Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Trump som president :( vad händer nu?

    Gabbe75 skrev 2017-01-29 16:08:14 följande:
    Det amerikanska valsystemets uppbyggnad är välkänt och det är långt ifrån första gången det inträffar. De gånger det har skett har det emellertid alltid varit på marginalen precis som denna gång, så något demokratiskt problem att tala om är det knappast. År 2000 fick exempelvis Al Gore något fler röster än George W Bush.

    Barack Obama var populär när han valdes in, men extremt impopulär när han lämnade vita huset. Kanske blir det tvärtom med Donald Trump.

    Det är tråkigt att diskutera med dig då du uppenbarligen sitter och hittar på din egen fakta..
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 21:46:24 följande:
    Det återstår att se hur bra det blir, men vi får väl se. Det stämmer säkert att den av CNN genomförda undersökningen där de tillfrågade 1000 personer så sade sig 600 personer vara nöjda med Obama. Möjligen kan man fråga sig hur representivt urvalet var, men opinionsundersökningar är aldrig något svar på hur verkligheten gestaltar sig. Ikväll hörde jag på TV att 5000 personer hade demonsterat mot trump i USA. Det förändrar ändå inte det faktum att Donald Trump fick närmare 60 miljoner röster och att många av dessa väljare var väldigt missnöjda med Obamas administration. Det förändrar heller inte det faktum att Donald Trump valdes till president i ett demokratiskt fritt val i ett land med över 300 miljoner människor. Om du vill kalla det här för en alternativ sanning som du inte tror på är ju helt upp till dig.

    Själv är jag förbluffad över hur vänsterextremister och sk liberaler har så svårt att acceptera den demokratiska processen när den går dem emot. Vässa era argument vid nästa val istället istället för att kasta gatsten och krossa skyltfönster. Det stärker ju inte precis bilden av er.

    Det är rätt intressant att titta på det slutliga valresultatet. Hillary Clinton fick totalt 2 868 520 fler röster än Donald Trump.  Det var bara 27% av de som fick rösta i det amerikanska valet som la sin röst på Donald Trump.



     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 22:57:57 följande:
    Det är ungefär så det brukar se ut. Valdeltagandet är med svenska mått relativt lågt, cirka 55% lär det ha legat på vid senaste valomgången.

    Det är inte antalet röster som räknas, det är antalet elektorer. Demokraten Al Gore är ett exempel. Han fick fler röster än republikanen George W Bush 2000 men förlorade ändå USA-valet.


    <img class="async-load" width="600" src="z.cdn-expressen.se/images/c2/09/c209a6fa53024fb6897bc429c749d34f/4x3/
    Varje delstat är värd ett visst antal elektorer, allt beroende på folkmängd. Kalifornien är därför viktigast eftersom en seger där ger 55 elektorer.

    Stora (till ytan) men glesbefolkade Montana är värt bara tre. Det finns 538 elektorer totalt. Vinnare är den som vinner 270 elektorer eller fler. Om ingen får en egen majoritet ? exempelvis på grund av att en tredje kandidat också vunnit delstater ? så avgörs vinnaren av representanthuset, den ena av kongressens två kamrar. Detta har dock inte inträffat sedan valet 1824.


    Jag kan och förstår valsystemet i USA. Att Donald Trump bara fick 46%  av rösterna är en låg siffra.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    lollys skrev 2017-01-29 23:45:19 följande:
    Han vann ju. Så vad gnäller ni över?
    Gnäller inte. Påpekar bara att att fler faktiskt valde en annan kandidat.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    lollys skrev 2017-01-30 00:04:43 följande:
    Nej, men vad ska vi göra åt det tycker du?
    Förslagsvis diskutera saken i en tråd som inte handlar om Donald Trump?
  • KillBill
    KillBill skrev 2017-01-30 00:10:53 följande:
    Förslagsvis diskutera saken i en tråd som inte handlar om Donald Trump?
    Sorry trodde du diskuterade Sverige
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2017-01-30 16:24:31 följande:
    Och nu sitter du och mordhotar amerikanska presidenten? Ja, ni vänsterextremister förnekar er aldrig. När demokratin går er emot förespråkar ni genast totalitära metoder.
    Vad menar du? Om kongressen skulle avsätta Donald Trump så skulle detta ske enligt helt och hållet demokratiska principer.
  • KillBill

    Flera bedömare som Di har talat med anser att USA är den stora förloraren på att skrota avtalet med tolv länder i Stillahavsregionen, exklusive Kina, vilka sammanlagt står för 40 procent av världens ekonomi.

    Det blir i stället Kina som kommer att styra förhandlingarna kring nya frihandelsavtal, främst Regional Comprehensive Economic Partnership, RCEP, och the Free-Trade Agreement of the Asia-Pacific, FTAAP.

    www.di.se/nyheter/usa-ger-kina-ny-handelsroll/

  • KillBill

    Varför krångla till det med för-registrering? Tror du inte att det kan vara en förklaring till den låga andelen medborgare som röstar i USA?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?