
    They have done a fantastic, tremendous, marvellous and great job, in such a short time.
    ----------------------------

    Det går absolut att som jag göra som jag gör här, driva med Trump och hans tokerier, men alltså, hur kul är det eg?
    Inte kul alls, om ni frågar mig.
    För i värsta fall så drar Trump in hela Världen i kanske den värsta ekonomiska kris vi sett på mycket länge.

    Och hur kul kommer det då att bli i vårt Sverige.., och det värsta av allt, vi kan inget göra för att skydda oss mot det, knappt ens mildra verkningarna.
    Vi kommer att behöva dra åt svånremmen rejält, avstå från det som är "gratis" och som vi ser som självklart i välfärden idag.
    Lleva så snålt att vi tar oss igenom krisen, om den blir verklighet.
    Och kanske det viktigaste av allt, ett samarbete fullt ut över blockgränserna/parti-idéologierna, precis som vi gjort tidigare när Sverige hamnat i ett krisläge.

    Jag hoppas verkligen att jag målar upp ett läge som aldrig blir verklighet, eller i vart fall begränsas så att det inte vållar några större problem.
    Och att vi i efterhand kan andas ut, och säga "det var nära ögat", och därefter aldrig mer se åt populister och extremister av något slag, när det blir dags för oss att välja våra ledare.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2017-01-17 13:28:56 följande:
    Trump babblar på och gör sig ovän med FBI och CIA. Någon av dessa organisationer "hittar" graverande saker som gör att han måste avgå.
    Nu har man visst hittat nån felaktighet vad gäller hälso och sjukvårdsministern (heter det så? ) som Trump valt ut att höra till hans regering.
    Nåt liknande en oetisk insider-affär med aktier, och som kan komma att sätta stopp för det valet av minister.

    Ni får rota på Nätet själva om ni vill veta mer nu, då jag måste iväg och träffa kommunen/soc.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Installationen av Trump som president är på väg att bli rena fiaskot, det är massor av artister och demokrater som är inbjudna, men som nu bojkottar den händelsen, och listan blir hela tiden längre.
    Och med tanke på hur många grupper som fått tillstånd att demonstrera, så lär den dagen bli historisk för USA, på ett eller annat sätt.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-01-18 17:06:40 följande:
    Jag förklarade sakligt vad som hände. Att den beskrivningen uppfattas av dig som "försvar av Trump" säger då kanske någonting om vad som egentligen skedde? Jämfört med hur viss media och vissa debattörer och debattöser presenterat det.


    Det här handlar om att Trump, till skillnad från de flesta "tillvanda" politiker inte är rädd för media. Han är en media-person själv. Kameran skrämmer inte.

    Så när CNN medvetet släpper en fejk-nyhet för att skada honom så attackerar han detta istället för att krypa för dem. Det är nya spelregler nu. Definitivt.

    "He aint no push over" som det stod i en debattartikel där debattören uppmanade media att ta til sig den nya verkligheten.

    Och media, åtminstone den del av media som tidigare varit privilierad, upprörs.

    Det faktum att upp till 350 olika media ansökt för att få vara på hans presskonferenser får hans stab att fundera på att flytta dem från dagens lokal (49 platser) till en annan lokal på Vita Husets område. Det kallar då press-eliten för en skandal och ett hot mot demokratin. Det antyds att detta skulle vara ett medvetet sabotage. Att det är en rent praktisk grej - det vill man inte acceptera som förklaring.

    Och en arg journalist (Kyle Pope), som länge varit emot Trump, skriver ett öppet brev i "presskårens" namn där han hotar med att "vi" ska infiltrera dig och din byråkrati osv osv. Enormt upprörd är han. I praktiken är det direkta hot om att försöka sänka Trump som han skriver.

    Och detta leder i sin tur till en, vad det verkar, felaktigt vinklad nyhet svensk media om att "amerikanska presskåren" går till attack:
    www.svt.se/kultur/medier/amerikanska-presskar...

    Kanske beroende på att man blandat ihop "US Press Corps" (som rä en branchorganisation för journalisterna i USA) med signaturen under killens brev "the press corp". 

    Snart ett dygn har gått nu och ingen amerikansk media av betydelse ha ännu rapporterat om det öppna brevet på sina hemsidor. De verkar inte vilja lyfta det.

    Som skrivet, eliten av pressen är klart störd av att Trump inte gör som andra presidenter har gjort och det är inte MSM som vinner den fighten. Trump är alldeles för mediavan för det.

    OM de nu väljer att försöka strida emot honom.

    Det är ju trots allt så att Trump har varit fullt ut korrekt när media (oavsett bolag) har varit korrekt mot honom. Så om bara media avstår från fake news så komer dt hela att lösa sig bra, så småningom.

    En del behöver bara vänja sig med att ha blivit av med vissa privilegier.

    Att det är nya spelregler, ja det tror iaf Trump, men högmod brukar gå före fall, och just det kan bli hans stora misstag.
    För han sätter inga spelregler, det gör omvärlden, och det är inte värst många av Världens ledare som vill spela "världsspelet" efter Trump:s spelregler.

    Sen är det bara att vänta och se vad som händer, han har ju .ex lovat att försätta världsekonomi i kaos, om inte Kina gör som han vill.., knappast rätt land att tvinga till underkastelse.
    Där det f.ö inte kommer att finnas nån vinnare.

    Men Kina är ungefär som Ryssland, det biter inte med ekonomiska påtryckningar på dom, eller som Putin sa på frågan om hur dom skulle klara alla sanktioner som riktades mot Ryssland.
    Hans svar var ungefär: Vi ryssar gör bara som vanligt i dåliga tider, snålar in på allt och överlever.
    Och så lär även Kina göra, och kommer troligen att ha moral att gå ännu längre, men kommer USA och dess folk att tåla samma behandling?

    Men vi får väl hoppas att det "bara" blir amerkanerna som får lida, det är ju trots allt dom som valt sin president, och inte vi andra.
    Så uppfyller inte Trump deras förhoppningar, så är det dom som ska agera.
    Och så splittrat USA är idag, från gräsrötterna upp till makthavare och myndigheter, så får Trump det inte lätt.  Men det kanske är just splittringen som får Trump att inte utmana allt och alla, och vi får se en helt annan Trump än vad han hittills visat upp av sig själv.

    Men vad gäller Trump utifrån det han sagt, så finns det inget jag utesluter som inte kan hända.
    Därför ska jag försöka hålla mig/oss/familjen utanför nåt ekonomiskt drag som blir kostsamt för oss.
    Vad som sen händer kan jag ändå inte påverka, utan får lita på att Trump:s närmaste avstyr handelskrig och annat som får stor inverkan globalt. 
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2017-01-20 15:22:57 följande:
    Black Friday idag.
    Vi kanske får en värld som leds av Kina istället för USA, då Kina pratade varmt om frihandel i Davos så finns det uppenbart en baktanke med det utspelet och långa talet från Kina och deras ledaren Xi Jinping.

    Ska USA nu ändå stänga in sig och förhindra frihandel, så kan Kina vara "lösningen" för övriga Världen. 


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2017-01-20 18:28:33 följande:
    Lyssnar på Trumps invigningstal. Han menar att folket har höjt sin röst genom att rösta på honom och att det bortglömda folket inte längre är bortglömt. Detta ältade han mest om. Smidigt att i detta läge för Trump att glömma bort att de flesta av de som gick till valurnorna INTE röstade på honom.

    America first i alla lägen. Jo, det kommer man långt på om alla tänker på sig själva först. Fungerar bra i familjen, kvarteret, staden, landet och i världen. Men vi ska vara solidariska mot varandra - eller åtminstone ska alla "civiliserade" människor på planeten vara solidariska mot varandra. Genom att USA ska tänka på sig själva först Obestämd 

    Han fortsätter: Vi är skyddade av vår militär och Gud - undrar om han tänkte sig någon solidaritet däremellan? Har Trumps gud hagelgevär?

    Han lät inte äkta eller ens entusiastisk faktiskt.
    Att du orkar, en minut, sen höll jag på att kräkas.., å andra sidan så har jag genuint svårt för alla sånna där spektakel.

    Men jag hann iaf att höra att protektionismen skulle göra Amerika starkare, och Amerika först., jo jo, det har vi hört förut av länders ledare, samtliga har misslyckats.
    T.o.m Kina fick ge sig inför globaliseringen och frihandeln..

    Och så sa han Amerika först, i alla lägen, alltid, alltid, så vi vet nu vad som väntar oss, även här i Sverige.
    Men nu blir det mer handboll, klart roligare att se på den.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?