Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Trump som president :( vad händer nu?

    Flash Gordon skrev 2017-01-18 17:06:40 följande:
    Det här handlar om att Trump, till skillnad från de flesta "tillvanda" politiker inte är rädd för media. Han är en media-person själv. Kameran skrämmer inte.
    Jag är inte så säker på att föregående presidenter varit särskilt rädda för media. För många år sedan gick det en dokumentär där den amerikanska presskårens ohälsosamma förhållande till presidenten togs upp. De som skötte sig fick sitta på första parkett och till och med följa med i Air Force One. De som inte skötte sig åkte ut i kylan. Om dokumentären var att lita på så handlade det mer om att utnyttja media för egna intressen än om någon rädsla.
  • nattuw
    modsey skrev 2017-01-30 14:20:16 följande:
    i ett märkligt valsystem som egentligen är ganska odemokratiskt.
    Nja jag vet inte det. Om vi ser oss om lite så finns det många demokratier där den som har makten inte fått flest röster. Dessutom ger elektorerna en möjlighet för områden som annars skulle bli överkörda att göra sin röst hörd.
  • nattuw
    modsey skrev 2017-01-31 06:30:20 följande:
    Och svårigheter för människor där att ens kunna registrera sig för att rösta är ju också käckt och lite mysigt demokratiskt.....
    Kanske borde den praktiska delen av registreringsförfarandet ses över. Men själva iden att man kan välja att registrera sig och bli en del av samhället eller välja att stå utanför kan inte ses som odemokratiskt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-01-31 18:57:28 följande:

    Varför krångla till det med för-registrering?


    Sannolikt för att den amerikanska kulturen betonar det individuella valet. På internetiska skulle man kanske kunna kalla det en opt-in kultur.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-02-19 15:00:41 följande:
    Är det så det går till i dina kretsar? Låter som det saknas en hel del kunskaper om källkritik.
    Om Flash Gordon är Journalist så är det nog så det går till i hans kretsar. Det är så vanligt med rundgång i media att det tagits upp i SR/P1:s "Medierna". När "Medierna" kontaktar redaktionerna lovas bot och bättring samt bättre faktakontroll men sen händer det inte så mycket mer. Så det är nog inte kunskapen om källkritik som saknas utan det handlar nog mer om ett ointresse från medias sida att granska en bra story. Tyvärr gäller det inte bara slaskpressen.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-02-21 22:29:28 följande:
    Frågan är när svenska folket ska ställa SD mot väggen för att de med lögner försämrar bilden av Sverige utomlands?
    Frågan är varför vissa är så rädd för hur Sverige uppfattas utomlands. OM det inte finns någon substans bakom räcker det med att konstatera att vi har yttrandefrihet och att människor i Sverige har rätt att yttra sig utan att ställas mot väggen.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-02-25 09:23:05 följande:

    Protester som är kostsamma mot Trump som varumärke: goo.gl/59hzKr


    Tydligen anses det även rätt att bestraffa dottern för att de tycker illa om fadern.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-02-25 15:04:26 följande:
    Helt rätt att folket visar sin makt och sitt ogillande mot klanen Trump, genom att bojkotta deras varor och tjänster.
    Själv är jag inte så förtjust i att barn skall straffas för vad föräldrarna gör/gjort. Fast jag är å andra sidan överhuvudtaget inte särskilt förtjust i pöbelbeteende. Oavsett mot vem eller vad hatet riktas mot.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-02-27 14:29:43 följande:

    Mord i Malmö som sker av den organserade brottsligheten/gäng på vissa ställen i Malmö.

    Visst, dom begås ofta av invandrare, ingen för nånsin förnekat det, dock utgör dom endast en liten minoritet av alla invandrare/flyktingar/folk från andra länder som kommit till Sverige.


    Att våldet mestadels utförs och drabbar invandrare med tvivelaktig moral är inte en anledning till att förringa problemet. Tyvärr tycks dock just förringande vara en ryggmärgsreflex hos allt för många.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-02-27 13:49:38 följande:
    Det är Trump som varumärke som straffas, hans företag och produkter.
    Och hans dotter och hennes varumärke.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?