Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Trump som president :( vad händer nu?

    klyban skrev 2017-08-22 18:33:54 följande:

    Det är galet viktigt att hitta olika vinklar till legitimera denna ansvarsförflyttning.
    Hade det varit omvänt och samma, så hade du varit helt galen på detta fokusflyttandet ifrån de hemska antirasisterna.


    En rättelse: Det handlar inte om antirasister utan om en pöbelhop som blandar sig med antirasister och som kallar sig antirasister eftersom de vet att de kan komma undan med vad som helst bara de kallar sig antirasister.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-23 07:42:46 följande:

    Förra veckan begärde USA:s justitiedepartement ut uppgifter om 1,3 miljoner besökare på en webbsida med innehåll som var kritiskt mot Donald Trump. Departementets agerande kritiserades för att bryta mot USA:s konstitution genom att bryta mot yttrandefriheten - och nu dras begäran om att få ut ip-adresser tillbaka.

    www.dn.se/nyheter/varlden/kritiserad-eftersokning-av-trumpkritiker-dras-tillbaka/


    Bra då kan vi konstatera att Trumps USA trotts vissa olyckskorpar inte rört sig i en otäck riktning och att konstitutionen har fungerat som tänkt.
  • nattuw
    klyban skrev 2017-08-23 14:08:56 följande:

    Det är en otäck riktning att slänga ut såna nät.
    Sen attacker mot demokrati, så kommer man peta på såna här saker ofta och en dag så kommer det slinka igenom en.

    Men det är väl ingen som inbillar sig en sådan här "statskupp" sker över natt, om nu den nu ens sker?


    Det är bekvämt att tråla och se vad man får. Därför kommer det alltid att finnas latmaskar som försöker använda den taktiken. Vilket de som har jobbat med konstitutionen var medvetna om och därför byggde in spärrar mot. Även om det passar vissas agenda att alltid försöka skuldbelägga Trump så är det inget som kom med Trump och inte heller något som kommer att försvinna med Trump.

    Själv är jag mer bekymrad över utvecklingen i EU och Sverige eftersom den påverkar mig direkt. Med FRA, datalagring, överlämnandet av uppgifter om flygresenärer, utlämnande av uppgifter från internetoperatörer till privata intressen med mera så känns det inte riktigt som Sverige och EU är på väg åt rätt håll när det kommer till personlig integritet. Och inte lär det bli bättre av att de kan skylla vilka integritetskränkande stolligheter som helst på terrorhotet.
  • nattuw
    Tow2Mater skrev 2017-08-28 02:29:14 följande:
    Kan du inte summera det viktigaste med egna ord, eller quotera det mest intressanta..?
    Kort sammanfattning: Trumps kampanj använde sig av "big data" för att skapa riktade annonser på Facebook. Vilket gav Trump segern.
  • nattuw
    Solarn skrev 2017-11-23 20:44:24 följande:
    Jag var lite nyfiken eftersom du skrev att svenskarna inte vet vad han uträttat, det lät ju som att du visste. Men jag har svarat på frågeställningen i inlägget över ditt.
    Det kanske var en reflexion över att de flesta svenskar har bildat sig en uppfattning baserat på svensk media och svensk media har inte som huvuduppgift att granska andra länders inrikespolitik. Eller om man så vill svensk media är överlag rätt usel på omvärldsbevakning. Möjligen med undantag för SR P1 som inte bara översätter och stuvar om engelskspråkiga artiklar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-03-18 21:19:25 följande:
    Nej precis, project alamo är inte olaglig i sig - men däremot är stöld och ej samtyckt användande av personuppgifter olagligt.
    Hur ser USA:s lagar ut när det gäller användandet av personuppgifter?

    Med tanke på att google, facebook och linkedin har obehagligt mycket uppgifter om sina användare och att det saknas reella alternativ skulle det vara intressant att veta.

    Japp det är lite på sidan men inte desto mindre en viktig frågeställning.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-03-18 22:01:48 följande:
    Det går bra att läsa user agreement för tjänsterna - de som använde appen i fråga på fejjan gav tillstånd att använda personliga uppgifter för forskningssyfte. Men de såldes alltså vidare till cambridge analytica som använde dem för Project Alamo
    Då så mycket data är fokuserat till några få bolag är det väl värt att fundera över hur big data kan och får användas. Därav mina funderingar över hur den amerikanska lagstiftningen ser ut. Användaravtal och enskilda fall kan visserligen användas för att belysa hur det ser ut men det intressantaste är vad lagstiftarna gjort för att beivra missbruk.

    Går det till exempel åtala någon för stöld (vilket hävdas i inlägg #2106) för att de använt användaruppgifter på ett visst sätt?
  • nattuw
    klyban skrev 2018-03-22 11:26:42 följande:

    Vart är lögnen med FOX news är en skämtkanal, det är fakta.


    Megyn Kelly från "The Kelly File" gick över från FOX-news till NBC-news vilket då torde innebära att även NBC-news är en skämtkanal. Annars skulle de inte anställt en kvinna från en skämtkanal.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-03-22 20:42:48 följande:
    FOX uppfattar jag som stolliga då ALT-RIGHT biasen gör att de snöar in på alternativa fakta och gör det utan relevant bakgrundskontroll.
    Det kan ju även vara så att det är din eventuella ALT-LEFT bias som gör att du inte uppskattar FOX news.

    Av det jag sett av amerikansk nyhetsunderhållning så håller den överlag rätt låg kvalitet och FOX news verkar inte vara sämre än någon annan.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-03-27 08:31:15 följande:
    Det är en Alt-right konspirationsteori att media skulle vara vänster bara för att den inte än nyliberal.
    Faktiskt inte. Forskare som har undersökt saken har upptäckt att media överlag oftast lutar åt vänster (USA). Tydligen konsumerade personer som lutade lite åt vänster mer media vilket gjort att marknaden anpassat sig efter den kundgruppen. Det gällde oavsett vilka åsikter ägarna själv än hade. Trotts allt handlar det bortom alla fagra ord bara om att tjäna pengar. Eller för den som är mindre krass, Darwins teori om survival of the fittest tillämpad på media.

    Sedan fanns det naturligtvis undantag och samma ägare kunde ha flera media med olika politisk inriktning beroende på hur rött eller blått (USA) ett visst område var. När det gäller FOX-news så hittade de en egen tidigare outnyttjad nisch som de kunde exploatera och tjäna pengar på. Faktiskt så mycket pengar att de är eller åtminstone var (vet inte hur det ser ut idag) ett av de mest lönsamma tv-bolagen i USA.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-03-27 08:46:41 följande:
    Självklart var de allierade inte skurkarna. Nazisterna var underlägsna moraliskt, styrkemässigt, intellektuellt och på varje vis du kan tänka dig. Deras moraliska underlägsenhet med rasism, totalitäritet och nazism gör dem till skurkar i objektiv mening och i jämförelse med alla.
    Med tanke på att de allierade bestod av gamla kolonialmakter som förslavat, koloniserat, plundrat och utrotat allt i sin väg under 300 år eller så så måste nazisterna verkligen varit onda för att kunna trumfa sina motståndare när det gällde moral.
  • nattuw
    HelaGotland skrev 2018-03-27 22:39:48 följande:
    Vad sjutton pratar du om?
    Det var bara en reflektion över den förenklade världsbild som säger att om en sida är ond måste den andra sidan vara god. En fix ide som är rätt spridd i vår kultur.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-03-27 22:25:19 följande:
    Tänk, undersöknigar i Sverige - där jag bor - visar att det trots allt inte är vänstervinklade nyheter.
    Det som diskuterades var FOX-news som är en amerikansk tv-kanal.
  • nattuw
    Tow2Mater skrev 2018-03-29 23:41:51 följande:
    Nej, det ar inte absolut fakta. 8 minuter kan avrundas till 10 eller uttryckas "upp till 10 minuter", 12 minuter kan avrundas till 10 eller uttryckas "lite over 10 minuter". Beroende pa vad man vill saga.
    Det är till och med så illa att även den exakta siffran kan ljuga. Åtminstone om det är statistik inblandad. Genom att vara lite kreativ kan man genom statistik presentera exakta siffror som visserligen inte är lögn men som inte heller speglar sanningen.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-10-13 22:56:12 följande:
    Jasså? Kan du ge något exempel på någon inom S, V eller MP som har välkomnat att USA dragit sig ur Syrien så att Turkarna kan anfalla kurderna? Jag har nämligen bara sett kritik mot detta.
    När var senaste gången SVMP inte kritiserade USA?
  • nattuw
    Humlan88 skrev 2016-11-09 06:45:59 följande:

    Verkar ju tyvärr som Att Trump blir president. Hur kommer detta påverka världen och Sverige?


    Nu har vi svaret. Vi fick se lite mer fred i Mellanöstern och lite mindre amerikanska krigsinsatser.
  • nattuw

    Jag såg att Irans president delar er glädje över att Trump förlorade valet.

Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?